Symbian App: Екстензија на VGA камера до 1.3 мегапиксели

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Програмот се вика PhotoAcute еве и мало објаснување.

Големината е важна.
Стандардната големина на сликите сликани со Нокиа 3650, 3660, 6600, 6620, 6260, и СониЕриксон Р800, Р900, Р910 е 640х480. PhotoAcute слика со 4 пати поголем резолуција (1280х960).

Деталите ја прават разликата.
Сликите со PhotoAcute имаат 4 пати повеќе пиксели од стандардните слики, со тоа давајќи и на сликата 4 пати повеќе детали. Малите, тенките и далечните предмети, разните текстури, натписи стануваат попрепознатливи.

Како работи?
PhotoAcute слика неколку слики во серија, и со ова собира повеќе детали. Користи софистицирани, патентирани алгоритми кои ги комбинираат сликите за да направи една голема слика со висок квалитет. Исто така ја обработува сликата за да ја направи поостра и да ги корегира грешките.

PhotoAcute features:

* 1280x960 picture size instead of 640x480 (it``s not a zoom!)
* Pictures with fine details that are usually invisible/indistinguishable
* Automatic picture noise reduction
* Barrel distortion correction
* Interlacing artefacts removal
* Improving brighteness at the edges of picture

Има 3 верзии од програмов.
2.0 за Нокиа 3650, 3660
2.1 за Нокиа 6600, 6620, 6260 и СониЕриксон Р800, Р900, Р910
3.1 за Нокиа 3230, 6630, 6670, 6680/81/82, N70, N90 (кај овие модели ја прави поголема од фабричка резолуција, немој да си помислите дека ја смалува на 1.3 :wink:)

Aко некој ја сака апликацијата, нека ми прати приватна порака.

Пробајте па кажете резултати. Јас на мојата 6600 се изненадив кога видов. Стварно сликата беше подобра а имаше и поголема резолуција.

а програмот дека е? а?А?А?А??? или ја ке треба да го опнувам?
се извинувам, не сум ги приметил линковите.
Мистичен напиша:
Егзистенција или екстензија? :)
добро де Мистичен, затоа сум јас тука да поправам.

не ми е јасен делот. На Н70 прави екстензија? на колкава резолуција? да не ја прави на 3.2 мегапикселна? на Н73 да не ја прави 5 мегапикселна? на Н95 да не ја прави 8 мегапикселна хаххаа...

најбитно од се - Екстензијата ја заматува сликата!
просто кажано - што ке тие поголема резолуција кога нема ништо да се гледа!?

Jane напиша:
Како работи?
PhotoAcute слика неколку слики во серија, и со ова собира повеќе детали. Користи софистицирани, патентирани алгоритми кои ги комбинираат сликите за да направи една голема слика со висок квалитет. Исто така ја обработува сликата за да ја направи поостра и да ги корегира грешките.
Според мене - ги дуплира пикселите само.

Според мене, најдете ми ја 3.1 верзијата одма :)

Necrophilia напиша:
Според мене - ги дуплира пикселите само.
Пробај го па коментирај:icon_lol:. Кога слика чекаш да исклика 4 слики па ти ја дава готовата.

Jane напиша:
Пробај го па коментирај:icon_lol:. Кога слика чекаш да исклика 4 слики па ти ја дава готовата.
Пробано е уште пред многу години... Значи кога ке ја извадиш на компјутер сликата за да ја печатиш ке ја видиш разликата. Сликај еднаш без програмот и слика еднаш со програмот. Испечати ги сликите.

Не ми се верува дека може да собира повеќе детали, затоа што деталите не зависат од некое софтверче. Значи, работи на друг принцип. Најверојатно, влијае само на големината на фотографијата во процесот на нејзиното запишување, по фотографирањето.

Значи, нема да добиете ништо на квалитет, туку фотографија со ист (или полош) квалитет, но поголема.

Мистичен напиша:
Не ми се верува дека може да собира повеќе детали, затоа што деталите не зависат од некое софтверче. Значи, работи на друг принцип. Најверојатно, влијае само на големината на фотографијата во процесот на нејзиното запишување, по фотографирањето.

Значи, нема да добиете ништо на квалитет, туку фотографија со ист (или полош) квалитет, но поголема.

Што кажав јас во еден од моите претходни постови??? Ширење т.е. дуплирање на пикселите.

Znachi ova e frkata so mojot K510i i slikite so rezolucija 1280x1024. Matni se ko vardar na prolet koa vrne sekoj eban den. Grrr
/me e nakurchen

Ај некој нека слика и нека закачи слики да споредиме во полна резолуција.

Jane напиша:
Ај некој нека слика и нека закачи слики да споредиме во полна резолуција.
е ајде де. Еве пример биди ти. На твојата н73 сликни нешто од 1200 резолуција, нешто со максималната 3.2 незнам колку беше и пробај со програмов. :helou:

Necrophilia напиша:
е ајде де. Еве пример биди ти. На твојата н73 сликни нешто од 1200 резолуција, нешто со максималната 3.2 незнам колку беше и пробај со програмов. :helou:
Пробав неможе да се инсталира. Ај на брат ми ќе го земам 6600 ќе сликам и ќе закачам приквечер кога ќе се врати.

ЛОЛ не видов дека линковите ги избришале. Мора по пп да ви праќам.

едит: пишете ми ако треба 2 пати порака ако сум ве заборавил, зошто мора да чекам 20 секунди измеѓу порака а пред 10 минути ми стигнаа 17 пораки:). А линковите на ново ги аплоадирав зошто старите ги избришаа.

Fantom_oh напиша:
Пиратеријата е забранета на форумов, а линковите беа со кракови
Ете ја причината.
Само не ми е јасно. Едно време имаше неколку теми со кракуван софтвер и игри за мобилни па никому ништо. Барем од пораките ќе ме спасите.:vozbud:

Jane напиша:
Ете ја причината.
Само не ми е јасно. Едно време имаше неколку теми со кракуван софтвер и игри за мобилни па никому ништо. Барем од пораките ќе ме спасите.:vozbud:
Па не можеме да имаме целосна контрола врз содржините кои ги поставуваат корисниците во секој момент, но можеме да ги едитираме доколку забележиме кршење на правилата.

Тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom