Сточарите пред колапс - на блокади в понеделник

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе, не живееме во папуча, во систем живееме. Разбрано
Според сегашната ситуација ова е многу непознато за многу наши Македонци.

Стварно?

Значи тоа била цаката. Не знаеле дека у систем живееле.

И ти им фрлаш црвена пилула, и оп- се будат надвор од Матриксот и одеднаш гледаат дека ако повеќе поединечни ствари не чинат, целото устројство не чини...

Ијаааа...

Абе сите да беа толку ретардирани немаше да можат да одат и да дишат у исто време. Знаеме многу убаво што не чини, ама кога пропагандистот ќе ни навлече перде преку очите, си викаме- многу светло е, вака поубо ни е.

Знаеме многу убаво што не чини, ама кога пропагандистот ќе ни навлече перде преку очите, си викаме- многу светло е, вака поубо ни е.

Свеста пак е во прашање батко и немам црвени пилули и се ќе биде добро.
И во странство се пере мозок можеби повеќе од овде па луѓето таму не се фаќаат толку лесно.
И нема потреба од сарказам и такви работи.
Како и да го вртиш свста на просечниот Македонец е многу мала. Секој знае разликата помеѓу лошо и добро.Разумот односно свеста, способноста да расуди дали е подобро во конкретниов случај да се седи со скрстени раце и да се гледа како пропаѓаат сточарите или нешто да се преземе.
Ако знааат дека утре и нив истото ги чека зошто не реагираат???
Секој нормален човек со здрав разум би реагирал.
Каде е тука свеста???

сточарите се проблем, ама не толкав
проблем е што во блиска иднина ќе треба да отвараме тема админситрацијата пред колапс

Уште нешто... прочитав, некој рече (чинам адуле беше) дека во светот пропаѓаат фирми огромни, илјадници луѓе остануваат без работа, а НИКОЈ НЕ БЛОКИРА ПАТИШТА.

Демек, мирни се и покорни работниците белосветски, само овде глава дигаат.

Ај малку просветлување:

http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/30/france-general-strike

Не? Случајно сите излегле по леб и млеко истовремено?

Ај за тие што не знаат англиски-

Генерален штрајк во Франција. Милионски. Протестираат против тоа што Саркози превзеде мерки да ги заштити богаташите и банкарите (си знае он од каде лебот го вади) а не мрдна прст за да ги заштити работните места на обичните работници.
Социјален бунт за нешта во кои владата може да интервенира.

Каде е тука паралелата со темава односно мелкарите?

Како тоа? Да интервенира во приватни фирми? :nesvest:

Нели тоа беше незамисливо во западни капиталистички општества?

Како тоа? Да интервенира во приватни фирми? :nesvest:

Нели тоа беше незамисливо во западни капиталистички општества?
Замисливо е...

Пак ќе те прашам...Паралела?

Инаку, дојдоа нови инвеститори, им ветија исплата на долгот на рати...и сите мукла, среќни и весели.
Пак ќе го поистоветиш со Франција тоа?

Ќе го поистоветам.

Успешен протест.
Новите инвеститори и исплатата на долгот и онака ќе се случеа.

А протестот беше инцидентен, сихиен и несуштински изблик на незадоволство, кој сигурно не донесе социјални промени или покрена битни социјални прашања.

Докажи дека ќе се случеше и онака.

Од таму каде што јас стојам, гледам дека сточарите имаа проблем, не сакаа да направат компромис и успеаа да истераат победа.

Докажи дека ќе се случеше и онака.

Од таму каде што јас стојам, гледам дека сточарите имаа проблем, не сакаа да направат компромис и успеаа да истераат победа.
:tv:
А, и бројни храбри жртви паднаа и го сменија лицето на социјалната политика засекогаш....

Кој компромис им се нудел, а нејќеле да го прифатат? :S
Која победа истерале? :S

Ти запознаен си уопште со конкретниов случај?

Извини, да се поправам. Не им се нудеше компромис. Им се нудеше пенис по чело.

Владата изјави медиумски дека е во постојан контакт со млекарите додека траеше блокадата. Од првиот ден. Да беше сигурна таа инвестиција која ќе ги извадеше од лајна, вклучително со договорот за исплаќање на заостанати долгови, ќе го прекинеа протестот од првиот ден.

Што значи дека притисокот кој го извршија врз владата ако ништо друго, ги забрза работите и доведе до решавање на проблемот. Не ми кажувај дека владини потрчковци не биле вклучени во преговорите за побрза продажба на Сведмилк, бидејќи тие до пред некое време се дичеа со тоа дека ја донеле таа инвестиција во Македонија.

Којзнае кај ќе беше тоа прашање на приоритетната листа, да не излезеа млекариве и отворено да не го изразеа својот револт.

И жити бога, не ме прашуј дали сум запознаен со конкретниов случај. Ако имаш некои insider-ски информации од штаб, кажи. Ако не, онда не ти ја сфаќам поентата на прашањето. :smir:

Ќе повторам пак не сум партиски определен, и сум против Гвујо,Но Сточарство нее Земјоделие тоа се две посебни гранки.Друго кој мој ги тераше да купуваат крави и на свед да му го даваат млекото им се виде добра цена 30 ден па удри,уствари кој што сака нека прави а ако некој приватњак нема пари да купи храна за стоката нека ја продаде нека ја заколе па нека јаде месо што е тоа мој проблем У КуР“Ц Па јас да се замарам дали на некого кравите му биле гладни или најадени приватњак сие приватњак неможе тој да очекува дека кога има профит тогаш е тој само негов а кога е во загуба таа треба да биде заедничка загуба и да му се помага и други да му берат гајле шо ги ебам,сега загубата нека биде само нивна

Оф колку си ти само промуќурен.

Ај да те поправам. Сточарите дадоа млеко, а не добија пари. Сеедно дали е приватњак купувачот или државна фирма.
Ако земал млеко, а не дал пари, тоа се нарекува КРАЖБА и се одговара кривично за истата.

Оф колку си ти само промуќурен.

Ај да те поправам. Сточарите дадоа млеко, а не добија пари. Сеедно дали е приватњак купувачот или државна фирма.
Ако земал млеко, а не дал пари, тоа се нарекува КРАЖБА и се одговара кривично за истата.

ПА нека иде нека го тужи шо ме боли мене стојко за односи помегу двајца приватњаци тоест доверител и доверувач

Мене кога некој нема да ми плати,фактура не се обраќам до владата туку до судот и не блокирам собраќајници

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom