Струмица

Кошаркаро ли бе:pos:Е абе шо таа работа еден Скопски автобус саа истоварии на центаро?
Гарант е некоја делегација од КАЈГАНА,дојделе се тебе да те запознаат? :raz:

И после Струмица не га бивало секој ден идат автобуси на екскурзија у Струмица од сите градови.. :)
Ја за Глобал ја за златото?

Директно у Глобал ојдее. Стари бее бе се над 40ка:smir:

Ај шо виакте за златто се дојдела а? е шо ак се дојделе за тава да не на них ке им го дадат:pos2:

Директно у Глобал ојдее. Стари бее бе се над 40ка:smir:
Да не се ојделе у Тројка на билјардо ...

Ај шо виакте за златто се дојдела а? е шо ак се дојделе за тава да не на них ке им го дадат:pos2:
Да бе ќе се залетат на них да го дадат...

На алфа гледах нешто пишуваше оти у Струмица некоо Американска компанија ќе отварала информатички центар, да незнаа некој неш повеќе затава? Оти на вестте ниш не кажаа, само доле текст вртеше... о.О

На алфа гледах нешто пишуваше оти у Струмица некоо Американска компанија ќе отварала информатички центар, да незнаа некој неш повеќе затава? Оти на вестте ниш не кажаа, само доле текст вртеше... о.О

Da Da pregi na a1 kazaa...ke pocnalo nekade septemvri, ke imalo obuka , mozelo od 1000 do 15000 da se prijavat so zavrseno sredno obrazovanie i od tii ke izberale 300 tk razbrax

eve tekst od a1
Нова странска инвестиција во Струмица, најави денеска градоначалникот Зоран Заев. Станува збор за американската компанија „Маларз Ељути Инвестментс”, која се занимава со управување со информатичка технологија и софтверски апликации.
Преку инвестицијата во Струмица оваа фирма ќе управува со 3.600 коминтенти во светот. За потребите на компанијата од 1.000 до 1.500 лица со завршено средно образование ќе можат да аплицираат за работно место, по што ќе следува нивна обука и посета на едукативни семинари.
Најдобрите триста од нив ќе добијат работно место, сертификат и гратис лап топ.
Американската компанија во Струмица треба да почне со работа во септември годинава. Ова е прва реномирана странска компанија која инвестира во Струмица на иницијатива на локалната власт, а поддржана од Владата.

Фирма шо работе софтвер а тере среднисти....:toe:
Нешто тук не мее јасно...

Фирма шо работе софтвер а тере среднисти....:toe:
Нешто тук не мее јасно...

Уште денеска стапих у контакт со менаџерката , ми ги кажа условите и има ного поволности и се пријавих за обуката , па би требало да ги поминам курсевите тва шо ми го кажа она веке го имам положано на факултето , па да се надевам на добра иднина и кариера со господ напред. :helou: Препорачувам на сите информатичари и добри познавачи од Networking , webdesign , software applications , programming итн... да се пријават , има ного добри услови !

Уште денеска стапих у контакт со менаџерката , ми ги кажа условите и има ного поволности и се пријавих за обуката , па би требало да ги поминам курсевите тва шо ми го кажа она веке го имам положано на факултето , па да се надевам на добра иднина и кариера со господ напред. :helou: Препорачувам на сите информатичари и добри познавачи од Networking , webdesign , software applications , programming итн... да се пријават , има ного добри услови !

Чим терат со средно не може да е толку тешко а? Може и јас да аплицирам, колку толку знам нешто, информатичар сум. Само не ми е јасно...софтверски апликации шо значи програмирање треба...а не може секој со средно тва да го науче. А дека се пријавува? :smir:

Чим терат со средно не може да е толку тешко а? Може и јас да аплицирам, колку толку знам нешто, информатичар сум. Само не ми е јасно...софтверски апликации шо значи програмирање треба...а не може секој со средно тва да го науче. А дека се пријавува? :smir:

Па прво ќе имат обука, за тава време ќе одат по едукативни семинари и сл. глупости... и после добиват сертификат и работно место.

И колку од кутар плата? Ќе ве продупчат ли со некоо ефтина пара, или добро платено е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom