Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Momentalno koristam ZTE Blade Q i veke nemam memorija za da gi instaliram poslednite nadogradbi i simnuvam aplikacii,pa zatoa se resiv da zemam nov telefon.
Imam izbor pomegu Sony Xperia Z Ultra,M4 Aqua i eventualno Huawei P8 Lite.

-Prasanjeto mi e dali vredi da se zeme Xperia Z Ultra koj e veke 3 godini star,nema flash led na kamerata koja isto e slaba i 5.1 android sistem bez ponatamosna nadogradba?
(Telefonot bi go koristel samo za gledanje videa,dokumenti,sliki,surfanje na net (4G),muzika,i igri)
Fala odnapred :)

Немој никако M4 ќе немаш меморија уште од старт инаку телефонот не е лош. Не знам шо ти е планот ама јас имам Z3 compact и можам да ти кажам дека е супер.

Последно уредено:
Samsung Galaxy J5 или Xiaomi Redmi note 3 pro.

Ксајомиво поевтино, а на папир многу појако од самсунгот. Како е покажан?
Huaweito isto mi fakase oko ama strav mi e dali ke pustat apdejt na androidot na 6.0.Prativ mail do huawei i mi vtarija deka ne znaat dali ke pustat apdejt i na stranite za ovoj telefon samo se spekulira zatoa se plasam da go zemam.Inace telefonot vo sporedba so site e zver dodeka j5 mi e malce skap i nemozam da go zemam so dogovotr bidejki go nemaat 2016 verzijata vo one.[DOUBLEPOST=1475149687][/DOUBLEPOST]
Зошто баш мора да е Сони и зошто овие два модели ?
Mozam da si gi dozvolam i mislam deka za malce pari se najdobri :p (toa go nudat so dogovor ima i drugi ama se skapi)

Huaweito isto mi fakase oko ama strav mi e dali ke pustat apdejt na androidot na 6.0.Prativ mail do huawei i mi vtarija deka ne znaat dali ke pustat apdejt i na stranite za ovoj telefon samo se spekulira zatoa se plasam da go zemam.Inace telefonot vo sporedba so site e zver dodeka j5 mi e malce skap i nemozam da go zemam so dogovotr bidejki go nemaat 2016 verzijata vo one.[DOUBLEPOST=1475149687][/DOUBLEPOST]Mozam da si gi dozvolam i mislam deka za malce pari se najdobri :p (toa go nudat so dogovor ima i drugi ama se skapi)
Ако земаш со договор си се зафркнал. Земи нешто до максималниот износ што можиш и продај го. Послем купи си некој подобар телефон.

Ако земаш со договор си се зафркнал. Земи нешто до максималниот износ што можиш и продај го. Послем купи си некој подобар телефон.
Epa znam ama tolku mozam,samo so dogovor :(
Ke go zemam Xperia Z Ultra bidejki smetam deka vredi za tie pari

Дали некој има купено алкател идол 4 од Телеком, И дали доаѓа со наочари за Виртуелна реалност?
Најверојатно 4S доаѓа со VR Headset, а 4 не. Инаку мене ме интересира каков е Idol 4 генерално, го има ли некој земено да сподели импресии?

Galaxy Note 3 ili Iphone 5s?
Лично би Ноте 3. 5s ми е со премал екран.

Ако се решиш за Нотето, пиши ми порака, планирам да го продавам мојот во скоро.

Лично би Ноте 3. 5s ми е со премал екран.

Ако се решиш за Нотето, пиши ми порака, планирам да го продавам мојот во скоро.
Ноутот ми е преголем, ајфонот премал. :D
Може да го вметнам и Huawei P9 Lite како трета опција, ама што знам цел живот сум на андроид, затоа највеќе се мислам за ајфонов.

Ноутот ми е преголем, ајфонот премал. :D
Може да го вметнам и Huawei P9 Lite како трета опција, ама што знам цел живот сум на андроид, затоа највеќе се мислам за ајфонов.
Е да, Нотево е гломазен, на почеток не ми сметаше големината, но како поминува времево се повеќе ми смета. 5s-от е мал, сурфањето е отежнато (бар за мене), меѓутоа штом си на андроид цел живот, пробај ја и таа платформа, па крај краева можеш и да го продадеш ако не ти легне.

Сепак најидеална големина на екран сметам дека е 5 инча. [emoji3]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom