Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
Домашна-и тарана,јуфки,кори,резанци,лазањи и други
1. Приготвување на тестото - состојки - рецепти
2. Месење
3. Рендање
4. Сушење
5. Печење
6. Складирање - чување
7. Помагала - машини - алатки
-----------
Има ли подобро од „домашно“- сам да си направиш, овој пат артиклите од насловот, не дека нема и купечки во трговијава, а и таму почнаа на обвивките-паковките да ги рекламираат-домашни,ама колку се домашни,кога се произведуваат во некој погони и во големи количини.
Јас не сум правел лично,но родителите да и стално ни давале дел од тоа направено - домашно.
Посебно би ги одвоил тараната и јувките, абре цела тава сам ќе ја изедеш кога си гладен.
Е незнам рецепти и приготвување - давајте рецепти и се од 1 до 6.
Јас може да помогнам за точка 7,бидеиќи имам познавање од тоа, порано тараната ја правеа со едно ренде кое го викаа ДРМОН, денес и јас правев едно.ќе го прикажам, а сега машините............
машини за тарана........
првата е од ГДР од 1974 год. крупното ренде е за тарана,тоа доле првото.
1. Приготвување на тестото - состојки - рецепти
2. Месење
3. Рендање
4. Сушење
5. Печење
6. Складирање - чување
7. Помагала - машини - алатки
-----------
Има ли подобро од „домашно“- сам да си направиш, овој пат артиклите од насловот, не дека нема и купечки во трговијава, а и таму почнаа на обвивките-паковките да ги рекламираат-домашни,ама колку се домашни,кога се произведуваат во некој погони и во големи количини.
Јас не сум правел лично,но родителите да и стално ни давале дел од тоа направено - домашно.
Посебно би ги одвоил тараната и јувките, абре цела тава сам ќе ја изедеш кога си гладен.
Е незнам рецепти и приготвување - давајте рецепти и се од 1 до 6.
Јас може да помогнам за точка 7,бидеиќи имам познавање од тоа, порано тараната ја правеа со едно ренде кое го викаа ДРМОН, денес и јас правев едно.ќе го прикажам, а сега машините............

првата е од ГДР од 1974 год. крупното ренде е за тарана,тоа доле првото.
Последно уредено: