Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој успеа да се пријави тука?
http://stipendii.mon.gov.mk/Stipendii.aspx?id=10
Мене не ми го отвора формуларот за пријавување .Дали воопшто беше достапен ?
Конкурс за доделување на стипендии за студенти запишани на додипломски студии од јавните и приватните универзитети и високо образовни установи во Република Македонија за студиската 2010/2011

Поради технички проблеми со апликацијата, истата ќе може да ја пополните од утре, 26.11.2011
.............

da ve prasam dali treba uverenieto za drzavjanstvo da bide zavereno na notar(poso taka mi rekoa a na konkursot pisuva samo kopija) i dali ima vrska sto mi e 2007-ma a ne od 2010? fala odnapred

А кај Плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок од мајка/татко дали треба да се запише платата само за еден месец или годишно како шо е напишано у документо од УЈП?

Дечки јас ја продолжив стипендијата, ама ме интересира сега ќе аплицира сестра ми и дали треба потврда од ујп дека јас земав стипендија или не треба ништо за мене освен дека сум редовен студент или треба и потврда од ујп за некакви приходи?

Дали има некој информации кога ќе се исплатат последните две рати од студентските кредити за стари корисници ?

Da prasam nesto vo apliciranjeto elektronski za stipendii kade sto se licnite podatoci odnosno data na raganje namesto po kalendarot jas sam napisav primer 13.07.1991 a ne 13/07/1991 i sega greska li e ponovo da apliciram ili.....
fala odnapred

Може ли некој да ми објасни како да стигнам до Министерствово за Образование и наука на улица Мито Хаџивасилев - Јасмин ББ 1000 ....од железничка. (блиску,далеку)
Значи утре ќе ги носам документите за стипендија за информатичари па да не лутам низ Скопјево. :)

Може ли некој да ми објасни како да стигнам до Министерствово за Образование и наука на улица Мито Хаџивасилев - Јасмин ББ 1000 ....од железничка. (блиску,далеку)
Значи утре ќе ги носам документите за стипендија за информатичари па да не лутам низ Скопјево. :)

Беше денес или да ти кажам како ? Оти гледам постот ти е напишан во 01 40, па не знам за кога мислиш „утре“... Пиши ми на пп, ако ти треба најблизок пат од автобуска/железнича до Министерство...

Беше денес или да ти кажам како ? Оти гледам постот ти е напишан во 01 40, па не знам за кога мислиш „утре“... Пиши ми на пп, ако ти треба најблизок пат од автобуска/железнича до Министерство...

Завршив работа друже.

Иначе студентите кои аплицирале за стипендиите за информатичари можат да аплицирам и за другите стипендии што се од тип А, Б ...итн
:) Така ми кажа денеска тетката од министерството кога ги поднесував документите.

Јас ќе аплицирам електронски за тип А. Ако ме нема на ранг листата за информатичари(што не ми се верува,) тогаш ќе си ги поднесам документите за 4000 ден што е стипендијата. Ако ме има, не поддавам документи. Двојна шанса:pipi:

Ропаци, не е фер.Ние останатите не можеме да аплицираме за две стипендии(доколку не сме сигурни дека таа под А ќе ја добиеме)а вие можете.Ебате министерството ебате

A KOGA NA NAS KE NI ISPLATAT 1 RATA OD STIPENDIITE???????????????????

Не знам, ама би требало пред Нова Година.... Барем лани така беше, али дека се е хаос во Министерството, тешко дека оваа година ќе биди така ! :))

Прва рата од стипендиите, после 25ти Јануар мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom