Symbian OS

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Go zirnav nakratko i dobro mi izgledase na prv pogled. Mi se spie, inace uste sega ke simnev nesto. Aj ke postiram tuka dali cini Mobango ili ne. :)

SaLt

symbian & iOS master & android
Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
symbian.com.mk za zal se maci so mal bandwith i nedostig na web prostor. ima mnogu igrici, programi recnic, igri, muziki, sliki.... ako pomogne nekoj so free web ke bide eXtra. i plus toa siteprogrami i igrii se so krakovi i besplatni a zgora na toa stranata e makedonska :lol: jas sum eden od moderatorite, no ustvari ja nemam pojma od programiranje i hostiranje :oops: tuku samo gi dostavuvam i uploadiram novite raboti. do momentov ima oklu 600 registrirani korisnici.

SaLt

Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
еве 2 добри страни од каде што може да се симнат добри симбиан апликации:
www.symbianx.com ==> nokia 6630 fan club se za symbian v.6.0 i 7.0(najbolja strana do momentov sproed mene)
www.imserba.com ==> odis na forumot...

но секако не забоавjате да навратите и на :
www.symbian.com.mk ==> aplikaciite se na forumot
(треба да се направат барем 2 поста за да можеш да симнуваш)

како мошне интересно и корисно би ги издвоил:

англиско-српски ,речник,(словоед)
англиско-италиански-[шпански,речник(оксфорд)
англиски-идиоми(оксфорд едициjа)
Двд-плеер
ави плеер(смарт видео) за филмови на мобилниот ,само да имаш и добра мемориска картица барем 512мб :)
далинско за тв, системи, двд, видео
програмче за праве*е каликатури од сликите сто ги сликаш
......
па проверете сами и уверете се

SaLt

Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
aha,zaboraviv. ako sakas i wap starni za direkten download na mobilen kazi?kaj nas samo ako si na mobimak mozes da koristis internet preku mobilen, ovie kosmofon se uste za zalenje,pa za beljata ja sum i niven korisnik :(

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Радо би ги посетил страниве, ама немам веќе телефонче со Symbian.
Буџетов ми е на нула :? Дај најдете некоја 7650-ка од другар! :wink:

SaLt

Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
Acid напиша:
imam eden drugar so 7650 ama do sega samo tri pati go nosese na servis(od mobimak go zede) nesto se blokira, se resetira sam.... ako si zainteresiran da prasam za cena ? :lol:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
SaLt напиша:
Acid напиша:
imam eden drugar so 7650 ama do sega samo tri pati go nosese na servis(od mobimak go zede) nesto se blokira, se resetira sam.... ako si zainteresiran da prasam za cena ? :lol:
За цена се знае, 50 евра се сега... мене ми беше да најдам некој барем сочуван и исправен, затоа што маските не им се менуваат и ретко кој е без гребаници...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Одамна не сме пишале ништо на топиков за Симбиан, а има бааѓи нови членови. Некоја нова интересна апликација или сајтче за Симбиан?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ејјј брат најбољи сајт беше www.iphone-forum.org ги имаше сите апликации и игрици,wallpaperi,мп3 рингтонови што биле направени.....
Ама чистка направија нишо нема сеа

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Најдобра апликација според мене е controlFreak зашто ти дава се да контролираш на комјутерот преку мобилен. Ако некој го сака овој или било кој друг програм нега пише и ќе му го аплоадирам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
A преку што се конектираш со компјутерот? Преку блутут?

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Точно. Еве ти информации за програмот и линк за симињање ако сакаш да го пробаш

Mtvoid ControlFreak v2.50 S60 SymbianOS

ControlFreak 2 is the ultimate Bluetooth PC remote control for your Series 60 Phone
ControlFreak 2 has all of the music and video controls like play, pause, stop, next, previous, fast forward, rewind and volume. You can also search for tracks by name or browse by artists or albums.
The new Desktop Control feature allows you to control your computer's mouse and keyboard and you can even see the computer's display right on the phone's screen. You've got to see it to believe it.

Key features:
* Full Winamp Media Library support for ultra fast searching and browsing of your entire music collection by artist & album
* Desktop Control for control of your mouse and keyboard so you can control almost everything on your computer. Now with full wide-screen mode!
* Playlist loading for normal and dynamic playlists
* Support for non-Latin character sets including right-to-left aligned languages such as Arabic and Hebrew
* Automatic connection for seamless startup
* Easy way to rate your music enabling smarter playlists
* Phone-wide track change popup for keeping you informed in any application
* Automatic muting, pausing or volume reduction during calls
* Full music and video play control (play, pause, next, previous, fast forward, rewind, stop and volume)
* Spectrum analyser
* and lot''s more!

Download :
http://rapidshare.de/files/17390936/Mtvoid-ControlFreak-v2.50-S60-SymbianOS.rar.html

Password :
drawgon

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Го проба некој програмов да ми каже импресии?
Има ли овде некој телефон со Symbian?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не сум го пробал, бидејќи немам блутут на компјутерот. Инаку, имам симбианец.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
krusha03 напиша:
Го проба некој програмов да ми каже импресии?
Има ли овде некој телефон со Symbian?
Не сум го пробал зошто не можам ништо да симињам од рапидшеар инаку имам симбиан. Ај те молам уплоадирај го на www.mytempdir.com za da go probam:se_ molam:cuc::se_ molam

Kajgana Shop

На врв Bottom