- Член од
- 9 јуни 2011
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 0
Не сакам да ти реплицирам зашто не вредиш и ме потценуваш ради годините! Како прво работам, имам искуство, имам просек, имам МОЈА ФИРМА не на тато и мама, и не, не зависам од моите дома. Толку.
Не сфаќам што толку полемизираш кога ако имаш искуство знаеш каков е животот, сите се борат за нешто. Некој успева повеќе, некој помалце, а некој воопшто. Тоа е животот, кој како ќе се снајде. Тука може до утре да полемизираме, а надвор од форумов има луѓе што работат и заработуваат, а има и луѓе што само плачат. И пак ќе ти кажам, од што неможам се сам да сработам, делам по колеги што вредат, што работат квалитетно, што знам дека нема да ме извисат. Колку и како им плаќам, моја си е математиката. И ти кога ќе си од другата страна поинаку ќе размислуваш. Инаку втора година сум на факултет... да мал сум во години, ама од 7мо одделение ги имам заработено првите вистински пари, не пари од фирма на тато/мама, туку пари буквално заработени, да си го испотам г'зот. Ако те интересира уште нешто ќе ти раскажам по ПП, да не ја гушам темава.
И назад на темава, плата од 200-300 евра зимаат тие што не вредат, точка! Тие што вредат не се заглавени на таа цифра, знаеш и самиот, ако си меѓу нив... или барем да имаш некој близок што стварно ќе ти ги објасни работите, ГОЛЕМИ!
Coool...
Znaci firmata ja razraboti od 7 oddelenie tolku dobro sto 99% od vremeto kisnes na kajgana

A kako li ja osnovase e druga prica...ama da ne spomnuvame roditeli...
No da ne se odalecuvame od temata, poentata na ovoj razgovor e:
Dali vo Sivus ili vo sekoj gazda vo bilo koja druga firma, se dodeka ne pocne da razmisluva za investiranje vo vrabotenite i da im dade potpolni rabotnicki prava da gi nagraduva so kursevi za usovrsuvanje / finansiski nagradi za dobro izvrsena rabota...ne ocekuvajte nekoj da misli pozitivno za vas nitu da se zamara poveke od toa sto e platen nitu pak da pokaze kolku vredi. Spored toa da napravam perspektiva kon tvojata firma i mal osvrt na situacijata:
Se oblozuvam deka ti vo tvojata firma 90% e socineta od takvi kadri koi spored tebe se lugje koi gi narekuvas: "tie sto ne vredat, tocka!", no sepak ja vrsat celata rabota na firmata..kakov paradoks?!!?!?! I 10% od nekoj sto navistina znae i vredi, no za zal raboti rabota za 5 lugje (t.e. kako argat). Epa prijatele moj, istata situacija e vo cela makedonija....ne e cudo sto site baraat rabota nadvor od ovaa drzava...a najgolemata pricina za toa se uslovite na rabotodavcite. (e tuka mozes da stavis) TOCKA!
Na BUKVALNO istiot princip raboti sivus...znaes od nadvor e sovrseno...no od vnatre e trulo.
p.s. navistina nisto licno protiv tebe, samo mala edukacija i komparacija megu los i dobar gazda. Se nadevam nekoj ke izvlece dobra poenta i sovet od ova....