Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е тоа што го барав:

Какви се скопјанки во дискотека:

Xi3G8.gif

Јас сам си калпазан и абдал, как шо сам напишал некаде поназад, и ногу често промашувам празен гол. Не сам како 90% од форумски нинџи со ташаци како лубеници, и рецки на пенисот.

Луки, за овоа имаш шо сакаш коа ќе дојдеш у Штипо ок? :)

Луки, а бе дај сличе од тетати, да видам, може ќе сме се ороделе :)

Бреј и сеа од 1413 чоеци и жени у Подареш ти дур по друго место идеш по женцка. Или се искурназија подарешанки? И шо бе, колку се сеа у Смиљанцио? Уште ли се околу 40 луѓе?

А, на темава:
Инаку, дур има македонски, ќе има роспии и ќе има дијаспорана шо да жени.

Divider Растерах се по компјутеро ама не можех да најдам. Ама саа коа си мислам, мојта тета е била мажена тогај и 2 сина е имала.. Сигурно говореме за некоја друга Лимонка.. Ќе го распитам тате колку Лимонки има по селото, он е поучен од мене и ги знаа сите човеци по име и презиме. Па ќе напрааме една триангулација со помош на МВР и новата шпиунска акција, и ќе ја најдеме љутата, а прошетана Лимонка.

Помалку са у Подареш, има премногу расселено по странство (стој та гледај ги коа дојдат на лето, за некој празник :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:). Останаа средовечни и стари човеци само. Подаршанките се искурназија, сакат грацки, нејќат селски рашетари како мен. Плус по малко лош глас ме бие, оти и коа се стемне јас сам наверојатно оште на полето, страх ги е од ногу работа...
Јас плус гледам од бато, неговата е Јаргуличанка, ама последните 2-3 години е на пробен период и полага за Подаршанка... Увозните са поработливи, поарни и затава тераме нешто увозно од другите села/гратчиина... Тате не за џабе е земал Иневка.. Да му пука главата, да го кара да работе по 12 саата на ден, и да му воде инат за ќеф... (Има една изрека еден иневец вредел за 3 ѓавола, ама еден подаршанец вредел како за 3 иневци..... А јас сам микс од подарешанец и иневец...па напрај му есапо каков шапшал сам :icon_lol::icon_lol::icon_lol:)..

он топик.
Ако си навикнан на корпи тук там од македонките, најчесто првио пат со странкиња ќе се чудеш како со толку малку труд си успеал да чепнеш нешто.. Македонските моми имат карактер за Македонските Момци.. Ама не и за странските момци... Е двојните стандарди ја дупат работата.

Luki Junior Радовиш не е главен град, скопје, битола,струмица,прилеп,благоевград не се странство. Амн бе селак, запнал си ко дамјанско говетце воф купус да му ем мамта да му ем

Хахаха Иневка бе. Ти иневец си бе, распустихте селото со Иневци.

Ем мојта Лимонка расшетана беше и мислам и странство беше спремна да оди.
Мажена е дааебам ваљда. Астраља, Ќењада а мош и у градо да е.

Знаеш ли гу Галабинка од долнио дел. Пред двајсеедна година ојде прва година средно у Радовиш да уче и отруде се и мажеше се тамо одма. Сеа треба да е со дваесгодишно дете.

Он топик:
имаш право, после странкињине изгледаат ко свецки цури, а зш, дека дале поленко од нашиве роспии шо саде со наши се прат чедни, а вамо се орат ко нива.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 11:53 ---
Luki Junior Радовиш не е главен град, скопје, битола,струмица,прилеп,благоевград не се странство. Амн бе селак, запнал си ко дамјанско говетце воф купус да му ем мамта да му ем
Хитлер ко му јавиле дека освоиле Радовиш германците рекол е те, освоих го цел свет, дека после Радовиш нема свет бе.

Ааа за тебе не са странство, ама за мене е доживување да идам до друго село или град. Едноставен човек, едноставни потреби...Јас сам говедо, ама не дамјанско. По тија к'ровето там нема шо да се пасе у буквална и метафоричка смисла.. А ако ме погледнеш, не ми се гледат кокалите зад бубрезите, така да компарацијата со дамјанско говедо, у есенски зелки пред слана ти е малку непрецизна.

Ааа за тебе не са странство, ама за мене е доживување да идам до друго село или град. Едноставен човек, едноставни потреби...Јас сам говедо, ама не дамјанско. По тија к'ровето там нема шо да се пасе у буквална и метафоричка смисла.. А ако ме погледнеш, не ми се гледат кокалите зад бубрезите, така да компарацијата со дамјанско говедо, у есенски зелки пред слана ти е малку непрецизна.
Правиш ти шемата по Ти Амо и Ескејп ај ај, има убави моми таму :)

Мене ми е сон некоја ваква странкиња да најдам.
Ем ќе и пееш ем ќе те смета за егзотичен, друго што ќе ти се воодушевува што ги знаеш сите песни што ги смета за егзотични и романтични. Можеш да фалшираш колку сакаш,не дека ќе знае или ќе те разбере дека фалшираш.

Мене ми е сон некоја ваква странкиња да најдам.
Ем ќе и пееш ем ќе те смета за егзотичен, друго што ќе ти се воодушевува што ги знаеш сите песни што ги смета за егзотични и романтични. Можеш да фалшираш колку сакаш,не дека ќе знае или ќе те разбере дека фалшираш.

I posle jazikot bil problem....

http://www.youtube.com/watch?v=cPRBxyiHC18

Јазико никад не епроблем, ако добро лижат. Грицкањето акое прегрубо, ондак е проблем, зато викам, жена ко коњ се бира, по забите и угризот :):)

Divider твојта Лимонка е мажена у Сирија за некој буџован, има и ќерка мажена и друго машко дете.

damn Ти бе да не си подаршанец?

Divider, На таа лимонка у сирија брат и е очен специјалист, и се вика ристо... забравих му презимето...

Не сам од Радовиш. Од Подареш сам... Ама ајде, ќе ти одговорам. Исти како и сите други моми од македонија. Расклецуват се низ Скопје, терат скопјанец, и ако студират там, мислеш Господ за брадата са го фанале

Легендо!!!!!!! :pos:

Divider, На таа лимонка у сирија брат и е очен специјалист, и се вика ристо... забравих му презимето...

Odamna bese, moze da e taa, moze da ne e.
Vo toa vreme i jas bev im bela mecka i zlatno tele i (ino)stranec na podaresanki. Me setaa, ranea, poeja, kako car.

Sto znam, ne od drugi pricini, tugjoto, nepozmatoto e poslatko. Doduse, malogragjancka e Mk. Za se se jade burek na kilo.
Zatoa. Zatoa zenite bi sakale tugjozemec. Da ne sme takvi sto znam. Valjda ke bese inaku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom