Такси или автобус?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
Шознам.. пешки :) Претежно пешачам. Средното ми беше блиску и стигав за 10-15мин, па не ми требаше слободна за автобус, и така се навикнав на пешки-идење. Најчестите дестинации ми се на 15-20 одење и не ми е тешко да се спремам и да тргнам малце порано. Плус, попрво мојот скромен буџет (добро де, не е толку скромен:)) би го потрошила на јадење, пиење и влез во дискотеки, отколку на нешто што и онака не претставува тешкотија.

Ако морам да бирам, би одбрала такси. Поудобно ми е и побрзо. Само, далеку од тоа дека е почисто и поубаво мириса. Може до мојата (не)среќа е, ама секогаш успевам да влезам во кола што ја вози чичко што фоња на мишки и ракија, а тоа е практично еднакво на автобуска миризба.

Сепак, кога одам негде кај што би ми земало повеќе од 100 денари за такси, фаќам автобус. А тоа ми се случува ретко и затоа никогаш не ми е досадно во автобус. Си посматрам интересни ликови и го гледам градот од повисока перспектива :)

Такси е бољи али почесто идам со аФтобус дека е поефтино :D

So taksi mn retko odam negde ednas vo 3-6 meseci moze da se desi. Najmnogu zasto e skapo. Duri i od grad koga se vrakjam ne mi se davaat pari (a retko i mi ostanuvaat pari) za taxi pa najcesto peshki stigam do doma iako ziveam vo Novo Lisice :)
Znaci so avtobus cepam segde, so mp3kata vo ushi i gajle nemam mozam cel den da se vozam :)

Јас пешачам. Без разлика во колку часот треба да стигнам ама пари за такси не давам, па дури кај нас оти е мал градот дури такси наплаќа 30 денари, на секоја релација во градот. Ама не им ги давам морее, со тие пари една кока кола ќе си купам.

ни едно ни друго...најчесто пешки / точак / пешки / пешки / точак / пешки....

За нашколо со автобус а за друга дестинација најчесто со некој одам ретко такси ако е итна работата:toe:

Најчесто со такси. Порано и 15 мин одење да ми беше јас земав такси, па така се затрупив што сега сум строго на пешачење.
Кога би бирала помеѓу автобус и такси пак би одбрала такси. Неможам да поднесам да се возам во тие градските автобуси(зборам за во ск, во кич нема).
Пред 2 месеци бев во Скопје и каде и да се возев со такси ми земаа по 60\70 ден, што е нормална цена, еднаш таксистот сакаше да ми се прави паметен и ми побара 200 ден од скопјанка до кузман студенскиот. Му кажав дека не сум дебил, и ми рече ок дај ми 100 :) Мизерно...:toe:

Екшли, превозот со автобус ми е далеку посимпатичен. Не е исто кога се возиш само за да стигнеш негде, и кога се возиш со хрпа луѓе у толку мал простор, кај што секогаш можеш да сретнеш некој познат што го немаш сто години видено (јеп, се десило), да го обвиниш автобусот зашто касниш цели 20 мин на први (и тоа се десило), како и да налеташ на вчудоневидувачка љубезност nowadays, ем да му го разубавиш на некого денот со едно обично "добро утро", или отстапување место (...да, и тоа). Филинг е, озбилно. :)

Фаца ми беше да се фурам со картицата наоколу, понекогаш да трчам по глупата тројка по рекорд, како и неизбежното шверцање на задна. :icon_lol: На жалост, веќе година и нешто, скоро две, не се возам во автобус. Не чинат бе. И немам намера да стапнам у таква ствар уште еднаш, се` додека не личи на ништо. Нека ги средат, радо би ги користела.

Такси... Ретко. Мерак ми е точакот да го возам или да пешачам. Ептен ако ме има прифатено мрза или не можам да стигнам, па у 5 до 12 фаќам такси. Ок се, колку толку поарни од автобусите.

Интересна ствар, сега Охрид кога бев... Во една прилика останав само со уште една другарка на плажа, кај 7 попладне беше, Славија. Моравме итно на Градиште, таму не` чекаше остатокот од компанијата. Само што ги поминав трите фамозни скалички на кои три дена уназад ќе кршев глава, почнаа од сите страни да извираат таксисти и возачи на оние... Како и да ги викате, битно автобуси не се. Не знам колку е уствари до таму, ама Кристина битно успеа да се исценка за ужасно смешна цена. :icon_lol: Што до сега не се десило. :icon_lol:

Со такси е поубаво и подобро особено ако се брзаш за некаде,ама со автобус е поефтино. Со автобус се немам возеноо ехееееееее не ни знам имат можда 4-5 години(ако се смета на градска релација)

Иначе сега ако се брзаш за некаде во охридов невозможно е да најдеш такси т.е. возможно е на пример од Гимназија до Центар 100 ден дека на многу блиска релација биле:pos2::pos2: Охридска работа

многу сакам да пешачам, но кога не ми се прави тоа, или времето не е погодено или треба да стигнам побрзо, одам со такси.
автобусот го мразам со цело срце, душа и тело
парите не ми се проблем, само услугата треба да вреди

Неколку месеци одев на факултет пешки, а до таму ми требаа 45 минути па сфатив дека се што е приближно со толкава минутажа, можам да го изодам, не мора ниту такси ниту автобус.

Инаку повеќе се возам со автобус, а со такси поретко, таксито ми е многу скапо а особено ако нема уште некој за да се дели па да се плати помалку. Затоа чекам автобус и сум многу стрплив, ако е преполн, си чекам друг :pos: Никогаш не излегувам во 5 за 12 за некое подалечно место така да можам да си дозволам попразен автобус :pos:

Најчето идам пешки. Подалечни места во градот ако одам сам одам со такси, ако не нормално со такси. А и јак клабинг може да падне ако треба на пример пијан да се враќаш со точак од парк. И плус другарка ти да ја пренесеш на гидан пошо ти е у иста населба.

со автобус. само ако е многу итно одам со такси.

Сакам да пешачам ако временските услови го дозволуваат тоа,но доколку е подолга дестинација тогаш одам со автобус.А со такси поретко,кога се брзам или пак сум малце повеќе дотерана,со штикли па потешко се оди:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom