Хипокриту! Ти ли ќе ми кажуваш за шеми и стеротипи? Се виде твоето. Со изјавата дека сите (не некои туку
сите) атеисти биле марксисти и комунисти

А ти поголема комуњара и марксист од мене. Па уште и ги мразел атеистите оти биле комунисти.

. Ех Ѓурѓа, посслушај си го тој Г(урабијата, грко ерменецот) барем некои работи кажал како треба иако бил нечоек, “разбудените“ не мразат никого.
Но изгледа не си ти крив, Шароска изгледа лошо ви ги предала лекциите, но тоа е веќе друга тема, појма немаш што е “капиталот“.
И многу убаво сум те разбрал за кој “бог“ ти зборуваш, наврати се на моите постови, и пред 3 год. сум го пишувал истото и кога јас велам “бог“ (намерно го ставам во наводници за да направам дистинкција од бог/овите во религиите) зборувам за истиот “бог“, како и ти. Но пуста таа твоја полност со себе и полност со омраза кон атеисти не ти дава тоа да го видиш. А и ќе видиш дека и самиот реагирам на некои самонаречени атеисти а не ни знаат што е тоа.атеизам, што е тажно. Не е страшно ти да не знаеш што е атеизам.
Што се однесува до религиозни книшки, сугурен сум дека имаш помалку од мене прочитано. Повеќе пати ти укажував да се вратиш на изворното. Првите духовни учења се кај шаманите и во кабалата, но не ти си се зачаурил во своите стереотипи и не признаваш друго освен своите догми. Неколку пати те прашував за 3тата религија на светот, ти појма немаш ни која е таа. Хиндуизмот Ѓурѓа
хиндуизмот е. Не е будизам или нешто трето но ти не правиш разлика. За тебе е тоа исто. Ако некој ти спомне јога ти одма се фаќаш ко ќор за стап за Патанџали, постоела јогата бе Ѓурѓа и пред него и тоа охохоооо векови и векови. Јогата постои околу 5,5 до 6 милениуми, а хиндуизмот (како најстара жива религија) помалку од 4 милениума.
И на крај не го критикувам јас твоето поимање на работите туку глупостите и твоето чаталење на форумов.
Ај доста ти беше лекции оти ако го напишам подолго нема ни да го прочиташ. Поздрав до следната лекција.