Судиски грешки

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.055
Поени од реакции
1.178
На секој натпревар се случуваат судуски грешки. Тоа е нормално во фудбалот. Некои грешки може да влијаат и на конечниот исход и да го променат целиот тек на натпреварот.
Темава ја отварам поради големиот интерес на љубителите на фудбалот по крајот на натпреварот да ги коментират овие спорни судиски одлуки, како тоа што беше случај во минатата сезона во темата Италијанско првенство каде со недели се расправавме за тоа.
Еве една многу интересна и неверојатна судиска грешка..

Liga prvaka: Talijanski sudac isključio pogrešnog igrača

Интереснмо е што ваква грешка се случува во Лигата на фудбалските шампиони. Не ми е јасно како можи еден професионален судија како Матео Трефолони наместо играчот кој го направи фаулот да истера друг играч кој нема врска со инцидентот...

Морам за Трефолони...:pos2:

Шимунич на Светското првенство требаше да добие и трет жолт картон за да излези надвор, па и ова не ми е чудно. Зато, секој судија после ваква глупост тешко да суди појче натпревари од ЛШ или на ЕП или СП.

Инаку, грешка во ваква утакмица не е многу опасна, иако е натпревар од ЛШ.
Опасно е ако утакмицата одлучува за кој да оди понатаму, или пак е нокаут натпревар. Колку и ФИФА/УЕФА/НАционалните федерации да пробуваат а избегнат вакви ситуации, некош че се случи, оти и судиите се лујџе. Само да се гледа да не се случи во некоја утакмица чиј резултат е доста битен, или пак во моменти од утакмица кога се решава победникот.

Еднаш гледав еден клип, не се сеќавам кои екипи беа, еден играч во трк беше фаулиран од противнички играч, а и голманот беше близу.И судијата го исклучи голманот, иако воопшто не беше виновен.Вакви грешки некого многу го чинат.

Еее поради судиски грешки и титули се губат. Другар мој е судија и разговараме постојано за грешките и он постојано ме убедува дека ако судијата направил грешка ќе си биде казнет, а јас му велам што корист ако се казни судијата ако направи грешка која може да го сврти мечот а некого тоа може и титула да го чини.
Ама како да се спречи ова?
Еве на пример лани Манчестер-Портсмут во ФА куп, на почетокот судијата не виде очигледен фаул над Роналдо а подоцна играч на Портсмут падна во шеснаесетник а Евра не го ни допре и судијава свири пенал. На крај се се завршува со тоа што Портсмут стигнува до финале и го освојува. А реакцијата на ФА беше извинување кон Манчестер за грешките на судијата. Која корист кога некој ќе загуби а судијата добива казна. Ова е само еден свеж пример а ако ми текне уше ќе пишам.

Епа сеа луѓе се може да згрешат иако прават и огромни грешки. Точно тоа оштетува една екипа али поише би сакал судија него ли некоја си топка која автоматски ќе покажувала дали е гол, аут и слично, нека си биде природно.:)

henry3.jpg

0+barcelona+chelsea+pique+penalty+claim.jpg
:toe:

Не сум сигурен дали беше Карлинг или ФА куп, мислам дека беше Карлинг судијата место Рафаел, жолт му даде на Фабио. :pos2:По натпреварот Манчестер реагираше и грешката беше попраено

Не сум сигурен дали беше Карлинг или ФА куп, мислам дека беше Карлинг судијата место Рафаел, жолт му даде на Фабио. :pos2:По натпреварот Манчестер реагираше и грешката беше попраено
Карлинг друже..ФА Куп не знам и дали уопште играа заедно :icon_lol:

Каков пенал суди судијава ццц :tapp: И тоа имаше чист видик, немаше никој пред него.

Туку имаше сега брзо еден смешен гол во германска втора лига, ми се чини Дуизбург играше а незнам со кого. Удре топката во пречка и заврши 2 м надвор од гол, а судијава го “призна“ голот...Ај ако го најде некој би било пожелно да го стави, многу смешна одлука :)

Каков пенал суди судијава ццц :tapp: И тоа имаше чист видик, немаше никој пред него.

Туку имаше сега брзо еден смешен гол во германска втора лига, ми се чини Дуизбург играше а незнам со кого. Удре топката во пречка и заврши 2 м надвор од гол, а судијава го “призна“ голот...Ај ако го најде некој би било пожелно да го стави, многу смешна одлука :)
Сигурно на ова си мислел

Sudija, stavi naočare!

Не можев да го најдам на you tube ама и ова не е лошо само малу е споро:smir:

Специјално за сите плачковци од Челзи кои сеуште плачат по сајтови и форуми. Ве сфаќам оти шанса ви беше и вие да освоите нешто во Европа, ама до толку да се плачело бе. Стручни судии, повикани во Скај Спорт телевизијата (англиска) рекоа 2 пенали преку сила имало на тој натпревар, додека црвениот за Абидал беше смешен. Да не го заборавиме и првиот натпревар кога имаше пенал над Анри. Ама нели само реванш постои. Назад на темата, една ОГРОМНА грешка на Колина за која што никој не зборува (очигледно не плачеме ние фановите на Барса доволно). Натпреварот на кој Роналдињо направи будала од цел Челзи со вториот гол, јас ќе го паметам по голот на Тери за 4-2 со кој Челзи влезе. Еве зошто:

Chelsea-v-Barcelona-Champ-009.jpg

На ТВ снимка подобро се гледа како Карваљо го влече Валдес. Поочигледно нешто немам видено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom