Студентите се принудени да членуваат во СПУКМ

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Иди докажи им на оние на студентски прашања, не земаат документи без уплатниците, и џабе ќе си речеш коа не можеш да им објасниш.

Иди докажи им на оние на студентски прашања, не земаат документи без уплатниците, и џабе ќе си речеш коа не можеш да им објасниш.

тогаш упати се кај правдобранителот... Ако го најдеш, земи му тел. број на кој ќе биде достапен и ќе одговара, оти некои студенти го бараа лани, ама земја го голтнала изгледа и никаде го немаше :)

Кога сте разединети нека ве ЕБАТ, наместо сите да не платите вие еден по еден јадете лајна на шалтер а после си ги давате парите како попчиња,ехеееееее оваа тактика постои одамна и раководството знае дека им поминува ова и ЕБАТ БРАТЕ НА ВЕЛИКО

никој не ИМ Е КРИВ(и додека бев студент исто така никој не ни е крив,) глупи сме,незаинтересирани,не стрижат како овци,и то.....едноставно го валкаме името СТУДЕНТ
Македонски "студент" седи на кафе на Кеј,Ленинова,Македонија,
не се буни за ништо(студентско право или за доброто на државата),
плаќа се и сешто + ескурзии на некој си студентски сојузи,
кога некој ќе покрене протест во заднина стои ДПМНЕ/СДС
манипулатор,партиски војник, и син,ќерка на професор стануваат некакви си студентски претседатели

Никој не прочита?
Студентскиот правобранител на трибина организирана од СПУКМ во февруари 2009 година кажа дека студентите не мора да ја плаќаат членарината од 200 денари за СПУКМ и не мора да бидат нивни членови ако не сакаат.
:helou:

** немој да ме цитираш сега :)

Знам дека ни оваа година воопшто не требаше да се плаќа, но останатите односно 99 проценти од студентите немаа поим за тоа, предоцна се дозна за ова:toe:
Фала Богу сега и медиумите објавија за случајов па му се отворија очите на народот.

** немој да ме цитираш сега

Фала на инфо, имајте прекрасен ден
iconwaveea9.gif

Нема студенти во мк има некој среднисти кој што мама и тато им рекле дека треба да студираат, во мк студентарија нема од дамна има само некој кој со идењето на факултет сакаат да си го пролонгираат легачкиот живот

Почитувани колеги,

Вашиот самонаречен студентски застапник, Студентскиот Парламент, веќе со години наназад се богати од вашите џебови. Се работи за онаа уплатница од 100 до 250 денари (зависно од факултетот) која ве условуваат да ја уплатите секој пат кога сакате да упишете нов семестар. Уплатницата имено е за „членарина во Студентскиот Парламент“, иако вие лично најдобро знаете дека не сте член на таква организација, и дека многу е веројатно дури и да не сте чуле за истата. НЕ МОРАТЕ ДА ПЛАЌАТЕ ЧЛЕНАРИНА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО КОЈА НЕ СТЕ ЗАЧЛЕНЕТИ. Доволно коли си купија и доволно забави во Б2 си организираа од вашите пари ценетиот претседател на Парламентот Медо и неговите со-крадачи!

Направете само пресметка: 200 денари (грубо) по (околу) 40.000 студенти е еднакво на 8.000.000 денари, што е над 130.000 евра годишно кои се слеваат на контото на Студентските парламенти од сите факултети на УКИМ.

Тоа се коси со уставот на државата, со законите за граѓански здруженија, како и со статутот на УКИМ.

Следниот пат кога тетките на студентски прашања ќе ви ја побараат оваа уплатница, одбијте да ја платите! Бојкотирајте го протокот на незаконски заработени пари и поштедете го својот џеб. Дури и Ректорот Велимир Стојковски самиот изјави: „Дел од парите што студентите ги плаќаат (тие 750 денари за ИКСА) веќе ги одвојуваме за Студенткиот Парламент. Ниту еден студент не треба да плаќа „задолжителна“ (каков парадокс!) членарина против своја волја.“

ЗАСТАНЕТЕ ЗАД СВОИТЕ ПРАВА!

Кај тебе е Поп Ацев, пливачот :icon_lol:

Ако негде овде прочитате УПЛАТНИЦА ЗА СПУКМ или било нешто поврзано со СПУКМ слободно поправете ме. Тоа што ве ебават факултетите тоа си е ваша вина.

Ако негде овде прочитате УПЛАТНИЦА ЗА СПУКМ или било нешто поврзано со СПУКМ слободно поправете ме. Тоа што ве ебават факултетите тоа си е ваша вина.

Не ми се јасни за што се овие? дај просветли не нас неуките тука... за што плаќате уствари:

6. уплатница за уплатени 200,00 денари за административни трошоци
7. уплатница за уплатени 100,00 денари за обновување на библиотечен фонд во библиотеките на Институтите при П.М.Ф.,
9. уплатница за уплатени 100,00 денари за обезбедување,

за 6. Административни трошоци... Едношалтерски?
за 7. Библиотечен фонд бе?
за 9. Обезбедување? Сами си плаќате обезбедување? Лично обезбедување?

Одма беа етикетирани дека се од сдсм, и џабе кога претседателот на сојуз на студенти од година во година е човек од гвујо.

--- надополнето ---

--- надополнето ---

......
На овој изгледа не му е јасно сеуште во кој свет живее. :-)

Не ми се јасни за што се овие? дај просветли не нас неуките тука... за што плаќате уствари:

6. уплатница за уплатени 200,00 денари за административни трошоци
7. уплатница за уплатени 100,00 денари за обновување на библиотечен фонд во библиотеките на Институтите при П.М.Ф.,
9. уплатница за уплатени 100,00 денари за обезбедување,

за 6. Административни трошоци... Едношалтерски?
за 7. Библиотечен фонд бе?
за 9. Обезбедување? Сами си плаќате обезбедување? Лично обезбедување?
Супер се они бе, ние плаќаме 500 денари за штети :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom