Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Луки Македонка позачувана во 21 век,слабо пријателе слабо...со право не ти веруваат.

Ќе се најде некоја по селата, шо ќе ме ареса.. имам јас имајне ногу... Плус знае да месе, сука, готве... Да спастре свинче коа ќе заколам...Не терам јас да прааме маабет за егзистенцијализам или да ми биде новокомпонирана феминистка од културната столица на Исток.. Еднаш си имах работа со вторио тип... Не фала....
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:29 ---
Luksо, питај гу шо језик знаје. Ако ни един не знаје, зимај гу. Само да не лже или да го науче после.

Такој Такој... само локалнио дијалект да знаа, и од струмица подалеко на пазар да нема одено. Таман јас ќе и покажам оти џадето не завршува после Силосите на семафорите, и има оште...

И дека Јуруците оди да ја најш. Тамо се арни, само сладулет да ја учиш дека се лиза, не да гриза, оти един пријател каза ми когато една јуручанка е терал орално и казал как сладулет да го земи, го угризнала е малко дека таја така сладулет јала у грат слезена ко е била.
И да не се вика Лимонка, тае Лимонките шетани са биле. Знаев една Лимонка, у шталта њ преврнах на сенто у девејста година у Подареш налетото.

Јас па оти сам ги видел тија нешта на запад, па сакам Македонка, позачувана, ама не ми веруват... Заостанан ме праат. :)

Луки, ич да не те боле кур(емо). Ка ќе му а клецат супругата двујца ѓупци сас гулеми кубури оти ојдела сама на одмор а он не смее да и са меше уф изборо, нека та прават тебе заостанат, а нека гу величат него кату најмодеран на свет.

Ќе се најде некоја по селата, шо ќе ме ареса.. имам јас имајне ногу... Плус знае да месе, сука, готве... Да спастре свинче коа ќе заколам...Не терам јас да прааме маабет за егзистенцијализам или да ми биде новокомпонирана феминистка од културната столица на Исток.. Еднаш си имах работа со вторио тип... Не фала....
Сега Луки види да не се навредат жениве на форумов ама јас досега имам многу малце сретнато такви значи не дека ги нема,но ретко многу и алал да им е,но ако најдеш таква секоја чест барем овде во Скопје слабо инаку од километар се познаваш дека си домаќин човек,а не растури куќа.:)

Шо и да праеш, првин на забар да е носеш, кај Розето шо е забар, шо се врна од Зизи од Скопје. Да ти кажи шо мома е, домаќинка или не е бива.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:39 ---
Тоа по забите са гледале порано и са знаеле. И сега се гледа по забите дал е момата домаќинка иле не

Шо и да праеш, првин на забар да е носеш, кај Розето шо е забар, шо се врна од Зизи од Скопје. Да ти кажи шо мома е, домаќинка или не е бива.
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 23:39 ---
Тоа по забите са гледале порано и са знаеле. И сега се гледа по забите дал е момата домаќинка иле не
Дај пример за ова со забиве како ги познаваш?:)

Да ве почестам со
Funfact
Според (се надевам колку толку официјална беше) статистика од 2006 година, Македонците кои се прва генерација во Австралија се мажат женат на следниов начин:
10% од мажите македонци се ожениле со странкиња (дефинирано како не е македонка и нема претци кои би биле македонци)
8% од жените македонки зеле странец
Бројките за втора генерација
39% од машките со странкиња
35% од женските со странец

Е сега интересното е што женските како што гледаме поголема им е желбата да не се со странец. Интересно, спротивно од очекувањата. Причините за ваквите бројки не ги знам.

Е сега Luki Junior те чекам да ни објаснеш сос твојто искуство заштото нештата са такви.

Да ве почестам со
Funfact
Според (се надевам колку толку официјална беше) статистика од 2006 година, Македонците кои се прва генерација во Австралија се мажат женат на следниов начин:
10% од мажите македонци се ожениле со странкиња (дефинирано како не е македонка и нема претци кои би биле македонци)
8% од жените македонки зеле странец
Бројките за втора генерација
39% од машките со странкиња
35% од женските со странец

Е сега интересното е што женските како што гледаме поголема им е желбата да не се со странец. Интересно, спротивно од очекувањата. Причините за ваквите бројки не ги знам.

Е сега Luki Junior те чекам да ни објаснеш сос твојто искуство заштото нештата са такви.
Мајсторе тоа за државјанство е не е работата личен избор,принудени се.;)

Сега Луки види да не се навредат жениве на форумов ама јас досега имам многу малце сретнато такви значи не дека ги нема,но ретко многу и алал да им е,но ако најдеш таква секоја чест барем овде во Скопје слабо инаку од километар се познаваш дека си домаќин човек,а не растури куќа.:)

Шом брат ми најде таква, и си ја чува како капка вода, и за мене има надеж (Имам слика у албум од идната снаа). Наваѓат се, од добри фамилии.... Само требе човек да е упорен, и да не се откажува.

У скопје не сам бил, ама сакам да дојдам оти ми фале слика со Којно... Сакам да се сликам со него... Не знам как са невестите тамо, страх ме е малко да не ме гледат така од повисочко....

Колку сам делкан и пеглан, за да не бидам растури куќа....

Мајсторе тоа за државјанство е не е работата личен избор,принудени се.;)
Не е никој принуден. Бројката за прва генерација е реална најчесто се селат сосе жена и семејство, а тие што си отишле сами кој како се снашол така зел. Очи боде втората генерација која веќе има државјанства, а сепак не преферира странкиња. и уште повеќе е интересно што бројката кај женските е пониска од кај машките.

И дека Јуруците оди да ја најш. Тамо се арни, само сладулет да ја учиш дека се лиза, не да гриза, оти един пријател каза ми когато една јуручанка е терал орално и казал как сладулет да го земи, го угризнала е малко дека таја така сладулет јала у грат слезена ко е била.
И да не се вика Лимонка, тае Лимонките шетани са биле. Знаев една Лимонка, у шталта њ преврнах на сенто у девејста година у Подареш налетото.
Е шо иам една тета Лимонка.... Се се чудам неа да не си ја обрнал. Ама она е Клета клета, не верувам да ти е дадела... Ааа какви убави бели јурукинки има да знааш... Едно време коа одеех по пазарите и продаваах праски лубеници, сливи, чушки, оти знам на турцки да бројам, еден маабет да напраам, и алашверишо со јурукинките тргне. ош беш, дис беш. јерми динар. пеќи. а машала... и тргне бизнисо продаа се стоката... Па коа се насмее, изваде бисер заби... мерак...

чок ѓузел ќератаа...

Да ве почестам со
Funfact
.....

Да објаснам за австалијките и австралијците? Прва генерација родени там, или преселени прва генерација там. Ако са родени тамо, они са австралијци, не са македонци. Едно е да си ојден там, друго е да си роден там.

Шом брат ми најде таква, и си ја чува како капка вода, и за мене има надеж (Имам слика у албум од идната снаа). Наваѓат се, од добри фамилии.... Само требе човек да е упорен, и да не се откажува.

У скопје не сам бил, ама сакам да дојдам оти ми фале слика со Којно... Сакам да се сликам со него... Не знам как са невестите тамо, страх ме е малко да не ме гледат така од повисочко....

Колку сам делкан и пеглан, за да не бидам растури куќа....
Луки ако имаш големо имање немај гајле нема да те гледаат од повисочко него покажувај имотен лист и со раширени нозе ќе те чекаат 80%.

Luki Junior
ако ти е тетата била од Подареш, можно е да е таа. Клета не беше, ама шо уба беше, но малко лута лутица ехехехе.

Шо сам там поминал илиндено, еее

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom