Steam: Официјална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Square Enix complete pack за само 75 евра http://store.steampowered.com/sub/6936/

Во овие моменти плачам што немам работа.
Скоро сите игри се single-player и може да се најдат на торенти, така да за наши услови сепак не вредат да се дадат толку пари за тие игри. :toe:
За некој што има пари - ова е дар од бога (од steam, that is) :)

Ај ако на некој не му е тешко да ми објасни малку подетално како одат овие работи со steam. Сакам да купам некоја игра па да прашам што како.
Однапред благодарам :)

Ај ако на некој не му е тешко да ми објасни малку подетално како одат овие работи со steam. Сакам да купам некоја игра па да прашам што како.
Однапред благодарам :)

1. Инсталираш Стим клиент
  2. Правиш нова сметка
  3. Ја потврдуваш преку имејл
  4. Ја бараш играта и кликнуваш купи
  5. Ја избираш соодветната кредитна картичка и ги внесуваш соодветните информации
  6. Ја симнуваш/инсталираш играта.
  7. профит xD

Кај нас картички за преку интернет имаат Тутунска банка (било која мислам можи на интернет) и Стопанска банка (имаат посебни само за на интернет). За други банки незнам.
Ако немаш ти картичка, можиш да ја купиш преку друг така што ќе му речеш кога ќе ја купува преку негова сметка да избере да ти ја прати како подарок. Тоа се бира во чекорот пред да ги внесиш информациите од картичката.

Неколку игри номнирани на IGF 2011 се пуштени на Steam и тоа со 10% попуст.

B.U.T.T.O.N е најевтина - 2,69 евра.

Јас само користам 1.6 на стим, друго стриктно забрането :)

Не, немора да го кажуем тоа. Пола свет го знае :)

Сеа ќе ја земам ДотA 2 :)

Не, немора да го кажуем тоа. Пола свет го знае :)

Сеа ќе ја земам ДотA 2 :)
А кога излезе ДотА игра па да има сега и продолжение???

Го приметив ова пред некој ден - Orange Box за 14 евра регуларна цена. И не само она туку и многу други игри на Steam се намалени. Дали е ова последица на падот на доларот или на нешто друго? Одамна го меркам orange box-ов, па се мислам дали ќе биде добра зделка ако го купам сеа, пошто знам дека на попуст го даваат и за 5 евра.

Мислење?

Нормално дека се намалени, Valve не е Activision па уште да држи цена на 3-4 години па и постара игра. :) Ако имаш кеш у моментов, ако не ти се чека и ако ти се игра Team Fortress 2 (претпоставувам дека HL2 и Portal ги имаш изиграно на пиратерија :)), земи го сега. Ако можеш да се стрпиш, мислам дека ќе има голема распродажба при крај на јуни, почеток на јули, така да сигурно ќе биде барем на 50% попуст.

Го приметив ова пред некој ден - Orange Box за 14 евра регуларна цена. И не само она туку и многу други игри на Steam се намалени. Дали е ова последица на падот на доларот или на нешто друго? Одамна го меркам orange box-ов, па се мислам дали ќе биде добра зделка ако го купам сеа, пошто знам дека на попуст го даваат и за 5 евра.

Мислење?

Ти си требал уште порано да ја земеш, многу пати има паднато цената и тоа помалку од 14 евра, а за тие пари добиваш многу, TF2 вреди многу повеќе од тоа а другите игри да не праиме муабет. Земи ја што можеш порано.

Тие што планираат да ја земат Портал 2, нека си најдат другарче што ќе ја зема за PS3 па ќе може да платат по пола. (Со ПС3 копијата има и бесплатен ваучер за ПЦ)

Мислење?

I vo Yugoton e od prilika taa cena negden okolu 900den........pred edna godina drugarce ja imase kupeno..........i moze da si ja zemam ako seuste ja ima.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom