Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Spored Koranot, prorkot Bozji, Isus, Isa a.s. Mesijata ne e staven na krst, tuku toj den, petokot, Bog go zema so sebe gore na nebesa, i uste e ziv. A potoa ke se vrati na Zemja pred sudniot den. Ke zivee megu lugeto 40 godini i ke bide vodac na muslimanite vo borba protiv Antihristot ili Dexhallot i Isus ke go ubie nego. Potoa se do Sudniot Den ke zavladee mir vo svetot i site hristijani ke stana muslimani bidejki ke ja doznaat vistinata za Isus deka on ne voskresna i deka ne e sin Bozji. Potoa krajno Isus ke umre i muslimanite ke go pogrebat.
Prorokot Muhammed a.s. gi pofalil mnogu tie muslimani sto ke bidat vo blizina i ke go sledat Isus koga ke se vrati pred sudniot den.

Spored Koranot, prorkot Bozji, Isus, Isa a.s. Mesijata ne e staven na krst, tuku toj den, petokot, Bog go zema so sebe gore na nebesa, i uste e ziv. A potoa ke se vrati na Zemja pred sudniot den. Ke zivee megu lugeto 40 godini i ke bide vodac na muslimanite vo borba protiv Antihristot ili Dexhallot i Isus ke go ubie nego. Potoa se do Sudniot Den ke zavladee mir vo svetot i site hristijani ke stana muslimani bidejki ke ja doznaat vistinata za Isus deka on ne voskresna i deka ne e sin Bozji. Potoa krajno Isus ke umre i muslimanite ke go pogrebat.
Prorokot Muhammed a.s. gi pofalil mnogu tie muslimani sto ke bidat vo blizina i ke go sledat Isus koga ke se vrati pred sudniot den.
Сите муслимани ќе горат во пеколот зашто се водат според зборовите на лажен пророк за кој Исус не предупреди, а да не правиме муабет дека се многу злобни и насилни.
Не си во право, дури исамиот госпдо исус христос говорел за мухамед и муслиман значи да се предадеш на божјата воља. Значи секој човек кој го живее животот според божја воља а не по своја се нарекува муслиман. А тоа значи откажување од многу работи.
Јас кога прв пат од љубопитност на саем на книга побаарав да прочитам нешто од куранот одма увидов дека е света книга и беше исто како да ја читам библијата. Значи се гледа дека е пишувасна од истиот извор како што е пишувана библијата.
Но не сум испитувал кроз историјата како дошло да не биде продолжеток на билијата туку да се спроведе како нова религија.
исто така знаеме дека и христијаните се поделени па затоа знам дека силите на темната страна работат по принцип раздели па владеј. И можеби затоа не испдаднала како продолжение на библијата.
Е добро бе , кој е закон кај тебе ти или татко ти?Куранот е продолжение на Библијата и другите книги пред неа !
Само во Куранот се опишани поинаку некои работи кои вам можеби не ви се допаѓаат !
Мухаммед с.а.в.с строго наредил сите книги да се почитуваат и никако во никој случај да не го правиме позначаен од другите пратеници Иса а.с, Муса а.с и тн.
Не е продолжение во потполна смисла на тоа, туку е последна и јасна објава од Бога до луѓето.
Значи според куранот, ни е речено од една страна да не ги игнорираме светите книги од пред тоа, значи библијата, а од друга страна ако сме христијани и ако сме поверувале во претходниот пратеник, а не во овој последниот Мухамед, тогаш сме неверници и заслужуваме да одиме право во пеколот на судниот ден. тоа некако неможам да го сфатам зошто е така. Признава све, ама вели мора да бидиш Муслиман, единствена религија која се признава итн. Тие две работи ми се две сосем спротивни, некако не ми се совпаѓаат.
Дали може точниот стих од куранот да го постираш овде во врска со ова пророштво?
п.с. јас верувам во куранот дека е света книга иако сум христијанин, н осепак нели секое пророштво можеби е погрешно тумачено па затоа ме интересира да го прочитам оргиналното пророштво. бллагодарам.
Се шалев , нема врска , а и пивнав некое пиво повеке синока.Највредната работа на форумов е опцијата ИГНОРИРАЈ
muhamed a.s rkol''
nema da nastapi sudniot den se dodeka ne se razmnozi heredz!
prisutnite rekle;
stoe toa heredz, o allahov pejkamberu?
pejkamberot odgovoril;
ubistva ubistva (buhari)
pred samiot suden den ke se prosiri upotrebata na kamata ,
ke dojde vreme koga covekot nema da go interesira od kade i kako steknuva zarabotka, dali po pat na halal(dozvoleno)ili po pat na haram(zbraneto).
pred samiot suden den ke se pojavi propaganje, deformiranje i lizganje na zemjata(ibn madze).
od predznacite na sudniot den e pojavata na nenadejni umiranja .
nema da nastapi sudniot den se dodeka vremeto ne pominuva prebrzo taka sto
godinata ke izgleda kako mesec,
mesecot ke izgleda kako sedmica,
sedmicata ke izgleda kako den,
denot ke izgleda kako cas,
a casot ke izgleda kolku vreme koe e potrebno da izgore eden plamen list(ahmed)
nema da nastapis sudniot den se dodeka ne se vrati zeleniloto, pasistata i rekite vo arapskite zemji(muslim,)
pri krajot na na mojot umet ke se pojavaat luge koi ke vi kazuvaat nesta za koi ne ste slusnale vie nitu vasite tatkovci , pa tesko na vas i esko na niv(muslim),
megu znacite na sudniot den spaga sirenje na nemoral
megu mojot umet ke ima i takvi koi ke gi dozvoluvaat svilata nemoralot, alkoholot, muzickite instrumenti(buhari)
Судејќи по последново веќе треба да настапи тој ден. Особено она, за неморал и музички инструменти меѓу муслиманите, кој од вас не слуша музика и не тупа бар на тарабука? Или таа не спаѓа во музички инструмент?:pos2:
Значи според куранот, ни е речено од една страна да не ги игнорираме светите книги од пред тоа, значи библијата, а од друга страна ако сме христијани и ако сме поверувале во претходниот пратеник, а не во овој последниот Мухамед, тогаш сме неверници и заслужуваме да одиме право во пеколот на судниот ден. тоа некако неможам да го сфатам зошто е така. Признава све, ама вели мора да бидиш Муслиман, единствена религија која се признава итн. Тие две работи ми се две сосем спротивни, некако не ми се совпаѓаат.