Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Може едно прашање : Една другарка ја одбија за стипендија тип Б а слушнав дека можело да се поднесе некаков вид приговор или не знам што. Ај ако некој има информации нека ме извести. Фала однапред.

Може едно прашање : Една другарка ја одбија за стипендија тип Б а слушнав дека можело да се поднесе некаков вид приговор или не знам што. Ај ако некој има информации нека ме извести. Фала однапред.

Кога ќе и стигне писмото со решението (дека е одбиена), после тоа ќе може да поднесе приговор и тој да биде разгледан од второстепена комисија.

Јас да ве известам ми стигна решението дека сум ОДБИЕНА. Значи денес, утре на сите ќе ви стигнат, проверувајте си во сандаче... Ај па да ни ги прифатат приговорите :)

Нема ништо, ни денар! Да им пратиме мејл, па барем да видиме што ќе не излажат пак :)

Се јавив во МОН за да прашам што се случува со стипендиите кога планираат да ги пуштат ми рекоа дека "Процедурата е во тек и незнаat точно кога ќе ги пуштат парите":cautious:

Јас да ве известам ми стигна решението дека сум ОДБИЕНА. Значи денес, утре на сите ќе ви стигнат, проверувајте си во сандаче... Ај па да ни ги прифатат приговорите :)

А до кога е рокот на поднесување на приговорите, пишува ли во решението? мислам дека кај сите различно ќе пристигне......

да прашам јас по грешка пратив 2 договори а не 3 да препратам писмо мислам ондоно или да му пишам на министерство па да видам што ќе ми вратат?

И мене ми стигна писмото. Се израдвав, писмо по сто години освен сметка не ми е дојдено :)

И мене ми стигна писмото. Се израдвав, писмо по сто години освен сметка не ми е дојдено :)

ти дојде решението дека си одбиен или дека си добил стипендија? ако е за првото те молам кажи дали има назначено до кога се праќаат приговори...
фала на одговорот

ти дојде решението дека си одбиен или дека си добил стипендија? ако е за првото те молам кажи дали има назначено до кога се праќаат приговори...
фала на одговорот
За добиено

Дали ви стигна некаков повратен одговор од МОН откако поднесовте документи за продолжување на стипендијата?

Дали ви стигна некаков повратен одговор од МОН откако поднесовте документи за продолжување на стипендијата?

Веќе трета година сум корисник, одговори не стигаат. Проблемот е што и стипендиите не се стигнати кај некои стари корисници (пр. јас), а кај други корисници на истата стипендија стигнати се рати пред повеќе од 2 седмици. Сега незнам дали има проблем со стипендијата или е до нив. Затоа и би требало да праќаат повратни одговори, доколку има проблем да го решиме а не да чекаме пари на сметка. Уште една работа, администрацијата ни е ужас. На веб сајтот на МОН имаат форма за пријавување проблем, само што никогаш не праќаат повратен мејл. Јави се на телефон - не знаеле што и како се исплаќало. Оди до подрачна единица на МОН (не сум од Скопје) - не знаеле ни тие. Единствено преостанува да чекаш.

Во ред, благодарам на одговорот alexsr. И мене не ми стигна одговор дали ми е продолжена стипендијата. Мислам дека најпаметно е да провериме во банка:). Таму сигурно знаат :)).

Веќе трета година сум корисник, одговори не стигаат. Проблемот е што и стипендиите не се стигнати кај некои стари корисници (пр. јас), а кај други корисници на истата стипендија стигнати се рати пред повеќе од 2 седмици.
Мислам дека се стигнати пари за тие што продолжија од тип А, а не за старите корисници пред да се воведе таа. Не сум слушнал до сега некој од старите да каже да му стигне нешто. Јас сум на НЛБ, може да е и до банката, што искрено не верувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom