Суфизам

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Оти не е озбилно...ти свати ли која вера е Тесла?
Искрено не , знам само дека давал голема почит кон Будизамот и Христијанството .
А бил одгледан како Христијан .

Исправи ме ако грешам .

Искрено не , знам само дека давал голема почит кон Будизамот и Христијанството .
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:30 ---

Исправи ме ако грешам .
Епа си разбрал тогаш која религија сум...
+ имам респект према сите религии..
А ти која си?

Ме интересираше затоа што често пати луѓето ги помешуваат поимите па мислат дека Суфизамот е религија . А всушност е педагогија во која човекот си го воспитува внатрешното дете .

Ме интересираше затоа што често пати луѓето ги помешуваат поимите па мислат дека Суфизамот е религија . А всушност е педагогија во која човекот си го воспитува внатрешното дете .

Од суфите имам доста научено...
Можеш да го крстиш нивното учење како сакаш....
Суфизмот е научна религија....;)

Епа си разбрал тогаш која религија сум...
+ имам респект према сите религии..
А ти која си?
Јас сум Муслиман кој се труди да практикува тесаввуф односно суфизам .
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:42 ---
Од суфите имам доста научено...
Можеш да го крстиш нивното учење како сакаш....
Суфизмот е научна религија....;)
Не би рекол дека е религија , затоа што нема свои правила и прописи туку се потпира врз правилата и прописите на друга религија .
Може да се каже правец ,пат начин на совладување на сопственото јас .

Јас сум Муслиман кој се труди да практикува тесаввуф односно суфизам .
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:42 ---

Не би рекол дека е религија , затоа што нема свои правила и прописи туку се потпира врз правилата и прописите на друга религија .
Може да се каже правец ,пат начин на совладување на сопственото јас .

Ова што го напишав за пајтонот е од суфите....
Го имаш ли разберено? Го имаш ли сретнато некаде?
Околу Егото можам цела книга да ти напишам ...ама тоа не е за на форумов.
Се лажеш дека тоа околу егото не е религија....токму тоа е основата на сите религии

Ова што го напишав за пајтонот е од суфите....
Го имаш ли разберено? Го имаш ли сретнато некаде?
Околу Егото можам цела книга да ти напишам ...ама тоа не е за на форумов.
Се лажеш дека тоа околу егото не е религија....токму тоа е основата на сите религии
Основа на секоја религија е вербата, следењето на одредена религија е преку каноните , правилата и прописите , помошта за да можат да се следат правилата и прописите и притоа човекот да се чувствува слободен а не затворен , да биде задоволен со Божјата одредба и Бог да биде задоволен од него , да трага по Божјата Совршена Чиста Љубов е Тесаввуфот .

Основа на секоја религија е вербата, следењето на одредена религија е преку каноните , правилата и прописите , помошта за да можат да се следат правилата и прописите и притоа човекот да се чувствува слободен а не затворен , да биде задоволен со Божјата одредба и Бог да биде задоволен од него , да трага по Божјата Совршена Чиста Љубов е Тесаввуфот .
Gurdjo kakvo ego brat kakva religija so ti e ?
Ajde koga velis deka e osnovata na site religii i taka i taka ama deka e religija...
Ебе не ми правите смешки...:pos:
Прво требе да сватиш што е Бог за суфите, потоа да се отргнеш од задоеноста на монотеистичките религии, па потоа можеби и ќе ви објаснам некоја тајна на Суфите...
Не знаете ни една тајна на дервишите....
Ве прашав убаво...го имате ли сретнато и разберено ова што го напишав околу пајтонот?

Ебе не ми правите смешки...:pos:
Прво требе да сватиш што е Бог за суфите, потоа да се отргнеш од задоеноста на монотеистичките религии, па потоа можеби и ќе ви објаснам некоја тајна на Суфите...
Не знаете ни една тајна на дервишите....
Ве прашав убаво...го имате ли сретнато и разберено ова што го напишав околу пајтонот?

Gurdjo,sega jas ke ti otkrijam edna tajna.
Malku sramota e koga velis deka tajna na sufiite ke ni otkries.

Gurdjo,sega jas ke ti otkrijam edna tajna.
Malku sramota e koga velis deka tajna na sufiite ke ni otkries.
брат, моето не е навреда, не сакам да вреѓам никого.
По муабетот што го правите на темава заклучувам дека не ги знаете тајните на суфите.
Еве те прашав...дали го имаш сретнато ова за пајтонов.
и порано ти кажав...ти стално го спомнуваше магарето, јас ти реков , не е магаре, пајтон е и дека еден ден ќе ти објаснам.
Сега пак повторно те прашувам, али дај ми конкретен одговор, дали го имаш разберено и сретнато тоа за пајтонот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom