Студентски кредити?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
As the title suggests ...Знае некој како и што е потребно за да се земе студентски кредит ?

И како оди враќањето на парите ....

Едино да си испаднеш од сабајле да ги прошеташ банкиве и да си прашаш, или ако имаат случајно на сајт оставено информации.

Нема студенстски кредити,има само стипендии..кредитите ги укинаа како што памтам.

Има бе ..

ЦКБ врти реклама по ТВ за студентски кредити ..

Има бе ..

ЦКБ врти реклама по ТВ за студентски кредити ..

Моментално овој студенски кредит според многумина е најдобар. Братучетка ми се заинтересира за него и била да праша кои се условите. И кажале дека има грејс период на отплата на кредитот во зависност од тоа колку години ќе го учи факултетот. На пример ако тек треба да се запишеш на факултет и треба да учиш 4 години, ти даваат 4 години грејс период додека не го завршиш факултет и евентуално не се вработиш, па после тоа почнуваш да плаќаш месечни рати. Мислам дека самиот овој услов е повеќе од добар што ти дава можност 4 години да си учиш и да не се замараш за рати, дури тек од кога ќе го завршиш факултетот.

Имаш грејс период до 5 години за сите е тоа, не зависно колку време ти трае факултетот. Откако ќе завршиш со факултетот ако не се вработиш, а ти поминал грејс периодот и пола од месеците за плаќање на ратите со што ќе го враќаш?
Овој кредит е добар за оние кои преку лето одат во Америка и Германија за однапред да си ги платат трошковите па после ги вратат парите исплатат се наеднаш и чао.
А сега ти требало за партиципација и студентски забави не вреди да се вади кредит.
Во денешно време ако ви се нафати некој да ви биди жирант на толку долга отплата кредит алал нека вие. :D

Во денешно време ако ви се нафати некој да ви биди жирант на толку долга отплата кредит алал нека вие. :D
Само татко , мајка ,брат ,сестра постари ако работат во нешто државно, друго чисто сумњам :D

Океј
Деко да не списка некој кредит?

Нах , многу мачење е - жиранти/миранти кур пал ...бар така у ЦКБ ми кажаа ..... исто ко обичен кредит да зимаш му доаѓа .... и + ко што ми рекоа , минимум кредит што може да подигнеш е 200 еу

Нах , многу мачење е - жиранти/миранти кур пал ...бар така у ЦКБ ми кажаа ..... исто ко обичен кредит да зимаш му доаѓа .... и + ко што ми рекоа , минимум кредит што може да подигнеш е 200 еу
Па добро бе не ти се ни исплаќа да зимаш кредит за помалку од 200 евра :)
И мене нешто ми светна за кредит па за тоа те прашав :)

Па добро бе не ти се ни исплаќа да зимаш кредит за помалку од 200 евра :)
И мене нешто ми светна за кредит па за тоа те прашав :)

Играј контра Милан , ете ти гага кредит :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom