Jас би рекол дека имаш предрасуди.
Колку пријатели имаш ти? Вистински пријатели, да ти се најдат во добро и во лошо. Ќе ти кажам колку имаш: ни повеќе ни помалку од било кој друг од нас на форумов. Малку се вистинските пријатели во животот. Тоа што некои од нас сакаат да гледаат филмови или да читаат книги, воопшто не влијае на бројот на вистински пријатели кои ќе ги стекнеме во животот. Некогаш заедно со пријателите гледаме и филмови. Ти вака во 3 по полноќ на форум ми пишуваш дека си разочарана зошто луѓето пишувале на форум. Немој молим те.
Некои од работите допрва ќе ги откриеш, со искуство, претпоставувам дека сум доста постар од тебе, со оглед дека јас имам изгледано 5000 филмови а ти не баш многу. Ќе откриеш на пример дека тоа што ќе плаќаш за музика и филм нема да ти ги врати деновите во парк со другари. Имаше време кога плаќавме за филмови по видеотеките, и кога плаќавме за музика од дечки кои имаа технологија да преснимаат касета. И тогаш, одевме по паркови, а можеш и сега, ако имаш друштво што ги сака истите работи што ги сакаш и ти. Никој не те спречува. И сега има луѓе по парковите и во недела се качуваат на Водно. И сега луѓето одат на кафиња, по гости, на кино... кој како си ја наредил.
Тоа што ти нема да изгледаш многу филмови и нема да се изнаслушаш музика ќе го направи твојот вкус полош и твоето знаење од многу теми посиромашно. Нема да ти донесе нови пријатели, и нема да го врати времето назад во 80-тите. Билив ју ми.
Da, ama porano lugjeto se zapoznavaa nadvor, ne online.
Porano film se iznajmuvase od videoteka, trebase da se izlelze nadvor.
Porano, ne mozese da se kupi karta za koncert so eden klik.
Porano, knigite mirisaa na boja, a sega samo gi simnuvame od internet.
Da ne nabrojuvam. Postoea mnogu raboti koi ne pravea lugje.
Tebe toa sto ke si go istencis vkusot za muzika ili ke izgledas mnogu filmovi ne ti e od golema polza.
Ama faktot deka postojat denovi vo koi ne si izlegol od doma e golema zaguba.
Ne zboram konkretno za tebe, tuku opsto...
A rabotava natamu odi. Pred nekoj den piev kafe so drugarka po skype posto I mene I nea ne mrzese da se mrdneme od doma imalo sneg nadvor. Zivee na 10 min pesacenje od mene.
Ke reces "Ama I vie ste razligaveni, preteruvate". Mozda sme, ne vikam ne. Ima takvi sto ne se. Dali I nivnite deca ke bidat kako niv?
I generacijata na hippie erata, seksualna revolucija, lugjeto imaat prava, all you need is love propagiraa sloboda. Nema brakovi, nema eden partner, ajde threesomes I ostanato, se sakaat site. "Sekoj ke pravi sto saka, bitno da se druzime."
Zatoa sega devojcinjata (kerki I vnuki na tie vo revolucijata) uste na 13 godini imaat seks..."Pa nie se sakame" ke ti kaze. Nema da ti se odi da ja ubies?
Samo pravam sporedba so toa nakade odi rabotava so tehnologija, internet I ostanato...