„СТОП АКТА“ Протест во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.
А што си има врска што Анонимус го поддржува протестот во Грција? Ти ќе протестираш за да се покажеш пред Анонимус, или ќе протестираш „Против цензура на интернетот“? Иако троламе овде да не биде политички, со ваков став сами правиме протестот да биде политички.
Оставете ги Грците, аман веќе... Не ви е јасно доколку стапи АКТА на сила, можна е цензура на се што излегло од Македонија (дека Александар Македонски е Македонец и т.н.), па тогаш да ве видам на кој начин ќе плачете и ќе се жалите, кога единствен достапен материјал за читање за античките Македонци, ќе биде тој што ќе и одговара на ЕУ (а знаеме кој е тој материјал - грчкиот).
Зар не примети дека во задниве 20 години сме под цензура како нација .. и дека живееме без цензура само во границите на нашата држава ?

Значи овој така наречен протест пропадна, зашто очигледно не ни беше нешто сериозно али темава да остане, за во иднина ако има протести.

Еве на кратко што е ACTA:

АКТА (ACTA – Anti Counterfeiting Trade Agreement)е меѓународен договор чии преговори се одвиваа(т) во тајност, и кој има наведена цел да се бори против нарушување на правата од интелектуална сопственост. АКТА е последниот од серијата документи (SOPA, PIPA) донесени во фокус во последниот период кои се воведуваат со „добронамерни“ цели за стимулација на економскиот развој и „заштита на авторите“ на интелектуалните творби, но во својата суштина е договор со сериозни недостатоци, кои намерно или не навлегуваат во и рушат низа човекови права и правни принципи.

http://anerozia.wordpress.com/

Или ако ве мрзи:

Ќе средам насловот и воведниот пост со овие работи.

Зар не примети дека во задниве 20 години сме под цензура како нација .. и дека живееме без цензура само во границите на нашата држава ?
И според тебе тоа е ок? Јас сепак не мислам дека е така. Никој досега не ти цензурирал ништо што си сакал да го објавиш јавно. Ако стапи на сила АКТА, кога тогаш ќе треба и Македонија да ја потпише, како услов за влез во ЕУ (сега нагаѓам но мислам дека така ќе биде) Е ако се случи тоа, ќе те цензурираат и во сопствената земја.

И според тебе тоа е ок? Јас сепак не мислам дека е така. Никој досега не ти цензурирал ништо што си сакал да го објавиш јавно. Ако стапи на сила АКТА, кога тогаш ќе треба и Македонија да ја потпише, како услов за влез во ЕУ (сега нагаѓам но мислам дека така ќе биде) Е ако се случи тоа, ќе те цензурираат и во сопствената земја.
Друже trust me ... никогаш нема да влеземе во EU зашто за нас секогаш ќе постои некој трет нерешлив услов кој мора да го исполниме ... можда на крај ќе побараат и сите да се удавиме во вардар никогаш не се знае !!!

На едно место прочитав дека Warner bros... (еве најдов линк) ... зема процент од секоја продадена маска :/.
WB како што веќе знаете се една од најголмите корпорации во забавната индустрија и поддржувачи на сите овие предложени закони.
Ако не биде ништо од протестот барем за 1 април да си имам маска :D

дечки штотуку дадов изјава за Нова Македонија купете г овесникот утре ке има свежи информации за штосе планира понатаму... иначе следете не на фејсбук во групата http://www.facebook.com/groups/226087454143431/
и тесктот шо ми го објавија од таратур http://www.taratur.com/node/30561 прочитајте и информирајте се..
знач иза свежи информации шо се планира следетене на фејсбук....

дечки штотуку дадов изјава за Нова Македонија купете г овесникот утре ке има свежи информации за штосе планира понатаму...
14513661.jpg

Ја откривме твојата агенда

Протестов се однесува на АКТА која ќе не спречи да симињаме нови филмови, игри и програми за без пари и ќе ни го скрати правото анонимно да троламе и да се закануваме на интернет?

Протестов се однесува на АКТА која ќе не спречи да симињаме нови филмови, игри и програми за без пари и ќе ни го скрати правото анонимно да троламе и да се закануваме на интернет?
и успут ако кажеш нешто против некој што нетреба да те збришат

Ако ја прочита изјавата на ВМРО и им веруваш, тогаш да...

и успут ако кажеш нешто против некој што нетреба да те збришат
Ех тоа е актуелно од кога постои човекот :) Шала на страна по мое мислење потребан е некаква регулација, затоа што работава отиде предалеку (иако нормално уживам во гага филмовите, програмите, музиката и тн. и по некој анонимен коментар). Е сега дали овие договори се претерани или не...не сум многу навлезен се работи за страници материјали а два анимирани клипови не знам зашто ама мислам дека се пропагандистички. Секогаш пали оној филм уау влагаме во тоталитаризам ама знам дека во позадина некој друг влече свои интереси.
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 15:58 ---
Ако ја прочита изјавата на ВМРО и им веруваш, тогаш да...
Не на СДСМ ја прочитав. Зашто кењаш? Ако ти си овца и ги следиш другите не ми натурај на мене таков принцип на живеење.

Ех тоа е актуелно од кога постои човекот :) Шала на страна по мое мислење потребан е некаква регулација, затоа што работава отиде предалеку (иако нормално уживам во гага филмовите, програмите, музиката и тн. и по некој анонимен коментар). Е сега дали овие договори се претерани или не...не сум многу навлезен се работи за страници материјали а два анимирани клипови не знам зашто ама мислам дека се пропагандистички. Секогаш пали оној филм уау влагаме во тоталитаризам ама знам дека во позадина некој друг влече свои интереси.
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 15:58 ---

Не на СДСМ ја прочитав. Зашто кењаш? Ако ти си овца и ги следиш другите не ми натурај на мене таков принцип на живеење.
дечки читајте шо пишев на таратур... ако се донеси акта секоја влада има можност да го згасни секој оној шо не работи со нив... мислите дека некој ке сезаниша занекоја си демократија, не бе сите гледаат да останат на власт. зато не треба да дозволиме да се донеси акта.. без неа барем имаме некој шанса за анонимност...

дечки читајте шо пишев на таратур... ако се донеси акта секоја влада има можност да го згасни секој оној шо не работи со нив... мислите дека некој ке сезаниша занекоја си демократија, не бе сите гледаат да останат на власт. зато не треба да дозволиме да се донеси акта.. без неа барем имаме некој шанса за анонимност...
Во ред сега ќе прочитам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom