Team Fortress 2

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е за взаемно помагање за да го завршиме Escape the Heat achievement-от? Да се ставиме на некој сервер кај што има мапа со вода, да играме со пиро, да се потпалиме и да рипнеме у вода.
Многу лесно се зема ова достигнување. Влези на било кој сервер со ctf_2fort и за најмногу 10 минути ќе го земеш. Играј со шпион, пироманите многу сакаат да горат шпиони.

Многу лесно се зема ова достигнување. Влези на било кој сервер со ctf_2fort и за најмногу 10 минути ќе го земеш. Играј со шпион, пироманите многу сакаат да горат шпиони.

Фала за советот, го направив ачивментот, мада ми требаше едно пола саат пошто скоро никој не играше пиро...

Може некој да ми каже како да го земам/отклучам ова ? Не разбирам баш како од линков.

ps. Може да се купи за 0.47 центи, ама немам кредитна картичка. :( :D

Reclaimed metal + cloak and dagger = your eternal reward, незнам што не е јасно, имаш blueprints и во играта...
За reclaimed metal ти треба 2x scrap metal а за scrap metal 2 оружја од иста класа.
Како и да е сите оружја во играта можеш да ги добиеш како random drop така да има шанси и random да го се падне.

Еве конфигурација (канта) :
Intel(R)Celeron(R)CPU
430@ 1.80GHz 1GB of RAM
и интергирана графичка :(
дали можи на ова кантава да ја играам играва или не?

Неверојатна игра. Ја пробав пред година и пол - две, не ми се чинеше којзнае што, можеби поради фактот што ја играв 10тина минути и исклучив. Скоро 100 саати направив откако ја инсталирав, играјќи ја. Неверојатен multiplayer.

Сега е Free to play, односно бесплатна, така да треба секој љубител на FPS игри да ја проба.

Одлична игра. Прединамичен gameplay, одличен cartoon дизајн, константно излегување на нови оружја за секоја од класите. Скоро на сите почетници најинтересен им е Spy, меѓутоа со понатамошното искуство во оваа игра се согледува задоволството при играње на секоја од класите. Лично мене сепак омилена класа ми остана Spy, можда затоа што секогаш правам најмногу поени со него :)

Луѓе дај да споделиме искуства, начини на игра, да дискутираме на класите во tf2, не да докажуваме колку е убава играта. Да речиме, сега јас добив Your eternal reward, и навистина ми е тешко да го извлечам најдоброто од ова оружје. Некакви предлози ?

Како се добиваат items ? Ако убијам некој он да не фрла некој итем па ја да треба да го земам , или пак со играње рандом ти дава ? Дека се утепав од играње и слабо добивам items

Item drop системот е различен за премиум и оние кои играат бесплатно, премиум се оние кој ја платиле играта пред да стане бесплатна, останатите не. Што ова значи, оние кој ја платиле играта порано, или извршиле трансакција од Man.Co.Store. Овие имаат поголема шанса да добијат item од free2play играчите. Самиот систем функионира со random drop и можеш да добиеш до 7 Items и некоја кутија во 1 недела. Drop системот се ресетира секој четврток, а доколку немаш добиено 7 items, имаш можност следната недела да добиеш дополнителни 2-3 од претходната недела. Вака беше порано, сега може е сменето. Се што треба да правиш е да поминуваш време на некој сервер и кога ќе бидеш убиен или ќе смениш класа, ќе ти ги даде item-ите. Може не сум 100% во право, за подетално погледни тука. Додајте ме во Friends па може и да играме заедно
http://steamcommunity.com/profiles/76561198002034536
--- надополнето: Dec 8, 2011 10:28 AM ---
Луѓе дај да споделиме искуства, начини на игра, да дискутираме на класите во tf2, не да докажуваме колку е убава играта. Да речиме, сега јас добив Your eternal reward, и навистина ми е тешко да го извлечам најдоброто од ова оружје. Некакви предлози ?
Your eternal reward јас го играм со Cloak and Dagger. Се кријам повекето време и чекам погоден момент за прв удар, обично тоа е некој Pyro што чека во заседа или Heavy што јаде сендвич, Engy на dispenser и слични мети, после ова многу е послесно, само продолжуваш да маваш backstub на кој стигнеш од заседа, и внимавај да не те забележат. Не играм многу Spy, па може и не е некој совет ова, ама провери на YouTube, мора да има некој туториали за сите оружја.

Играва стварно е топ. Кога и да сум нешто наапан, седнувам и пукам по 1-2 саата и ми поминува нервозата. Исто ко пукање со пиштол на стрелиште, само што не ти треба дозвола тука. ;)

Инаку фри2плеј верзијава е ептен тапа, не можеш ни пријатели да поканиш ништо, а скупе су паре... мајку му. :/

Your eternal reward јас го играм со Cloak and Dagger. Се кријам повекето време и чекам погоден момент за прв удар, обично тоа е некој Pyro што чека во заседа или Heavy што јаде сендвич, Engy на dispenser и слични мети, после ова многу е послесно, само продолжуваш да маваш backstub на кој стигнеш од заседа, и внимавај да не те забележат. Не играм многу Spy, па може и не е некој совет ова, ама провери на YouTube, мора да има некој туториали за сите оружја.
Поентата ми е што неможам да најдам начин на игра каде е подобар од претходниот нож а лесно можам да најдам каде е полош. Инаку јас сум долгогодишен играч на Spy, советот што ми го даде ми е јасен, целта ми беше да не има некој поефективен начин макар да 90 % сум сигурен дека нема. Фала во секој случај.
--- надополнето: Dec 8, 2011 6:04 PM ---
Што мислите што е подобро, Eternal+Dead Ringer или Eternal+Cloak(обичен) ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom