Стоп за задолжувањата на Владата!

• Креатор на темата Креатор на темата ceasar
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека владата треба веднаш да престане да се задолжува?

• ДА

Гласови: 88 74,6%
  • НЕ

Гласови: 19 16,1%
  • НЕ ЗНАМ

Гласови: 11 9,3%

• Вкупно гласачи
    118
Леандра дај бе стај ми лајк гледаш овие двајцава како се лајкуваат како сложни браќа :) хахаха
За еден лајк што му ставив на GhostLeader,пишуваш мислење па да му ставев 3 лајка тема ќе отвореше :) Инаку Леандро дај му на човекот.............................

За еден лајк што му ставив на GhostLeader,пишуваш мислење па да му ставев 3 лајка тема ќе отвореше :) Инаку Леандро дај му на човекот.............................

хахахахахах :D:D:D:D:D дај му дај му :D

Да оддел за човекови ресурси, барам аналитичар за верижна пресметка на бдп, од типот падот е поради растот во претходната година, заинтересиран си? Ќе се намлатиме пари и така плаќаат добро за тој тип на анализи, во курир може и колумнист да те стават.
хехе, абе кога ставаат шефови со тапија по заслуги, затоа не ни оди...со тие верижни и базни индекси колку си имаат проблем. Економист прашува неекономист ме прашува зашто таков пад (не за бдп) во една стопанска гранка. Епа глеј верижниот, глеј базниот...за таа гранка битен е базниот. човече, да си задужат по една инка. Ви ја срамат фелата :pos:

У секој случај зголемување или намалување, што има везе. Графиконите за производство и бдп одат надолу, графиконот за невработени благодарение на државните вработувања и оние во градежништвото стагнираат, со најава дека ќе се движат нагоре. Податоците се неповолни. Битно се задолжуваме. Кон надвор долгот е огромен, во државата и граѓани и фирми се задолжени. Како и кој ќе го отплаќа долгот и како ќе функционираат државните и јавни институции со се поголемите рестрикции во работењето?

Планирам да отворам тема ''Жртвите на медиумската пропаганда во РМ'' и последиците од интелектуалното силување на младите, со многу елан би ja посветил на вас двајца, само незнам во која група на форумов да иде па може кајгана ќе ми излезе во пресрет и посебен жанр да има во иднина па да може и самите да си отварате теми во тој подфорум :)

Планирам да отворам тема ''Жртвите на медиумската пропаганда во РМ'' и последиците од интелектуалното силување на младите, со многу елан би ja посветил на вас двајца, само незнам во која група на форумов да иде па може кајгана ќе ми излезе во пресрет и посебен жанр да има во иднина па да може и самите да си отварате теми во тој подфорум :)

Не искрено ти благодарам но немам време :D може по пат да отвориш и тема Како неспособноста за аргументација да ја скриеш зад јаката вилица :D на таа тема овде можеш да отвориш комотно еден таканаречен онлајн факултет од прва имаш околу 10 декани а ете и ректор може да стаеш има доста што магистрирале на таа тема :D:D:D:DEте имаш овде декан по Македонски правопис,декан за боледување од комплекси,па декан за општонародна неписменост само ти изрази желба :D

ххаааха, абе кога ставаат шефови со тапија, затоа не ни оди...со тие верижни и базни индекси колку си имаат проблем. Мене неекономист ме прашува зашто таков пад (не за бдп) во една стопанска гранка. Епа не глеј верижниот, глеј базниот...за таа гранка битен е базниот. човече, да си задужат по една инка. И тоа се економисти :pos:

У секој случај зголемување или намалување, што има везе. Битно графиконите за производство и бдп одат надолу, графиконот за невработени благодарение на државните вработувања и оние во градежништвото стагнираат, со најава дека ќе се движат нагоре. Податоците се неповолни. Битно се задолжуваме. Како и кој ќе го отплаќа долгот и како ќе функционираат државните и јавни институции со се поголемите рестрикции во работењето?
Луртз ти како статистичар објасни му на „аналитичаров“ за падот на бдп поради растот од минатата година, јас демагогии кажувам :)
Оти мене само еден пример ми е доволен да објаснам:
Една година правиш -50% бдп, следната имаш -30% бдп, а потоа -40%бдп. Кое е раст кое е пад?

Не му се секирај, знае владата што прави ке се задужува секаде кај стигне и од кој стигне,нема да плаќа обврски и оп на крајот гледаш стечај ке прогласи, после стечајот ликвидација.
Кур ке земат извршителите.
И на крај цела држава топтан оди на аукција на ebay :pos:

Луртз ти како статистичар објасни му на „аналитичаров“ за падот на бдп поради растот од минатата година, јас демагогии кажувам :)
Една година правиш -50% бдп, следната имаш -30% бдп, а потоа -40%бдп. Кое е раст кое е пад?
и ја сум спомнат у групата демагози. можам да му кажувам како се полева говедско ѓубре на нива, како се филизи домат, а податоци ми е повеќе хоби. За Бдп не знам, не работам со тоа, гледам стално нешто оди надолу...паѓаме и минус и плус 2. Пак сме назаТ.

Дали надворешниот долг (брутото) е 6.5 млрд долари?

Што да објаснува бе, кога се тоа ти се експерти статистичари аналитичари експерти по право и економија, ама се со мочка праени и тоа у гз па смрдат на гомна каде и да отворат уста или да пишат нешто, мониторов го рибам со рибача четка и со биљана ама никако смрдеата да излезе, се заебав сега нов монитор треба да купувам. :pos:

емпириски.

друже, он не го знае зборот (освен ако не го изгугла сеа).
GhostLeader. мејт, ептен малце години имаш за да можеш да збориш за економија. сериозно... има поинтересни работи за дечко на твои години. риби, нешо ова-она.

друже, он не го знае зборот (освен ако не го изгугла сеа).
GhostLeader. мејт, ептен малце години имаш за да можеш да збориш за економија. сериозно... има поинтересни работи за дечко на твои години. риби, нешо ова-она.

Бидејќи љубезно пиша љубезно и да одговорам.Криво ми е што не пишав дека имам 14 и дека идам во 6то одделение,или пак да се потпишев со некое познато презиме од некој политичар,како одма би развил пријателство на база на преголема доверба во моите постови зар не :D:D?

и ја сум спомнат у групата демагози. можам да му кажувам како се полева говедско ѓубре на нива, како се филизи домат, а статистика ми е повеќе хоби. За Бдп...ама ние паѓаме и минус и плус 2. Пак сме назаТ.

Дали надворешниот долг (брутото) е 6.5 млрд долари?

Бруто да. Податок од 31.03.2012 е 4,917,00 (во милиони евра) проектиран податок.
Сигурно е плус, бидејќи податокот за 2011 е проценет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom