Sto znaci ljubov

• Креатор на темата Креатор на темата Antoniobrus
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи читам дека некои учесници зборуваат за љубов, кон пријателите, роднините, децата и тн. А можеби ќе зборуваат за љубов кон татковината, лидерот на таа и таа политичка партија, или тој и тој град, или љубов кон тоа и тоа јадење, јас ќе се задржам само на љубов кон спротивниот пол:

Љубов е кога на таа особа мислите кога таа не е присутна!

Бидејќи читам дека некои учесници зборуваат за љубов, кон пријателите, роднините, децата и тн. А можеби ќе зборуваат за љубов кон татковината, лидерот на таа и таа политичка партија, или тој и тој град, или љубов кон тоа и тоа јадење, јас ќе се задржам само на љубов кон спротивниот пол:

Љубов е кога на таа особа мислите кога таа не е присутна!
На некои особи што не се присутни јас мислам како да им ја дупнам главата или како да им ја стресам по една шлаканица, значи дека не е љубов тоа што ти мислиш..извини што те поправам(y) но дефиницијата некако не одговара:backa:

На некои особи што не се присутни јас мислам како да им ја дупнам главата или како да им ја стресам по една шлаканица, значи дека не е љубов тоа што ти мислиш..извини што те поправам(y) но дефиницијата некако не одговара:backa:
Ајде дај дефиниција - што е тоа љубов?

Патем прашувам - зошто некому сакаш да му ја „ дупнеш главата “

Ајде дај дефиниција - што е тоа љубов?

Патем прашувам - зошто некому сакаш да му ја „ дупнеш главата “
хаххахаха...така ми дојде таа мисла, лута бев нешто, всушност сакав и со тоа да ти кажам дека ние размислуваме за други луѓе без нивно присуство и кога ги сакаме и мрзиме, ги жалиме или нешто друго...Дефиницијата не ме бендиса ..инаку има милион дефиниции ама ниедна нема човек да ја разбере во потполност освен само лично сам да ја доживее, љубовта е чувство кое мора да се осети, доживее, преживее....:love:

Дефиницијата не ме бендиса ..инаку има милион дефиниции ама ниедна нема човек да ја разбере во потполност освен само лично сам да ја доживее, љубовта е чувство кое мора да се осети, доживее, преживее....:love:

kat.jpg

хаххахаха...така ми дојде таа мисла, лута бев нешто, всушност сакав и со тоа да ти кажам дека ние размислуваме за други луѓе без нивно присуство и кога ги сакаме и мрзиме, ги жалиме или нешто друго...Дефиницијата не ме бендиса ..инаку има милион дефиниции ама ниедна нема човек да ја разбере во потполност освен само лично сам да ја доживее, љубовта е чувство кое мора да се осети, доживее, преживее....:love:
Еве дефиниција за љубов:
http://vukajlija.com/definicija-ljubavi/202320
Главна карактеристика на љубовта е да сакаш постојано да бидеш со саканата особа, затоа мислиш на неа.

Љубов што значи поим измислен од некој што си се сожалувал самиот и некако пренесен до денешен ден.Тоа чудо не ни постои све ти е корист уствари и двајцата имаат корист некоја што им е предодредена у свеста т.е некоја добивка.Е сега што простиот народ уште верува у поим љубов и се лаже самиот себе си е друго.Е сега што имало басни и романи за некои љубови неостварени допринеле поимот љубов уште повеќе да фати корен и да се создаваат илузии.Исто ти е и за сиромаштија и остали работи демек и тие поговорки сиромашен е оној кој нема ништо у душа измислено превретно да лаже свеста на човекот за надоградување и барање за повеќе и барем за момент да заборави за сиромаштијата во која е западнат него да не забегувам

Љубов е кога ми угодува со благо во пмс во 4 сабајле.

Љубовта ја измислија комунистите за да ропаат без пари
Ми го зема зборот ама и воа капиталистите здраво ја експлоатираат , така да не е веќе само комуњарски патент !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom