СУГС Јосип Броз -Тито

Ја бев.
И тоа онака нема што да се прави а и преку улица м ие да живеев подалеку немаше шанси да идам него ли онака да се прошетам бев.Бевме и не пуштија кој сакашпе да иде кажаа кај има автобуси кој не нека се шлае низ Скопје.

Нас Ружа ни кажа дека не им дале дрва:kesa: и ни рече да си идеме иначе бевме 10 дуси од клас у палата и игравме пинг-понг ко будали у 10 саат:pos2::pos2:

Нас Ружа ни кажа дека не им дале дрва:kesa: и ни рече да си идеме иначе бевме 10 дуси од клас у палата и игравме пинг-понг ко будали у 10 саат:pos2::pos2:

Ачковска не го рече тоа.И рековме дека сите класови ги пуштиле и она да не пушти.И рече таму и таму има автобуси кој сака нека иде и да не испаднам лоша ајде гитла дома.

Шо е ова бе, кај мене у клас 10 души имало и денес и вчера :pos: :pos:

Некој знае каква е состојбата у школово, ќе им текне да го затворат?

ЕДИТ: Имало и нова по англиски, Маја ја затрудниле :icon_lol:

Шо е ова бе, кај мене у клас 10 души имало и денес и вчера :pos: :pos:

Некој знае каква е состојбата у школово, ќе им текне да го затворат?

ЕДИТ: Имало и нова по англиски, Маја ја затрудниле :icon_lol:

Да да големи славја имаше во мојот клас кога рекоа дека нема да иде на школо.Новава е бетер.Не се ни претстави а и малце замара.Сака да се праи ко англичанка али го усерува изговорот до даска.И викаме таа Маја по 10 табли пишуваше и оваа ко за инат толку.Многу банални работи не тера да пишуавем.

И да дали знае таа германски Лилјана дека се поти под мишка ко стока?Па уште згора на тоа ги крева рацете.
За болни да и кај мене у клас доста отсутни има..

Да да големи славја имаше во мојот клас кога рекоа дека нема да иде на школо.Новава е бетер.Не се ни претстави а и малце замара.Сака да се праи ко англичанка али го усерува изговорот до даска.И викаме таа Маја по 10 табли пишуваше и оваа ко за инат толку.Многу банални работи не тера да пишуавем.

И да дали знае таа германски Лилјана дека се поти под мишка ко стока?Па уште згора на тоа ги крева рацете.
За болни да и кај мене у клас доста отсутни има..

Мене германски секоја година нова ми предава, така да сега ја имам среќата Лиле да ми предава.
Од 1 септември па се` до денес, Лиле бара списоци од нашиот клас со име и презиме затоа што сме ние почетен германски и сме 12 кај неа. Два месеци веќе како ни доаѓа на 6ти час наместо на 7ми и како наместо во 17ка оди и чека во 7ца. Еднаш дојде така на 6ти и кажавме проф. 7ми имаме со вас и типкава после ја чекаме и НЕ НИ ДОЈДЕ. ЗАБОРАВИЛА!
Што се однесува за испрашувањето, раскажавме по едно текстче од 3 реченици (читај прочитавме), две реченици и 5. Сега за полугодишниот тест ни диктира вежби, 6 вежби и ни диктира буква по буква, ништо нема да смени, само да научиме напамет. Вежбите се од типот: Wie heisst du? Ich heisse Frosina.
Кога била класна пред 5 години заборавила на родителски да дојде.

Така да не и замеравајте на Лиле, се` е можно со неа. Дека знае германски знае многу, ама дека е исчезната во мисија, да :)

П.С. И кај мене има по 10 отсутни ама тие што се Јазично Б, што ќе се мачат да идат на школо само за музичко и ликовно :)

Шо слушам се збори(не деца од ЈБТ) викаат некои ќе се учело до 15 некои до 20 ваљда ради свинскиов грип.Па после ќе се прекинел распустот или сите саботи ќе се учат или па цел јуни.
Има некој нешто слушнато за ова за у ЈБТ или се тешат без врска дека нема да прават тестови?

Шо слушам се збори(не деца од ЈБТ) викаат некои ќе се учело до 15 некои до 20 ваљда ради свинскиов грип.Па после ќе се прекинел распустот или сите саботи ќе се учат или па цел јуни.
Има некој нешто слушнато за ова за у ЈБТ или се тешат без врска дека нема да прават тестови?
pa ne e toa samo za JBT- kazhano im e na roditelska i vo osnovnite uchilishta- chinam do 20 dekemvri ke uchat i odat na raspust.

pa ne e toa samo za JBT- kazhano im e na roditelska i vo osnovnite uchilishta- chinam do 20 dekemvri ke uchat i odat na raspust.
Исто се слушало и низ Корчагин. Дека ќе се учи до 15 декември а потоа распуст, па после ќе ви крателе и слично:toe:

Ја реков дека наслушнав од деца што не учат во ЈБТ па прашав дали нешто спомињаат за во ЈБТ.А уствари ако има во едно школо веројатно ќе има секаде.
Јас сум за до 30 или 31 кои денови се неам поим него ли саботи па кратења едно трето.Многу ќе се изгуби така.

И ние што сме 4та не ни одговара да прекинеме на 20ти. Ќе мора делата за матура самите да си ги разработуваме без професор, математика и англиски ќе мора самите да го поминуваме исто така затоа што од саботи учење знаеме од минатото како се учи, по 20 минути час и тоа до одмор, после ајде дома сите. И минатата година не ни одговараше кога беше штрајкот, баш овој период правев 7 теста за 5 дена, уште ги памтам, педагогија, германски, италијански, латински, македонски, англиски, математика. Понапната атмосфера немав видено во класов. Иако лесни се предметиве и за пола саат се учи се од овие освен математика, сепак, стрес е, треба концентрација.
Јас сум против.

Не ми се допаѓа идејата. Поубаво веќе да бевме по дома распуштени, отколку сега во турбо период да не пратат на предвремен распуст.
Имаме оцени за средување, проектни за пишување, припремања за матура, а не планирам се тоа да го правам на часови од 20 минути и тоа онака на трчање, па кој дошол кој не дошол.
Шо дека ќе нè распуштат 10 дена порано? Ништо нема да се смени.
Живи глупости, иако се сомневам дека ќе се случи вакво нешто.

Некој знае со колку оправдани ќе треба да праиш некакви тестови за цела година?

Дали некој денес праеше тест кај Ружа или сите праиме утре???
Ако некој праеше нека пише за што да учам:smir:

Дали некој денес праеше тест кај Ружа или сите праиме утре???
Ако некој праеше нека пише за што да учам:smir:

Ја ко по обичај од сите класови секад ја на први.
Учи се првата е на заокружување за првата и втората тема,втората страна ти се 3 задачи од полиноми овие срањава и еден интервар имаш.
Се на се бајаги заебан тест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom