Hurin
Pokerface bastard
тазе пресно ми протекоа солзи на the grave of the fireflies
јбг неможев да дотраам:kesa:
јбг неможев да дотраам:kesa:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чудно ми е.
Јесте, ме погодуваат и мене некои филмови, но некако не ме тера да заплачам дали бил среќен или тажен крај. Исто како и некој погоре што напиша, тага искажувам на друг начин, свакам се добро.
Преовладува повеќе кај девојчињата ова, секогаш плачат како редовно, стварно малку ми е чудно, дури некој и на среќен крај.
Па, и тоа го разбирам ај некој да заплачи односно да пушти солза ама на некој одреден филм, а еве сега кога ја читам PSYtisfaction кажува дека редовно плачела, неможам да си го замислам, камоли да плачам и јас.
Чудно.
Нема врска со пол, машкост или пак (лигав тип) има врска со согледување и осознавање на вистинската форма на емоција. Зарем мислиш дека емоциите треба да бидат логични или пак дека ти можеш истата на некој друг да ја разбереш? опасно и несовесно е да се рационализираат или објаснуваат туѓите емоции.
Можеш да го рационализираш интелектот, на некој начин ама емоциите нити ти нити некој друг некогаш успеал. Нити една уметност, или уметничко дело (дејност) не ја надминува едноставноста /чистината на емоцијата што ја доловуваат филмовите, директно во најдлабоките делови од нашиот (self exploration state)
Затоа, не пробувај да сватиш него прифати. Се што не е во склад со нашите ставови/согледувања уствари (контрадикторно) но сепак, доведува до полесно разбирање на самите нас.