Светско првенство за жени - Србија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Заврши првенствово,изненадување според мене Бразил и,разочарување Црна Гора и Унгарија
Идната сезона имам намера да ја гледам ЈЕЛЕНА ПОПОВИЌ Во жрк вардар сцбт.......на добар пат е :vozbud:

Заврши првенствово,изненадување според мене Бразил и,разочарување Црна Гора и Унгарија
Идната сезона имам намера да ја гледам ЈЕЛЕНА ПОПОВИЌ Во жрк вардар сцбт.......на добар пат е :vozbud:

Неееее:) , оваа еднаш беше во Кометал и не ја бива .

Неееее:) , оваа еднаш беше во Кометал и не ја бива .
не ме интересира дали еднаш или два пати била во Кометал ,управата на клубот ја има на листата на можните засилувања

kakva popovic be ti ne znajs so zboras...susan muller mu treba

Абе Кастратовиќ беше таму го следеше првенството, сигурно изгледала добар дел и од другите утакмици и си капарисала некоја :D

Светсково за мене сосема солидно.Јас мислев дека ептен е паднат женскиот ракомет ама пак колку толку имаше некој квалитет.
Балканов колку толку живурка со Црна Гора а еве и сега со Србија.
Хрвативе имаат млад тим и сигурно ќе се спремат наредна година за Европското што се одржува кај нив и Унгарија.
Словенките ако се протнат низ квалификациите ОК ако не никому ништо.

Околу финалево сосема заслужено си освои Бразил.Како може да поминеш покрај Аморим и Диниз со 180 и кусур цм :)
Контрите максимално искористени.
Голманите не беа на некое ниво ама блоковите беа тука.
Искористени скоро сите технички грешки што ги правеа Србинките и претворени во голови.

Од друга страна Србија покажа барем борбеност и карактер.
Голманите успешни ама џабе со толку многу технички грешки.
Од Поповиќ и Дамјановиќ ни трага ни глас.Неможе Лекиќ сама да игра, а и крилата исто така слабо посебно Крпеж.

Данска исто така со релативно млад состав се спрема и она за наредното Светско што се одржува кај нив и сигурен сум дека ќе стигнат до финале.

Нас за жал не нема никаде :facepalm::(
Ајде барем лапнав некоја пара од Светсково добро испадна :):D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom