Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па со саати зборувал човекот...Хептаграм XI: што бидна друже,се загледа со пезич?![]()
Јас да не можев да се ранџам немаше воопшто да пишувам на оваа тема,јас не викав другарчиња во одбрана туку ти.Toa e taka zaradi toa sto povikuvate kon Kur'an i Sunnet a ne se drzite do nego. Ti so niv mozes da se randzas ama so muslimanite ne mozes. A i Kur'anski aet i Hadis ima vo koj i Allah i Muhammed s.a.w.s rekle: "Ubavo odnesuvajte se kon vernicite a strogi bidete kon nevernicite". Kaj vas e obratno.
Nie sto imame da kazeme kazuvame vo oci bilo za arno ili za loso. Ako treba na nekogo da go pluknam vo lice ke go pluknam,ako treba da go zasamaram ke go zasamaram ako treba vo celo da go baknam ke go baknam koj saka neka bide. Jas ne se ulizuvam. Jas ne im se umilkuvam od druga strana vo glava mi visat samo fetvi na Bin Baz za unistuvanje na crkvi niz cel arapski poluostrov.
A Donald i Heptagram,sinonim za provokatori postanaa,veke ne e sramota ni za niv koga non stop provociraat nitu e sramota za nekoj koj ke potpadne na nivna provokacija,toa veke na sekoj od nas jasno ni e. No nikogas nema da im premolcam na nikogo za nesto sto mislam deka ne e taka.
Sufija ne znaci da dozvoli covek nad glava da mu se kaci. Poniznost bara ama ne i kukavicluk.
Sufii secele glavi i glavi niz istorijata![]()
Интересно , да што ако има некој муслиман меѓу нив . Никогаш неможеш да текфириш некого без доказ , а јас убаво спомнав дека има причини кои укажуваат на нивното оптпадништво во целост .Тоа значи дека са останатите краеви не знам,знам за нашите краеви дека генерално се.
и убаво нагласив дека постојат тарикати суфиски кои се одамна надвор од исламот,и ти сам знаеш за тоа.
Ги спомнав шиите,бидејќи ти рече ако има барем еден муслиман тогаш не смееш да ги наречеш немуслимани.
Јас ги спомнав шиите за пример,што ако меѓу нив има некој муслиман,а ти рече дека не се муслимани???
Уште еднаш ти велам,не ми ги врти зборовите.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 16:41 ---
легендарно
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 16:44 ---
Хептаграм XI: што бидна друже,се загледа со пезич?![]()
И јас убаво спомнав дека има суфиски тарикати кои укажуваат на нивното отпадништво.Интересно , да што ако има некој муслиман меѓу нив . Никогаш неможеш да текфириш некого без доказ , а јас убаво спомнав дека има причини кои укажуваат на нивното оптпадништво во целост .
Значи кој следи Шиизам не е на вистинскиот пат .
Или сега пробаш и ти како Ќафирите да играш со зборови .
И што ти е толку смешно што го вреѓаат твојот брат Муслман а ти се смееш !!!!!
Аха добро тоа и мене ме насмеа .И јас убаво спомнав дека има суфиски тарикати кои укажуваат на нивното отпадништво.
И гледаш како твоето невешто лупање на хадиси овде може да те доведе,атеиста да ти рече дека си муртед.
Ми беше смешно што атеиста лупа такви зборови а не знае што зборува.
И јас убаво спомнав дека има суфиски тарикати кои укажуваат на нивното отпадништво.
И гледаш како твоето невешто лупање на хадиси овде може да те доведе,атеиста да ти рече дека си муртед.
Ми беше смешно што атеиста лупа такви зборови а не знае што зборува.
Јас те разбрав за хадисот,и мене хадисот ми е многу добро познат.Зошто невешто лупање на хадиси , од кој да се плашам ?
Јас зман дека овде има муслиман кој ке ме разбере .
Исправи ме ако грешам .
Хадисот го наведов за твое добро Иншаллах ...
ако си го напуштил редот самиот,логично е некој незналица да ти рече: СПОРЕД ОВА ТИ СИ ГО НАПУШТИЛ РЕДОТ БИДЕЈЌИ ВИКАШ ЗА ДРУГИТЕ ДЕКА НЕ СЕ МУСЛИМАНИ,како ти што рече за шиитите па доналд ти рече дека си муртед.Го знаеш Хадисот за таквиот говор , дека ако му кажеш на некој Муслиман дека не е Муслиман си го напуштил редот на Исламот самиот , мој совет биди внимателен . Немој да заминеш на Ахирет со празни раце .
Добро а што си ти ? Во што веруваш ?Donald Sikert ти си „глупчо“ (ти кажаа), другиот е суфија и го разбира суфизмот читајќи го Руми. Така и немуслимани се суфии и дервиши, така и езотеријата е замешана со и симната меѓу сектите... секој зборува, а малку од кажаното го има во пракса. Заборави ги овие, ни докажаа до каде се и со хадиси и со Алах и со разбирање и со се.
Простачки зборови на секој момент, нормално оправдано како: човекот е слаб!
Слаб ќе е кога нема пракса![]()
Јас за монструмите се расправам еве 10 дена,на сите членови овде што пишаа за убиството го знаат мојот став веќе го расправавме.Metta World Peace
Дали си задоволен од она на кој начин го претстави Исламот овде на Форумот .
Зошто стоиш настрана кога ги обвинуваат Муслиманите за монструми ?
Целото тоа фитне од вас излезе . Вехабиите стојат позади монструмите , а после истите повикаа на протести ... колку само прозирно и глупаво .
Нема ниту еден Суфија на светот кој ќе оправда такво насилство ниту пак ќе протестира против апсењето на монструмите . Ама сега ти е добро кога успеа да јас свртиш целата слика како да Суфиите биле терористи . Те потсетив на твојата одговорност , која за жал кај тебе е одсутна , во состојба си да се здружиш со Атеисти , Ционисти и Ќафири против твоите браќа дури и по цена на твојата вера . Жално .
Ал Халаџ беше осуден од страна на многу Исламски Класици за отпадништво , а со тоа осуден на смрт .Па имам пишувано на темата што е за мене суфизмот, дури и ете со последниот пост напишав што е за мене суфизмот.
Во што верувам? Има една тема која што стана како моја тема... Телема, види таму што како јас верувам не верувам...
Зошто некој да ти се обрати ако сака да знае нешто за суфизмот? Не е подобро да се учи од Руми, ал-Халаџ... ?
Ти ќе дадеш подобро објаснување на нештата? Во тој смисол?
Абе каков заштитен знак, какви бакрачи... не ме зафркавај.Треба да се знае дека Ел Халаџ не е заштитен знак на суфизамот ниту од него потекнал Тесаввуфот .
Тебе се ти е задна дупка... ми помина меракот за муабет тука... бркајте си фантомите со други сега. Јас завршив... друг ден, пак