Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Која е таа електронска пријава што треба да се испечати ?
Дали е тоа во ''промени податоци од апликацијата'' ?

Здраво студентаријо. Јас длабоко се извинувам што сум член од 2009 година а ова ми е само прво мислење на Кајгана, се надевам no hard feelings. (y)

Годинава ми се дешава уште нешто по прв пат, ќе морам да престојувам во студентски дом Гоце Делчев, ако воопшто ме примат и таму. :tapp: Со оглед на тоа што темава е МАСИВНА и има скоро 200 страни, осеќам има многу членови што седеле барем 1 година во студентски.

Па, како за студент на Економски, 3-та година, какви совети би можеле да ми поделите? Непишан кодекс на однесување, непишани правила за комуникација со цимерите, комшиите и одржувачите на куќен ред, што е со прехранување, од кога до кога трае доручек, ручек, има ли надеж да се добие соба од реновираните (дали е рандом изборот, или ко пре девојци, нему девојка), и слично. Што ќе ви текне, пишувајте, нели, ако немате попаметна работа во дадениот момент. :rolleyes:

Лив лонг, енд стеј блек. :cool:

Здраво студентаријо. Јас длабоко се извинувам што сум член од 2009 година а ова ми е само прво мислење на Кајгана, се надевам no hard feelings. (y)

Годинава ми се дешава уште нешто по прв пат, ќе морам да престојувам во студентски дом Гоце Делчев, ако воопшто ме примат и таму. :tapp: Со оглед на тоа што темава е МАСИВНА и има скоро 200 страни, осеќам има многу членови што седеле барем 1 година во студентски.

Па, како за студент на Економски, 3-та година, какви совети би можеле да ми поделите? Непишан кодекс на однесување, непишани правила за комуникација со цимерите, комшиите и одржувачите на куќен ред, што е со прехранување, од кога до кога трае доручек, ручек, има ли надеж да се добие соба од реновираните (дали е рандом изборот, или ко пре девојци, нему девојка), и слично. Што ќе ви текне, пишувајте, нели, ако немате попаметна работа во дадениот момент. :rolleyes:

Лив лонг, енд стеј блек. :cool:
Кодекс на однесување :pos: Секој се однесува како сака, БУКВАЛНО! Иначе како шо знам во Гоце е така побатал храната, немаш одредено време за доручек/ручек, едноставно во било кое време јадиш од 11 до 20 (добро де, до 18 има храна) во мензата и од 8 до 20 во бифето. А на кој реновиран дел имплицираш ти? Таму тек до прва треба да почне реновирањето (ако почне), така да не ти промаја и останати срања.

Некој дел се реновирал во моментов, т.е. веќе на крај била работата. Значи сум нае*ал ако не е така. :D Ја углавно сум нае*ал, ама вака поише :D
Ако има уште некој советче, пукајте. :)

Има некој што бил денес да носи документи?
Да каже што како, каде поточно, дали враќаат за нешто??

Министерство за образование и наука, на 11 кат во соба... не знам соба, гужва кај што има ќе идеш :rolleyes:

Здраво има ли некој постдипломец што аплицирал и доколку има нека се јави за прашање едно :D

Треба ли да се печатат личните податоци или не? Јас како што знам повеќето имаме испечатено само апликацијата, а од министерството вракале тие што немаат лични податоци испечатено, точно ли е ова?

Треба ли да се печатат личните податоци или не? Јас како што знам повеќето имаме испечатено само апликацијата, а од министерството вракале тие што немаат лични податоци испечатено, точно ли е ова?
Не пишува дека треба личните податоци.

Здраво има ли некој постдипломец што аплицирал и доколку има нека се јави за прашање едно :D
јас аплицирав, ама дури во октомври ќе се запишам на постдипломски. Сеа си ја остајв дипломската за крајот на септември (тогаш ќе ја бранам), колку да се водам како студент. :D

Случајно некој да не има некое сликче од собите во пелагонија?

1. Уверение со бројот на предвидени и положени испити од претходните години;
  2. Заверен образец “УППИ?
ист документ ли е?
и дали требаат лични податоци/фотокопии од л.карти?? итно утр аплицирам! :unsure:

Ова датумов пишува до 22.09 т.е. петок. Со петок или без петок?

ист документ ли е?
и дали требаат лични податоци/фотокопии од л.карти?? итно утр аплицирам! :unsure:
уверрението за положени испити го земаш од факс и го заверуваш во архива (или тие ти го заверуваат зависи кој факултет си)
Уппи образец го има во документите за симнување. Го симнуваш и го пополнуваш то што треба. (се освен тоа архивски број) и го оставаш исто на факс да ти удрат печат.
Ова датумов пишува до 22.09 т.е. петок. Со петок или без петок?
со петок

ист документ ли е?
Не е истиот. Едниот го имаш во документите што ги спуштивме од интернет од конкурсот. А тој првиот се зема од факултет. Уверение за положени предмети.
Лични карти, фотокопии ништо не ти треба.

Back
На врв Bottom