Crazy in Love
Here's looking at you kid.
Дали го имате овој страв и дали некогаш ве спречил да се обидете во некое поле? Дали на пример не сте аплицирале за нешто, затоа што ви било страв да не ве одбијат? Дали сте пропуштиле многу шанси само затоа што сте мислеле дека нема да бидете прифатени?
Или сепак сте од оние луѓе кои “мува не ги лази“ и секогаш пробуваат без разлика дали ќе бидат одбиени?
Што мислите колку е нормален овој страв од одбивање и што кога тој е преголем и премногу пречи во животот? Како човек да се справи со тоа? И што мислите колку е самодовербата поврзана со тоа?
Или сепак сте од оние луѓе кои “мува не ги лази“ и секогаш пробуваат без разлика дали ќе бидат одбиени?
Што мислите колку е нормален овој страв од одбивање и што кога тој е преголем и премногу пречи во животот? Како човек да се справи со тоа? И што мислите колку е самодовербата поврзана со тоа?
. Не ме демотивираат одбивања. Ако не пробаш сигурно нема да успееш, а ако пробаш можно е да успееш. За партнери, сметам дека некоја корпа или контејнер нема да го променат ефектот на стаклена градина, ниту војната во Ирак, а ни мојот живот. Одбивањето го сфаќам како можност за отпочнување на нов почеток со некој друг. Се сеќавам дека на интерјвју за хонорарна работа во радио, ме примија, заедно со дипломирани и повозрасни луѓе. Сакам да се натпреварувам со самата себе. Никогаш нема да ме победи некој пораз и да го уништи мојот дух жеден за нови почетоци и предизвици.