Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Чиво производство им е екранот?
Не е на Самсунг АМОЛЕД-от?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Не е од самсунг. OLED-от кај овој модел е P-OLED панел со Diamond Pentile распоред на пикселите.
Го произведува LG и има двојно повеќе зелени пиксели, отколку црвени и плави.
Со тоа има помала острина и нема перфектна црна и контраст како кај SuperAmoled на Samsung.
Исто и изложен директно на сонце е едно 40-50% послаб од самсунг амолед.

Не е од самсунг. OLED-от кај овој модел е P-OLED панел со Diamond Pentile распоред на пикселите.
Го произведува LG и има двојно повеќе зелени пиксели, отколку црвени и плави.
Со тоа има помала острина и нема перфектна црна и контраст како кај SuperAmoled на Samsung.
Исто и изложен директно на сонце е едно 40-50% послаб од самсунг амолед.

xiomo e, dosta heitas

Што ке кажете за Самсунг ј5 2017, во однос на цена, перформанси, издржливоест worth buying ?

DOOGEE MIX LITE во АМЦ им е 7500
https://www.amc.com.mk/DOOGEE-MIX-LITE-4G-52-2GB16GB-Blue

vs
Xiaomi Redmi 4A
http://www.anhoch.com/product/40851/xiaomi-redmi-4a-2gb16gb-lte-dual-sim-gold

или нешто друго да ми препорачате до 8000максимум, битно ми е да е 4Г, добра камера?

За тие пари добра камера само на старо. Овие 2 ти се едно 2 класи под добра камера, уствари 3.

За тие пари добра камера само на старо. Овие 2 ти се едно 2 класи под добра камера, уствари 3.

шаомито има иста камера како и 4X мислам, што е слична како мојата на ноте 4 медиатек, што значи дека е добра, поготово дење, ноќе е мех.

SrMOI4MxSD_XyWOGTCOd1g.png

До 8000ки кој модел на старо да го барам за подобра камера?
Најдов хиоми 4х 9000ки со година и пол гаранција, ама гледам и тој слична камера викате дека има.
Битно ми е ноќе да вади подобри слики, на овој што го имам сега ноќе не можеш да познаеш дали е човек или мечка на сликата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom