Сум платил ќе праам шо сакам

• Креатор на темата Креатор на темата Николина
  • Време на започнување Време на започнување
Немој да им раскажуваш приказни на внуците.
Ништо не успеав да разберам од приказнава, а за болдираното да не правиме муабет.
Знам, тешко штиво. Бранко е крив.
Земи воздух длабоко низ уста.
Пушти го воздухот полека низ нос.
Продолжи така две три минути...извини за теретот.

Авторката на текстов си има комплекс на пониска вредност нешто типично за добар дел од Македонците на кои секогаш туѓото им е она правилното а нашето глупаво, примитивно и не чини. Што е најинересно можеби авторката е од оние туристи кои први ќе ги посетат оние острови во Грција каде што наркомани/пијаничишта/лезбејки/педери од европските “културни“ Британците прават лом и се однесуваат како во кафез да ги држеле па сега се пуштени тука на слобода.. битно туѓо е нели, и во ред е тоа.

Ништо не успеав да разберам од приказнава, а за болдираното да не правиме муабет.

Грешка во изразување...

Дечкото има прошетано колку шо ти НЕМАШ на Гугл Мапс кликано

Зошто не пишувате постови као macgowan него јадете трици за авторот на колумната горе....
100% има некој со слични искуства...

Три со мк од кои две бг веројатно алудира сатирично алудира на источна македонија пример струмица. Без навреда. Барем јас така го сфатив. И да не сум го сфатил, постот е лудница.

Грешка во изразување...

Дечкото има прошетано колку шо ти НЕМАШ на Гугл Мапс кликано

Абе и на марс да згазил не се раскажува така.. А гугл мапс многу ретко отварам..

Знам дека секој хотел што дава шведска маса влегува со есап демек “ нема овие све да изедат’’ ама ние како Македонци овој блеф им ги прифаќаме многу јако.

као мал у Албена бев на одмор со моите и имаше шведска маса.... еден ден во тањирот стаив две шницли, помфрит и две топки сладолед :icon_lol:
Ручекот не беше вклучен така што многу беше интересно да се гледа како сите прават сендвичи со триста чуда за носење и пикаат сокчиња по зембиљи за на плажа да се оплакнат... Погледот на лицата на јадните, цивилизраните Скандинавци што беа во хотелот додека се правеа овие ѓурултии беше бесценет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom