Св.Прохор Пчински

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.095
Локација
СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА
Манастирот „Свети Прохор Пчињнски“ историски и припаѓа на Република Македонија.Мене лично ме интересира зашто после осамостојувањето на Македонија,манастиров не е на наша територија,односно како и припаднал на Србија?Дали има некаков договор или едноставно и Србите имат земено дел од светата земја Македонска.

Картите ФНР Македонија од пред '48* се со манастирот во Македонија, од '48 навака се со манастирот во Србија.
Лазо најбоље знае зашто е тоа така.

*или една година +/-

Лазо Гологазо кажувај зш е ова така:kesa:

Ни го земаа манастирот ете што гомна четнички!!!!Исто како нивните брака грците шо ни ја земаа света гора!!!

Картите ФНР Македонија од пред '48* се со манастирот во Македонија, од '48 навака се со манастирот во Србија.
Лазо најбоље знае зашто е тоа така.

*или една година +/-

Tokmu taka!

Ова е за препуцавање :tv:

Srbin, oladi, ups, a be ne si na ban? Da popravam greskata!

Ни го земаа манастирот ете што гомна четнички!!!!Исто како нивните брака грците шо ни ја земаа света гора!!!

Namali navredi!

ерм.. сами им го дадовме

Tokmu taka. Vo partija poker vo vilata na Lazo!

Србија уште претходно значително се прошири по купувањето на јужните делови од привремениот окупатор, мислам дека тоа 300 000 златници.
Ниш, Пирот, Прешево, Бујановац, Димитровград, Босилеград сите тие места ги купија за пари.

Мислам дека Бугариве ќе имаат поточни податоци за тоа.
http://www.serbianunity.net/culture/history/berlin78/congress.html

Србија уште претходно значително се прошири по купувањето на јужните делови од привремениот окупатор, мислам дека тоа 300 000 златници.
Ниш, Пирот, Прешево, Бујановац, Димитровград, Босилеград сите тие места ги купија за пари.

Мислам дека Бугариве ќе имаат поточни податоци за тоа.

Наше, заедно со Врање, ама никој не говори за северните окупирани делови, бидејќи се дадени од Љазо за гага по втор пат!

Наше, заедно со Врање, ама никој не говори за северните окупирани делови, бидејќи се дадени од Љазо за гага по втор пат!

Треба да се прочепка повеќе во “Уговори и конвенција измећу Србије и страних држава, од проглашења независности“

Прешево, Бујановац и Качаник имале свои претставници на првото заседание на АСНОМ, но откако дошол Колишевски им ги поклонил трите града на Србите.

Мислам дека и според картата на Чуповски Д. е прикажана поголема територија

800px-Karta-Cupovski-1913.JPG

Имате некој доказ како се дадени ?

Tokmu taka!

Srbin, oladi, ups, a be ne si na ban? Da popravam greskata!

Бев на Божичен Бан. Може да кажам дека ова ми беше најмил Бан. Со честитки и убави желби.

Manastirot cv Prohor pcinski e razmena za tetovskoto selo vratnica .dokazi ima iljadnici, ima uste zivi svedoci.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom