Talmud

Значи, не се бламирај. Протоколите на Ционските мудреци се ФАЛСИФИКАТ. Цели пасуси во нив се препишувани од други книги со мали измени.

Ниту јас не сум некој љубител на Евреите, но фактите се факти...

Ја чекам најновата на Еко да ја преведат Гробиштата во Прага, го обработува баш овој текст. Еве рецензија на еден твој колега за книгава

http://teon.blog.mk/2011/07/13/grobishtata-vo-praga/

Napisete gi faktite za da ja dokazete mojata polupismenost.
Ako sakate da dokazete deka ste podobar i po kulturen,taka i odnesuvajte se.

Не те разбирам, правиш саркастичен коментар за веродостојноста на вики или пак се заблагодаруваш за посочениот извор. Текстот е навистина лажен и тоа можеш да го провериш и на останати порелевантни сајтови. Еве ти и на британика ако си претплатен прочитај

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/480269/Protocols-of-the-Learned-Elders-of-Zion

И како сакаш да те земаат сериозно, а не како религиозен полуписмен фанатик? Значи, по трет пат, се работи за ФАЛСИФИКАТ. Ти понудија релевантни линкови, земи прочитај. Ама џабе зборувам, со инка не се турва...

И како сакаш да те земаат сериозно, а не како религиозен полуписмен фанатик? Значи, по трет пат, се работи за ФАЛСИФИКАТ. Ти понудија релевантни линкови, земи прочитај. Ама џабе зборувам, со инка не се турва...
zal mi e sto nemas crevo za greota si

Spirko,Samite Evrei gi potvrduvaat ovie antihristijanski spisi. A sto bi ne cudelo koga, kako sto e napomenato pogore,na site nam jasno ni e koj bile tie koi zahtevale Isusovo raspnuvanje i macenje..

Побратиме, секаде има луѓе и списи коишто неверувале и не веруваат на Живото Евангелие БОЖЈО и поради тоа подпаднале и подпаѓаат под влијание на нечистиот !
Секаде, не само кај евреите. Но на нам сите најлесно ние кај ними да ја приметиме грешката, можеби за полесно да ја заборавиме својата!?
Не, не ги бранам злоделата и неправдите ничии (посебно не оние направенине врз Мудроста БОЖЈА и Неговите вистински Апостоли), но паушално да се обвинува еден цел народ, е едноставно неприфатливо!

Зарем сте заборавиле дека најголемите вистински Пророци и Апостоли Живиот БОГ ги издигна баш од еврејскиот народ!?

Зарем заборавивте дека Светиот БОГСвоетоСвето СЛОВО преку Својот Свет ДУХ го отелотвори баш под верното срце на Дева Марија, мома еврејка ?

Мислиш ли дека тоа беше случајно?

Јас не верувам на случаи, туку само на Единствениот Совршени Жив БОГ Кој што лично во Исус ни го покажа Совршениот Пат!

Druga rabota,ne sakam sega so ova da ja skrenes temata vo tvoj stil: "Sovrsen islam vo isus na boga od svetiot angel na bratmu od majkamu......."
Nie ne sme Muhammedanci,nie sme MUSLIMANI,religijata (verata) nasa ne e Muhamedanstvo,tuku e ISLAM. .

Вистинскиот Ислам е далеку постар од кyраишката и сунитската верзија на исламот, којашто ти ја сметаш за единствена вистинска вера и религија!
Сиот Вистински Ислам, сите вистински Пророци (најголемиот дел од ними евреи) укажуваа на Месијата (Исус Христос Спасителот), Кого што Живиот БОГ исто така Го отелотвори под верното срце на Дева Марија, мома еврејка!

Совршениот БОГ во Него (во Исус Христос Месијата) го покажа и го докажа Совршениот Ислам, од Неговото безгрешно раѓање до безгрешна смрт и воскресение, но за жал се’уште широките маси на светот (еврејски и нееврејски) е слеп за Вистината!

Pticite na grankite naucija koj se religiite vo svetot,ti uste toa ne mozes da go razberes. ISLAM-MUSLIMANI.
Ako ti znaes koi se prevodite za tie iminja a maka ti e sto si daleku od toa i sto ne pripagjas vo taa pocestena grupa,ti se molam nemoj da trese sgluposti po forumot.I onaka nikoj ne te razbira sto sakas da kazes.

Вие можете сите луѓе како птици папагаји да ги учите на вашите “вистини“, но факт е дека со туѓи перја се фалите и дека нема да ги прелажете избраните!

Вистинскиот и Совршениот Ислам, вистинскиот и Совршениот Имам, вистинскиот и Совршен Муслиман, вистинскиот и Совршен Месијан, Совршениот БОГ ни го покажа лично во Исус и во Неговите вистински Апостоли кои сите до еден беа евреи!

БОГ да го благослови Авраам, Исаак, Израил и да не го заборави Исмаил

Во Името и Срцето Исусово

Амин!

п.с. Воопшто не не’ чуди што широката - за Евангелието БОЖЈЕ - заслепена маса, нити може да свати, нити да поверува на Вистината!

,

Зарем сте заборавиле дека најголемите вистински Пророци и Апостоли Живиот БОГ ги издигна баш од еврејскиот народ!?

Зарем заборавивте дека Светиот БОГСвоетоСвето СЛОВО преку Својот Свет ДУХ го отелотвори баш под верното срце на Дева Марија, мома еврејка ?

Мислиш ли дека тоа беше случајно?

,

E сега станува интересно, конечно судир на порадикало христијанство со исламот кој сам по себе е радикален и строг.

Христијаните ги симпатизираат евреите, а муслиманите арапите.
Фактички истиот концепт ти е тоа, само “Нема евреите, туку ние самите нас, арапите ќе си се цениме, на исти начин“. Па добиваш доволно добра влијателна религија да го потчиниш светот.
Таламудот не успеа во тоа, поради ограниченоста. Егоизмот.Евреин со евреин.Но рисјанството...е тоа може да го прифати секој...и се прошири..како и исламот.
Спирчо, Соул оф спејс, живели. Let the games begin(y)

E сега станува интересно, конечно судир на порадикало христијанство со исламот кој сам по себе е радикален и строг.

...

И ти си само еден од многуте коишто не го познаваат БОЖЈИОТ Христос (Месија) и Неговиот Совршен Ислам!

... Па добиваш доволно добра влијателна религија да го потчиниш светот.

...

Soundwave, прочитај ги следниве зборови Исусови и размисли за какво потчинување зборуваш.

„Знаете дека (во овој свет) оние, што се сметаат за народни кнезови, господарат над нив, и управниците управуваат над нив.
Но меѓу вас нека не биде така; а кој меѓу вас сака да биде поголем, нека ви биде слуга; и кој сака меѓу вас да биде прв, нека ви биде роб на сите.
Зашто и Синот Човечки не дојде за да Му служат, но да послужи и да го даде животот Свој за откуп на мнозина.”

(Ев. Марко 10:42-45)

Сваќаш ли во што се состои разликата помеѓу Царот и Царството БОЖЈЕ (од една страна) и “царствата“ на неверниот свет (од друга страна)?

...
Христијаните ги симпатизираат евреите, а муслиманите арапите.
...

Интересно е тоа што евреите коишто не веруваат на во Исус Христос отелотвореното Евангелие БОЖЈЕ ни префрлаат дека ние посебно ги браниме и се симпатизираме баш со арапите!

Совршениот БОГ да го благослови поколението на Авраам, Исаак, Израил и со благослов да не го заборави поколението на Исмаил

Во Името и Срцето Исусово

Амин!

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom