Телефонски муабети

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Порано сум зборувал по 2-3 часа на фиксен....сега повеќе ми се исплатува на мобилен...да се живи и здрави луѓето од Космофон....

Ne pravam dolgi muabeti ni po telefon fiksen ni po mob. i se nerviram koga nekogas ke se razdolzi muabetot po tel.

Мразам долги разговори по телефон... Ако требит да прам муабет подолго, ќе се договорам за на кафе со особата и ќе прајме муабет... :)

Кога сум разговарал со девојката знаело да се развлече и по 30 мнути. Но тоа се вонредни ситуации, во принцип разговор ми трае од 30-60 секунди со домашните, пријателите, колегите и луѓето што ги гледам почесто.
2-5 минути кога зборувам со некој пријател или роднина со кој што се немаме чуено ни видено повеќе од неколку месеци.

Секогаш ми се долги разговорите на телефон. А ако не се, веројатно сум била принудена да прекинам, (јас ->:blabla:) сигурно не било по моја желба.
И најчесто се празни муабети. Во разговорот се вклучени едно десетина “шо праиш“, и по неколку паузи во кои веќе никој нема што да изјави.
Интересно ми е, незнам зашто. :toe:
:helou:

Порано не толку многу ама во последно време претерано зборвам на телефон, особено со дечко ми ко ќе се размуабетиме, за 2 месеци 40 часа разговор имаме напраено.
bk.gif

јас не обожавам долги муабети на телефон зашто го користам порационално:helou: а плус и мама би ме убила ако направам голема сметка:). ама како и да е телефонските разговори ми траат најмногу 5 минути. освен еднаш кога со дечкото го потрошивме 200 за 200 во два дена!:kesa:

Порано ми беше иста ситуацијата како HeavenSent, а сега 2 минути максимум.

Кога бев тинејџерка (мнооооооогу одамна),киснев на телефон со саати...а сега дури и ги заборавам мобилните по дома.Ама со мама кога збориме,утепуваме по 40-50 минути (2-3 пати неделно).

премногу зборувам на телефон, посебно на мобилниот неможам без него :back:

jas najmnogu mrazam da zboruvam na telefon kakov i da ebez razlika

na fiksen eptem retko pravam muabeT 3-4 pati vo mesecot nekogash i ic...ama bez mobilen nemozam

Откога го имам MSN-ов и Skype-ов,само со бабите и дедовците се слушам по телефон.:pos2:
За долги разговори подобро најди се со личноста некаде во град и прави муабеи колку ти душа сака.

Па некоја златна средина меѓу спиење на телефон и 5 минути... Зависи со кого зборам
bu.gif

Сите имаме обичај некогаш со другарка другар или пак партнерот да се закачиме на телефонот повеќе од вообичаеното..а потоа кога ке стигнат сметките за телефон удираат бројките во глава.Колку време највеќе имате поминато со разговори преку телефон,дали е очигледна вистината дека само женските имаат навика да зборуваат подолго време на телефон од машките и кое време од денот најчесто ги остварувате тие разговори..затоа што мислам дека повеќето oд тие разговори ги остваруваме навечер.Повелеле:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom