Talmud

И ти си само еден од многуте коишто не го познаваат БОЖЈИОТ Христос (Месија) и Неговиот Совршен Ислам!

Совршениот БОГ да го благослови поколението на Авраам, Исаак, Израил и со благослов да не го заборави поколението на Исмаил

Во Името и Срцето Исусово

Амин!

.

Ја викам ете господ нека ги благослови сите поколенија од александар македонски, филип, цар самоил.... ме здоболе за исак аврам и други јудејци.

Neznam kako da razgovaras so luge koi prvo nemaat domasno vospituvanje,neznaat mirno i kulturno da diskutiraat.
Ete na primer da kaze: "Soul of space,greska si,tie protokoli se falcifikati,vo momentive ne mozam da ti dadam link,no ako navistina sakate da doznaete ke ti pronajdam"
Ednostavno,da napise bez da navredi. Samo,eden od dokazite e i nacinot na odnesuvanje.
Kolku linkovi postojat deka napadite na WTC bea izvrseni sepak od Muslimanite (Al-Kaeda). A postojat isto tolku linkovi so mnogu poveke dokazi deka storitelite bea Cionistite.Normalno e sega,ako si cionista,togas ke gi zemas onie vesti koi tvrdat deka bese al-kaeda,ako si Musliman,ke mu go prepises na Cionistite...
No ako ne si nitu tamu nitu tamu,togas treba analiza da napravis.
Ako Protokolite imaat kopirani pravila od drugi knigi togas toa e Talmudot. Ako gi istrazuvas Evreite i nivnoto veruvanje,nivnoto ponasanje,nivnite mota,nivnite dela,istorija,deluvanjeto vo svetot,togas e sosema jasno.
I za Talmud mozes da mi najdes mnogu linkovi (isto evrejski). Za Holokaustot isto taka mozes da stavas fotografii,ama postojat mnogu knigi i dokazi deka i ne e taka.....

Spiros,ti si imas svoja,sopstvena religija i ti si vo nea prorokot i edinstveniot sam svoj sledbenik. Ke diskutirav dokolku primetev nekade,bilo na ovoj forum bilo na drugi forumi deka postoi eden edinstven Hristijanin koj sto moze da te razbere koja ti e poentata.

Neznam kako da razgovaras so luge koi prvo nemaat domasno vospituvanje,neznaat mirno i kulturno da diskutiraat.
Ete na primer da kaze: "Soul of space,greska si,tie protokoli se falcifikati,vo momentive ne mozam da ti dadam link,no ako navistina sakate da doznaete ke ti pronajdam"
Ednostavno,da napise bez da navredi. Samo,eden od dokazite e i nacinot na odnesuvanje.
Kolku linkovi postojat deka napadite na WTC bea izvrseni sepak od Muslimanite (Al-Kaeda). A postojat isto tolku linkovi so mnogu poveke dokazi deka storitelite bea Cionistite.Normalno e sega,ako si cionista,togas ke gi zemas onie vesti koi tvrdat deka bese al-kaeda,ako si Musliman,ke mu go prepises na Cionistite...
No ako ne si nitu tamu nitu tamu,togas treba analiza da napravis.
Ako Protokolite imaat kopirani pravila od drugi knigi togas toa e Talmudot. Ako gi istrazuvas Evreite i nivnoto veruvanje,nivnoto ponasanje,nivnite mota,nivnite dela,istorija,deluvanjeto vo svetot,togas e sosema jasno.
Бараше линкови, ги доби, и ги отфрли. Не ми е јасно што друго бараш кога очигледно веруваш дека евреите (плус атеистите) се криви за се и ништо нема да те разубеди...

...
Kolku linkovi postojat deka napadite na WTC bea izvrseni sepak od Muslimanite (Al-Kaeda). A postojat isto tolku linkovi so mnogu poveke dokazi deka storitelite bea Cionistite. Normalno e sega,ako si cionista,togas ke gi zemas onie vesti koi tvrdat deka bese al-kaeda,ako si Musliman,ke mu go prepises na Cionistite...
No ako ne si nitu tamu nitu tamu,togas treba analiza da napravis

...

Познавам луѓе коишто за секоја поголема војна, немир, терористички напад, ... ги обвинуваат евреите, притоа (несвестно) го бранат шејтанот, кој што е вистинската причина на се лошо во овој свет !

Со ова во ниеден случај не сакам да кажам дека нема евреи кои учествуваат во војни, немири, терористички напади, ... и во ниеден случај не сакам да ги бранам чедата на шејтанот (кој е таткото на лагата), но да се негираат факти и злоделата перманентно да им се препишуваат на другите, едноставно е лага!
Кој (свестно или несвестно) го прави тоа, тој е чедо на лагата и исто така и’ припаѓа на заедницата на шејтанот, која што (без самата да е свестна) се бори против Волјата и Евангелието БОЖЈЕ - Христос !

... Za Holokaustot isto taka mozes da stavas fotografii, ama postojat mnogu knigi i dokazi deka i ne e taka ...

Им веруваш ли на оние извори кои го негираат холокаусот врз евреите во германија, врз арменските христијани во турција, врз бошњаците во сребреница, ...?

Голема неправда правиш со негирањето на овие факти!

...
Spiros,ti si imas svoja,sopstvena religija i ti si vo nea prorokot i edinstveniot sam svoj sledbenik. Ke diskutirav dokolku primetev nekade,bilo na ovoj forum bilo na drugi forumi deka postoi eden edinstven Hristijanin koj sto moze da te razbere koja ti e poentata.

Сопствена религија, ... пророк, ... единствен следбеник, ...? :sick:

Се’ што е сокриено - ќе биде јавно!

Денот доаѓа кога сите (и широките маси) ќе го видат Вистинскиот Месија и Совршениот Монотеизам, кој што Совршениот БОГ лично во Него ни го покажа!

.

I za Talmud mozes da mi najdes mnogu linkovi (isto evrejski). Za Holokaustot isto taka mozes da stavas fotografii,ama postojat mnogu knigi i dokazi deka i ne e taka...
Леле душичка, навреден е. Почит во животот, па и на форум, се заслужува. Ова ти е прв пат да излезеш надвор од Исламистичкиот центар и да го погледнеш светот каков што е. Малку е гадно искуството, претпоставувам. И врапчињата на гранка знаат дека протоколите се фалсификат, и тоа поприлично несмасно направен. Ти постираа линк до Енциклопедиа Британика, и тој не ти се допадна. Ама ако, сомнежот се роди во тебе. Можеби Месечината сепак не беше преполовена па залепена...

;)

Протоколите на Ционските мудреци се докажан фалсификат. Само полуписмени фанатици веруваат дека тие се вистински. Зошто не сум изненаден што ти веруваш дека тие се вистински?

Најзалудно потрошени 150 денари во мојот живот. Никогаш не ги прежалив.

Леле душичка, навреден е. Почит во животот, па и на форум, се заслужува. Ова ти е прв пат да излезеш надвор од Исламистичкиот центар и да го погледнеш светот каков што е. Малку е гадно искуството, претпоставувам. И врапчињата на гранка знаат дека протоколите се фалсификат, и тоа поприлично несмасно направен. Ти постираа линк до Енциклопедиа Британика, и тој не ти се допадна. Ама ако, сомнежот се роди во тебе. Можеби Месечината сепак не беше преполовена па залепена...

;)

Abadon,mene zivotot mi projde nadvor od doma i naj malku vo drustvo so Muslimani. Kolku sto ti luge vo zivotot si sretnal,jas vo tolku drzavi (vo evropa)sum prestojuval po 3 godini.
Temata od Talmud i Evrejski spisi ja odnesavte do Mesecinata. Zarem ne mozete vo sebe gnevot i omrazata da si ja pocuvstvuvate ?
Sto se odnesuva do navredite i toa kolku tie doprea do mene,Abadon drugar.... Ednas napisav.
Vo nokta,koga mesecinata e naj svetla,ne mu e gajle sto kucinja po nea laat. I kucinjata si ja obavuvaat svojata zadaca na zemjata a i mesecinata si ja vrsi zadacata.
Vodata od eden zamav ne ja gubi bistrinata.
Da,Muhammed s.a.w.s ja prepolovi Mesecinata a ebu Leheb od inat po glava se udiral.
Isa a.s mrtviot go dignal od postela,evreinot od inat bradata si ja cupel. LAVEZOT NA KUCINJATA NIKOGAS NEMA DA STIGNE DO USITE NA MESECINATA,NAROCITO AKO TAA E ALLAHOV ROB.

Frankye,vrati se nazad,linkovite mnogu podocna gi stavija.

Spiros,bez razlika sto nisto ne si razbral od toa sto napisav,od tebe sum Iznenaden,napisa konecno post razbirliv.

Jas ne veruvam deka se slucil holokaustot nitu pak go negiram.Jas kazav deka treba istrazuvanje za se'. Jas ja zalam sekoja nevina zrtva na ovoj svet,koj god da bil i kako god da se vikal. GI ZALAM ZRTVITE. Kazav deka postojat iljadnici knigi i linkovi koi nudat ubavi i logicki dokazi deka holokaustot e izmislena laga. Ako nekoj go dokazuva toa,zosto da bidam jas antisemitista ? Zosto treba da veruvam i vrz osnova na sto treba da veruvam jas za toa dali e vistina holokaustot ?

Jas ne veruvam deka se slucil holokaustot nitu pak go negiram.Jas kazav deka treba istrazuvanje za se'. Jas ja zalam sekoja nevina zrtva na ovoj svet,koj god da bil i kako god da se vikal. GI ZALAM ZRTVITE. Kazav deka postojat iljadnici knigi i linkovi koi nudat ubavi i logicki dokazi deka holokaustot e izmislena laga. Ako nekoj go dokazuva toa,zosto da bidam jas antisemitista ? Zosto treba da veruvam i vrz osnova na sto treba da veruvam jas za toa dali e vistina holokaustot ?

Абе не веруваш дека се случил, и исто како некој шо не верува во аллах ти му даваш книга, куран еве овде пишува оти постои за да поверува. Ама овде нема пишани докази. Овде имаш цели гасни комори изградено.Имаш цели споменици имаш цели гробници лешеви трупови коски , анални отвори проширени од голтање злато и пари, имаш возови воведено во македонија за еврејско депортирање до аушвиц имаш еден тон ВИДЛИВИ ДОКАЗИ.

Може Соул оф Спејс сака да каже дека Холокостот бил намештаљка? :confused:
А бе на неколку сајтови има шпекулација дека холокаустот е искористен од страна на Евреите за да се создаде Израел како држава и бројките на жртвите Евреи се малку пренапумпани што можеби е и точно, ама е навистина тешко да се потврди и докаже тоа.
Пак јас претпоставувам дека Соул оф Спејс го има читано тоа нешто некаде и тој има разбрано дека холокаустот не постоел што е нон сенс бидејќи и самата Германија го потврдува холокаустот.
Најдобро би било тој да се изјасни што мисли, ама некако е срамежлив.

А бе на неколку сајтови има шпекулација дека холокаустот е искористен од страна на Евреите за да се создаде Израел како држава и бројките на жртвите Евреи се малку пренапумпани што можеби е и точно, ама е навистина тешко да се потврди и докаже тоа.
Пак јас претпоставувам дека Соул оф Спејс го има читано тоа нешто некаде и тој има разбрано дека холокаустот не постоел што е нон сенс бидејќи и самата Германија го потврдува холокаустот.
Најдобро би било тој да се изјасни што мисли, ама некако е срамежлив.

Е па на тоа мислев и јас....само не знам зошто сите се навалени за зборење дека не постоел уопште. И јас имам читано дека Холокостот е направен по договор и со согласност на одредена елитна група на Евреи.

.

Ја викам ете господ нека ги благослови сите поколенија од александар македонски, филип, цар самоил.... ме здоболе за исак аврам и други јудејци.

Сите да ги благослови и во срцата да им Ја дари сопствената спасителна Милост, којашто за спасение на сите ја отелотвори во Исус Христос!

Тој пак според Телото неслучајно не потекнува од александар македонски, филип или самоил, туку потекнува од Авраам, ... !

Сваќаш?

И така, сите родови од Авраам до Давид се четиринаесет; и од Давид до преселувањето во Вавилон се четиринаесет родови; а и од преселувањето вавилонско до Христос - родови четиринаесет.

(Ев. Матеј 1:17)

.
Е па на тоа мислев и јас....само не знам зошто сите се навалени за зборење дека не постоел уопште. И јас имам читано дека Холокостот е направен по договор и со согласност на одредена елитна група на Евреи.

.

Значи треба да ja читаме и да и’ веруваме и на литература од адолф хитлер & co. ?

алал ќувте, еј ! :cautious:

.

Сите да ги благослови и во срцата да им Ја дари сопствената спасителна Милост, којашто за спасение на сите ја отелотвори во Исус Христос!

Тој пак според Телото неслучајно не потекнува од александар македонски, филип или самоил, туку потекнува од Авраам, ... !

Сваќаш?

И така, сите родови од Авраам до Давид се четиринаесет; и од Давид до преселувањето во Вавилон се четиринаесет родови; а и од преселувањето вавилонско до Христос - родови четиринаесет.

(Ев. Матеј 1:17)

.

.

Значи треба да ja читаме и да и’ веруваме и на литература од адолф хитлер & co. ?

алал ќувте, еј ! :cautious:

Освен твојата восхитеност во христос и позитивност во религиозен став, не можам друго значење да извадам од твоите зборови А СЕ ОБИДУВАМ!

Што сака да кажи авторот со ова:

И така, сите родови од Авраам до Давид се четиринаесет; и од Давид до преселувањето во Вавилон се четиринаесетродови; а и од преселувањето вавилонско до Христос - родови четиринаесет.

Што 14? Зошто 14? Што има врска ако се 14 а не 18?
Која врска ја имаме ние со Авраам, или не засега нас преселбата во Вавилон, тоа е блискиот исток човеку.

Мислам, зошто бог ги избрал баш евреите за свет народ? Зошто баш нив? Зошто не арапите? Зошто не црнците? Зошто не македонците, ромите, египќаните, јапонците , кинезите,индијците итн?
Јас го разбирам добро еврејскиот егоизам, и пробувањето да се биде свој за себе си, но следбениците кои не се евреи , не ги разбирам зошто баш да го величлиме еврејскиот народ?

Сум прашувал и многу христијани, зошто го величите во црквите народот израилов, и викаат па од него сите сме настанати, адам ева, па ред други инцест поколенија па натака од народот израилов што е погрешно дека сме од него ради што има толку многу различни раси на светот што не е возможно! Други не знаат што да одговорат туку само, господ сакал така...па го чекам од тебе објаснувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom