Суперегзотични имиња

• Креатор на темата Креатор на темата Indigo
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не гледам ништо егзоично во имињава,или грешка сум?
Попрво би рекла невообичаени,интересни или било како,ама егзотични?:eek:
упс сори,суперегзотични било :facepalm:

А ти би сакал место Трајче да се вика Трезеге o_O
Па тоа се традиционални македонски имиња кој и да ги носи нетреба да се срами од нив ...

Трезеге е презиме, а Давид на пример е има ама сега ако ти се викаш трајче те разбирам

Не знам како ви е чудно името Срна, а не и Елена. И тоа е дивеч, нели?

Што е со Јагода, Калина, Перуника, Цвета? Нели се па тоа растенија?

Какво име било Срна!? Боже Господи! :facepalm:
Елена не доаѓа од дивеч ами од грчкото „Елени“ (Ελενη). Интернационално име е. Ја тука читни малце а после шлапни си појак фејспалм.

Не знам како ви е чудно името Срна, а не и Елена. И тоа е дивеч, нели?

Што е со Јагода, Калина, Перуника, Цвета? Нели се па тоа растенија?

Какво име било Срна!? Боже Господи! :facepalm:

Е тоа е за во мистерии :D . Како на пример Луковски никому ништо, а Кромидаровски....:pos: :D

Трезеге е презиме, а Давид на пример е има ама сега ако ти се викаш трајче те разбирам
Да баш така се викам Трајче дрварчето :D како погоди , и име со голема буква се пишува :eek:...
абе дете јас го имам најубавото име у свемирот шо постои ако ти текнува кое е , а друго ми беше муабетот , ако ние не си ги почитуваме нашите имиња стари традиционални утре ден ќе биде честа појава на улица да сретнеш имња Џеки , Роки , Жак и така натака ...

Затоа ако родителите ти биле идиоти или кумот пијан, постои можност да си смениш и име и презиме :)

Не пронајдов ваква слична тема, такада би сакал да ги чујам вашите ставови за некои егзотични имиња. Нешто што ми ги запече очите беше името „Срна“ ! Без да навредам никого тука што се вика така, какво име е тоа? Срна? А кога веќе сме кај дивеч, зошто не ја крстиле Дивокоза или Козорог ? Или пак бамби? Од каде произлегуваат идеите за вакви имиња и зошто?

Епа поради таквите како тебе на нас ни пропаѓа нашиот идентитет.На кој не му се допаѓаат нашите традиционални имиња, слободно може да се прекрсти и во Гилдо Хорн.Не ни биле убави имињата, сакала онаа Џенифер Лопез да се вика, тоа името Славчо било селско име, какво име било тоа абе оди бегај бе, оди си таму во Вашингтон и ако сакаш прекрсти се и во Обама, тука тоа е нашата традиција и култура и мораш да си ја негуваш за да не исчезнеш како народ.

Да баш така се викам Трајче дрварчето :D како погоди , и име со голема буква се пишува :eek:...
абе дете јас го имам најубавото име у свемирот шо постои ако ти текнува кое е , а друго ми беше муабетот , ако ние не си ги почитуваме нашите имиња стари традиционални утре ден ќе биде честа појава на улица да сретнеш имња Џеки , Роки , Жак и така натака ...

има и традиционални добри имиња на пример Столе, Кирил, Методиј, Павле, Јован, Тони, ама па трајче на ништо не личи

Епа поради таквите како тебе на нас ни пропаѓа нашиот идентитет.На кој не му се допаѓаат нашите традиционални имиња, слободно може да се прекрсти и во Гилдо Хорн.

Да се зачувал идентитетот... Има да се пректсам во Irmtraud бе! :icon_lol:

Имам слушнато дека некоја се викала Катастрофа и Ката ја викале нагалено.Е сеа колку е точно незнам,ама шо знам мене не ми пречи како сакаат нека си се викаат :D

Да се зачувал идентитетот... Има да се пректсам во Irmtraud бе! :icon_lol:

Оди да видиш пробај во Австрија на пример да го поставиш истово прашање, ќе те избркаат на клоци и ќе те натераат да побараш репете.

Епа поради таквите како тебе на нас ни пропаѓа нашиот идентитет.На кој не му се допаѓаат нашите традиционални имиња, слободно може да се прекрсти и во Гилдо Хорн.Не ни биле убави имињата, сакала онаа Џенифер Лопез да се вика, тоа името Славчо било селско име, какво име било тоа абе оди бегај бе, оди си таму во Вашингтон и ако сакаш прекрсти се и во Обама, тука тоа е нашата традиција и култура и мораш да си ја негуваш за да не исчезнеш како народ.

Дај олабави го човекот, кај виде дека не му се допаѓаат традиционалните имиња. Јасно е дека иде темата на заебанција, ама никој до сега не се потсмеваше со нив. Дури во ниеден пост не се ни споменати, твојот е прв таков :D.

И Срна не е традиционално македонско име.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom