Страшно, но треба сите да погледнат!

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Леле потресих се....првото клипче некако нај ме извади од такт оти не очекував овакви да бидат...ц ц ц детето и у двор да ти е некој невнимателен возач може да налета и да го згазе....потресно ...стварно е жално...и во сите случаеви не влијае пато туку фактор човек.Морници ми минуваа низ телото додека го гледав клипот...:nesvest: :-'(

Вакви видеа коа глеам у срце ме удираат пошто брат ми 2 пати преживеал собраќајки...уф премногу тажно:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Една Македонија умира во светот секоја година

Според светските статистики, 2 милиони луѓе умираат годишно како последица на несовесно возење. Веќе бев ,,просветлена" со фактот дека Македонија е прва на Балканов по количество продаден алкохол. Не сакам да знам колку од тој алкохол ќе биде причина за ,,самоубиства" на воланот.
Сепак, направивме кампања за безбедност во сообраќајот, медиумски поддржана. Секако-секое чудо за три дена! 3D билбордите, со косачот на смртта, веќе се ограбени. Црно-белите знаменца ставени на нив, за да допрат до нас барем преку воздухот, ги нема. Несовесни граѓани ги крадат. Ни воздухот повеќе не е медиум.
Лично, ми се допаѓа фатализмот и психолошкото ,,тресење" кое овие билборди требаше да ги предизвикаат. А не да се случуваат сообраќајки во непосредна близина на нив. Законите не се спроведуваат долгорочно. Ставете прст на глава! Дури и ако не ве казнат 50 евра, вие си ја казнувате совеста.

http://novinarka.blog.com.mk/

Секаде има такви билборди ама знамињата ги нема на повеќето места

Лелеее клипоооов... аууу се наежив бре!!!!! Многу тажно, ми се насолзија очиве додека го гледав:(

Навистина тажни клипови ама во последно време во мода се вакви, бидејќи само нешто што навистина ќе те трогне може да ти покаже колку едно мало невнимание може да предизвика голема штета.

леле сега ке ми биде страв од дома да испаднам после овоа. Шокантно е :nesum:
бтњ првото клипче најмногу ме потресе ме фати неспремна :(

Ауууу целиот се наежив. Стварно е потресно првото клипче, од такт ме извади посебно првата сцена и таа кога детево е дворот и колава преку ограда го прегазува.

Споед коментариве видеото е потресно а и не секам беља да си барам па цела година да ми текнува на видеово и да се наежувам(по природа сум таков паметам лоши работи цел живот) па не би го гледал

Се предомислив и собрив сила да го гледам и шо да кажам несакам да повтувам едно исто ...... шокантно(благ збор да се опише тоа) сепак со ова се освестуваат некои луѓе

Преубави клипови,да ти доловат барем малце што се случува.Браво на тој што ги стави.Да се пуштаат треба малце и кај нас на теливизииве.

се е ужасно ама тука 5:12 / 6:24 овие преку 5 метри пораки пишуваат во телефонот зјапа и ја минува улицата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom