Телефонски (политички) анкети ?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено, ме боли што ќе им кажам, зашто ја кажувам вистината. А тој што се плаши од политички анкети - има нешто.

А за другите видови на анкети - си играм курташак, ги тролам најчесто иако некад ако е добра анкетата т.е. со поента, им одговарам до крај.

Чудно, мене не ми се јавиле. Ме знаат како симпатизер на плавиве, ама ги откачив пред некое време, им реков да не ме замараат. Ако е така како што вика Темјан Македонски би требало и кај мене да се јават да проверат за кого би гласала и дали сум променила мислење.
Лани се јавија пред изборите, прашуваа и се искрено им одговорив како што мислев тогаш. Ме заболе полов орган ако се снима и ако ме знаат која сум, ако пак ми се јават да ме прашаат пак ќе им одговорам како што мислам и ќе им кажам на наредните избори за кој ќе гласам. Уште од сега ми е зацртано тоа. Реков дека нема да гласам повеќе за СДС се додека паразитски се однесуваат и ми ја изигруваат довербата која сум им ја дала. Макар тоа и нека значи Вмро да се на власт доживотно.
Туку, Мартин` да не знаеш од Вмро кој ќе се кандидира во Велес за градоначалник? Немам разбрано ништо:cautious:.

Туку, Мартин` да не знаеш од Вмро кој ќе се кандидира во Велес за градоначалник? Немам разбрано ништо:cautious:.

Рано е уште да се знае тоа а и да се знае го знаат само потесен круг на луѓе поглавните, мада чим овие што ми се јавија прашуваат Горан Петров или Илија Димовски ништо чудно да имаат некои информации дека помеѓу овие ќе се избира. Ако мене ме прашуваат подобро Илија ама штознам така па владеачкава партија губи еден јак оратор во парламент :D

Инаку он-топик не ми смета да ме прашуваат за вакви анкети ама нека дојдат директно во куќа нека ми заѕвонат нека ме прашуваат, а не да преку број ми се јавуваат и да ме вознемируваат (кој им го дал нив мојот број за тоа) а и треба да биде во прикладно време не сабајле рано или пак во покасните вечерни часеви. Мада и ништо не ме чуди и ако вие што прашувале биле од владеачкава партија па намерно си проверуваат на ваков начин, се е можно кај нас во Македонија барем ..

Зашо мене никоаш не ми се јавиле :place:
А многу сакам да ми се јават да ме прашаат за кого ќе гласам, а при тоа да ми кажат дека разговорот се снима т.е не мора да ми кажат ЗНАМ дека се снима. Ќе им ја прегорам лентата :pos:
Откако сочно ги испцув пред врата коа ми дојдоа со рекламен материјал, веќе не ми доаѓаат и на врата. Нема локум, кафе, чадорче Хорхе, тренерки Гвујо
cry-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-1061.gif
Не ги барај. Мене член од фамилија ме стаи на ливче, мислам ме праша прво дали може, демек заради неа ќе гласам бла бла бла. И на избори у 8 сабајле во недела ми ѕвони телефон.

Јас испорипав мислев сум се успала за на работа, ни на крај памет дека е недела. Ги изонадив квалитетно.

А за анкета ми се јавија еднаш и јас почнав ко старцине: Види вака, јас да ти кажам.... :icon_lol:

Професионално се бавам со оваа работа. Вашиот број го избира ексел опцијата за рандомизирање. Се земаат сите броеви кои се дел од примерокот и се рандомизираат. Да не ме сфатите дека ве ругам ама не си влагајте у филм дека сте дел од некоја теорија на заговор. Испитаник сте. Ако одговорите во ред, ако не пак во ред. Тврдам, уште еднаш ќе кажам, ТВРДАМ, дека никој поединечно не е таргетиран. Може да бидете таргетирани само и само ако сте дел од некоја категорија која е од интерес на нарачателот на анкетата. Независно дали е тоа демографска категорија, категорија на одредени потрошувачи или пак категорија на гласачи. Инструментариумот е тој. Јас се бавам со економски истражувања, но политичките не ми се непознати. Во основа е едната иста работа.

Мислењета на ваквите испитаници како дечкото што ја креирал темава ги табуизираа испитувањата на јавното мислење кај нас. Во целиот нормален свет анкетите се сметаат за нормална и прифатена појава. Само кај нас честа појава е надменоста иницирана од маленкоста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom