Стрит фестивал во Куманово - 4 и 5 јули 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Александра Д.
  • Време на започнување Време на започнување
Ајмоо..импресии и од 5ти (јес да за 4ти на друга тема се изразив)

Ај Кју прв пат ги слушнав слуачајно пред некоја недела на тв и ова ми беше прво присуство на нивна свирка. Не ми беа ништо посебни ама океј се дечките ќе ги бидне можда .

За вторите немам што да коментирам и така ништо не разбирав, пееја цело време албански освен Блек ор Вајт .

Дани за жал не ја фатив од почеток да ја гледам бидејќи чекав редици 15 мин за едно пиво:tapp: така да првите две песни ги пропуштив ама важно слушав. Добра атмосфера направи и како загревање пред Негатив,изненаџује и она :)

Паркети као паркети. Имаше некои глупирања и зезања додека свиреа за да не падне расположение...иако не ми се по кеф нешто многу :)

И на крај Негатив. Тоа веќе беше хаос мислев дека ке свират само ствари од новиот албум ама подобро што не.Највеќе кеф ми направија Без промене и Од стакла и на крај сакав и јас Бајка ама логично беше дека публиката за Танго ќе се одлучи :)
И мило ми беше што тие го затворија фестивалот.

Не ми се свиѓаше што :
-немаше шанкови за точење алкохол,или барем сок да имаше негде, дехидриравме, а во тој кафичот се чека пола саат за една чаша :tapp:
-слабо годинава со оној уличен театар лани барем тоа беше поорганизирано. Ама се на се одлично.
Од форумов ме видел Ред Девил, но јас него не. :pos:
изгледа сви не видеја :)
. Од форумов се видов со Ла Еспањола.
Да ми кажеше порано дека си ти-(од форум) ќе се видеше и со мене пошто до неа бев :icon_bigg

Штотуку прибрана дома во родниот си град и сеуште под импресии од вчера вечер...
Значи 100 % не згрешив што дури од Гостивар до Куманово појдов за настанов :))

Не памтам негде дека толку имам рипано и играно и толку опуштено, освен на Таксират ама и тогаш помалку од вчера.
Дани, гледам многумина не ја поштуваат тука, ама факт е дека знае да испее добро, да исконтактира со пубилка и да крене атмосфера, барем ја на многу места сум ја фаќала на свирки и не ми беше тоа вчера изненадување, иако вчера имаше поголем филинг некако и свирката нејзина :)
Паркети- и нив не ми е првпат во живо да ги слушам, очекував дека ќе кренат расположение и ми направија ќејф и песните нивни, тоа поздравот до неженетите и немажените што ќе се земаат летото им беше крај :vozbud::pos:чочек фатив, па и оро фативме :pos:

Негатив- :vozbud::vozbud::vozbud:
Ме погодија од прва со „Без промене“ се изгубив во истиот момент, рипав ко луда и веќе натаму бев понесена од свирката нивна и од атмосферата и не допрев од играње и пеење додека не завршија. Врв беа, кренаа атмосфера до в крај.
Ууу и на „Крај“ се вртев со едно детенце на средина таму морааав :vozbud: ритамот од песната е таков :vozbud:
Се на странци испонаидов вчера, те од Словенија те од Франција не имаше од целиот свет во Куманово :pos:

Идната година шанкови со пиењеее амааан, морав лименки в ташна од Скопје да влечам пошто бев благовремено известена дека нема шанкови и да живее дуплата текила што ја испив уште повеќе ми ја разубави вечерта :pipi:
И BloOdy Dolly и тебе фала ти :) :) :) :back:

Видеово е од EXIT 2007, ама слично беше и во Куманово (добро, малку помалку народ), озвучувањето од BIG SOUND беше таман :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom