Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Под рака со него и делете '' совети ''
always on display WOW каква само предност. Горење пиксели, фликеринг, pink stripe и тн се измислица. Поголем екран имал затоа бил подобар :pos:
ROM, CPU, GPU се небитни карактеристики.
Аха, не, IPS e подобар, на дневна светлина порака да неможеш да прочиташ:pos: Горење на пиксели? Што лупаш човече:vozbud: Па нормално дека поголем екран е секогаш подобар, што не ти е јасно? Ајде жити мене, објасни ни овде на сите, ROM, CPU, GPU, што е разликата, колкава е разликата, и како тоа ќе ни користи нас, и на обичните корисници на телефони.

што е толку добар дисплејот на самсунг , на другиве телефони неможеш нотификација да видиш или да прочиташ порука пошто е многу слаб контрастот? или што на некој сајт правеле мерења и овој имал подобри бенчмарци wow? ке работиш профи фото едитинг на телефонче??

Nebiva samsunk lazat ; (

Јес, се јави фликеринг и кај мојов прошли викенд а не е ни изгребан, полнет е увек со оригинален полнач, ги чувам јас телефоните. Имав и ХТЦ Ево 3Д кој беше чуван како злато и ако веруваш мајка ми без проблем го користеше до пред два месеца а сите што ги знам што го имаа на времето го фрлија после година дена, па пак не викам дека бил петка телефон :)
Можеби, еве ние S6 имаме 3 години и ј5 2 години, интензивно користени и двата, јас користам веќе година дена S7 Edge, никаков проблем со екранот.

Ips има една голема предност врз амолед а тоа е цената, амоледот можда има подобар контраст но е скап за менување доколку ти се скрши. Да ставиш 1080п ипс на една страна и амолед на друга нема да видиш некоја разлика.

Ips има една голема предност врз амолед а тоа е цената, амоледот можда има подобар контраст но е скап за менување доколку ти се скрши. Да ставиш 1080п ипс на една страна и амолед на друга нема да видиш некоја разлика.
Не праиме муабет за цена, амолед има многу поживи бои и далеку подобар контраст од IPS, може колку сакате да се докажуваме тука, амоледот е далеку подобар екран него IPS.

Не праиме муабет за цена, амолед има многу поживи бои и далеку подобар контраст од IPS, може колку сакате да се докажуваме тука, амоледот е далеку подобар екран него IPS.

Добро де, ако си споредувал ипс стар 3 години и нов амолед може не викам не

Да нема разлика, излижани црни, беклајт истекување, патетика контраст, агол на гледање гама, видливост на сонце - се тоа е дел од тоа што ги прави разликите невозможни за забележување

Ама што да се очекува од post purchase рационализации

Аха, не, IPS e подобар, на дневна светлина порака да неможеш да прочиташ:pos: Горење на пиксели? Што лупаш човече:vozbud: Па нормално дека поголем екран е секогаш подобар, што не ти е јасно? Ајде жити мене, објасни ни овде на сите, ROM, CPU, GPU, што е разликата, колкава е разликата, и како тоа ќе ни користи нас, и на обичните корисници на телефони.

Еве ние со ипс строго на вечер гледаме што ома на екран :pos:
Нема што да ти објаснувам бе пријател кога за тебе 32гб и 16гб се исто. Фурај си самсунг, придружи се на хајпот и живеј си во розевиот свет без burn in, без фликеринг.

Еве ние со ипс строго на вечер гледаме што ома на екран :pos:
Нема што да ти објаснувам бе пријател кога за тебе 32гб и 16гб се исто. Фурај си самсунг, придружи се на хајпот и живеј си во розевиот свет без burn in, без фликеринг.
:tapp: На тоа ли се сведе, дека p10 lite e подобар? :LOL: 32 vs 16? Добро е, ќе биде нешто од тебе. Сум фурал јас, све и свашта, од Нокии до Сони, преку Шајоми, ХТЦ.. Нема споредба на IPS vs Amoled.

Споредба на екраните и камерите на 2 флегшипа, кои имаат слична цена. Samsunk preceniti ;(

:tapp: На тоа ли се сведе, дека p10 lite e подобар? [emoji38] 32 vs 16? Добро е, ќе биде нешто од тебе. Сум фурал јас, све и свашта, од Нокии до Сони, преку Шајоми, ХТЦ.. Нема споредба на IPS vs Amoled.

Сведен си ти пријател на испран мозок, ама не ти текнува, а како би ти текнало?
Голем екран има битно и камера, густирај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom