Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, имам прашање. Досега немам аплицирано, па не ми е баш комплетно јасен процесот т.е. условите околу положени предмети кои треба да ги има кандидатот кој сака да аплицира за стипендија. Студирам веќе трета година по ред, од прва презапишав 4 предмети и имав 6 нови = 16 предмети од двете години, од кои имам положено 14. Дали можам да аплицирам за стипендија (просек итн. имам), бидејќи не сум сигурна како се земаат презапишаните предмети..?

Ова лични примања според член 14 и 14а не треба воопшто да го внесувам во електронската пријава за социјални стипендии?Дури ни како приходи по други основи?

А да прашам случајно некој да не знае дали може да се аплицира за две стипендии истовремено???

А да прашам случајно некој да не знае дали може да се аплицира за две стипендии истовремено???
Можи да аплицираш за 2 групи, едните документи ќе ги поднесиш оригинал, другите можи копија. Ко ќе излезат резултатите за доделени стипендии, ако си во 2 групи, ќе испратиш договор само за таа што одлучуваш да ја користиш (таа најмногу што ти одговара).

Последно уредено:
Дали е задолжително лично да се поднесат документите?
Дали треба јас како корисник на семејна пензија да поднесам чек за истата и да ги прикажам парите што ги примам како приход?

Дали е задолжително лично да се поднесат документите?
Дали треба јас како корисник на семејна пензија да поднесам чек за истата и да ги прикажам парите што ги примам како приход?
Не. Да.
За второто и јас се мислев, ама кога видов во образецот на УЈП за приходи по разни основи дека семејната пензија ми е прикажана таму, ја пишав во нето месечни примања на останати членови од семејството, и зедов чекче.
GL. :)

Не. Да.
За второто и јас се мислев, ама кога видов во образецот на УЈП за приходи по разни основи дека семејната пензија ми е прикажана таму, ја пишав во нето месечни примања на останати членови од семејството, и зедов чекче.
GL. :)
Тој образецот од ујп се пополнува ако аплицираш за социјална стипендија. Ако аплицираш за стипендија со успех не е важно колкави приходи имаш.

Тој образецот од ујп се пополнува ако аплицираш за социјална стипендија. Ако аплицираш за стипендија со успех не е важно колкави приходи имаш.
Па штом прашува за прикажување на приходи сигурно мисли на првата група.

За увид на индексот, треба сите оценки да ги имаш собрано?
И јас ова незнаев. Сега прашав едно девојче ми рече дека не би требало бидејќи во документите ќе имаш доставено и уверение за положени испити а тоа е нели правиот документ за оценки. Индексот во принцип не е веродостоен документ, најверојатно за слика нешо му треба или слично.

Прашање : Документот образец УППИ1 на студентски го пополнуваат или мора продеканот за настава да го пополни?

Последно уредено:
Со колку просек од прилика се добива стипендија од втора група за висок просек?

И јас ова незнаев. Сега прашав едно девојче ми рече дека не би требало бидејќи во документите ќе имаш доставено и уверение за положени испити а тоа е нели правиот документ за оценки. Индексот во принцип не е веродостоен документ, најверојатно за слика нешо му треба или слично.

Прашање : Документот образец УППИ1 на студентски го пополнуваат или мора продеканот за настава да го пополни?

Ќе си гo пoпoлниш сaм.
Зa пoтпис, печaт, нa студентски...

Ќе има ли продолжување на рокот за електронско пријавување на стипендии?

Не можам да си ги проверам податоците. Кај сите е така зашто е затворен конкурсот или...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom