Суперегзотични имиња

• Креатор на темата Креатор на темата Indigo
  • Време на започнување Време на започнување
Видите, ја не знам што се подразбира под суперегзотични (македонски, ваљда) имиња, ама можам да се сетам на неколку супершмизлински имиња, како на пример:
Ена, Ина, Миа, Теа, Леа...или (само) шмизлински, како: Сара, Дона, Инес...Чудно како ми паѓаат на памет само женски имиња. :LOL:

или пак
Парашка,Параскева ,Велика...

потоа со превод од грчките
Петра- (што значи -камен) Петрана ,Камена
Елефтерија (што значи- слобода) Лефтерка ,Слоботка
и мн други

Не егзотични, али сигурно по некоја логика

Евросим - веројатно праен на екскурзија низ Европа, Ојсин - татко му стално ојјј сине ојј сине, Неделко - викенд новороденче, Благо - шеќераш, Војне - ги тепал сите, Змејко - пироман бил ко мал ставал чкорчиња в уста, Паун - онака од досада, Јастре - ради реда
Лимонка, Јаготка и Дуња - ќерки близначки на локалниот овоштар, Разменка - можда ќерка на газда на менувачница, Саботка - викенд бебе, Јаглика, Перуника - ќерки на цвеќарка, Далиборка - планирано машко... Кираца, Палагија, Динарка - :vozbud:
итн итн.

И Издислав кај и да е :pos:

А југословенскиве? Станислав, Југослав, Љубомир, Слободан, Драгољуб :)
Светислав, Милисав, Милован, Вукомир, Станимир, Ѕ(З)вонимир, Добротин, Милутин...

Скоро сите цигани имет егзотични имиња, но кога сме кај нашиве мене врв ми е Геновева.

А да те крстат Стамболка,по егзотично здравје.

Петар, Димче, Тодорче, Цвете ... поооОооооглупо здравје, барем според мене.

А за вашиве имиња не се слагам пошо наведовте имиња кои ги има многу малку а можно е и ич (Трактор, Фабрика), да се задржиме на сеуште застапените и "популарни" бизарни имиња.

Тоа да ти биле
Петар, Димитар, Тодор, Цветан.
Сигурно рачунате дека еден ден ке подпораснат.
А тоа дека не ви се по кеф или некако на селски ви звучат можеби е само фобија од потеклото.
Демек ако се викаш Лука значи кумот ептен ја прател модата кога ги мислел имињата.
Ама колку што можам да заприметам помодарството длабоко има навлезено и во таа свера на животот.
Уште малце нема да се знае дали кучето или папагалот го викаш или детето, дали машко е или женско е или што е име а што презиме.

Еден човек се вика ГОСПОДИН :pos:
Кога ќе му рече некој добар ден господине, не знае дека му се обраќа по име :)

А за вашиве имиња не се слагам пошо наведовте имиња кои ги има многу малку а можно е и ич (Трактор, Фабрика), да се задржиме на сеуште застапените и "популарни" бизарни имиња.
Мајке ми постојат луѓево :D

Издислав :cool:

Јас знам една жена што се вика Господинка :icon_lol:
Друго, име Гица. Колку треба родителите да те мразат за да те крстат Гица :pos:

Ѓувеза, Павка, Солза, Златица, Десанка,Лепа, Вена.
До сеа ова ми се најчудните имиња на луѓе што сум ги упознал. Можда сум заборавил уште некое, али не ми е јасно колку треба да си надуван за со болдираниве имиња да си ги крстиш децата бе :confused:

Господин Господин Стефан ? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom