Start Menu Помош!

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Дали ви се случило некогаш Start Menu лентата со сите алатки часовникот итн итн.. да ви ги нема?

Епа на едно другарче му се случи тоа и ме прашува што може да биде... 2 пати направи формат на компјутерот па пак инсталирал Windows... и пак му се губела Start Menu лентата... што може да биде ова и како да се поправи... ако знае некој да ми каже....

П.С. Не мислете дека ова е она Auto Hide the Taskbar, туку лентата воопшто ја нема и не се појавува во никој случај.... :!:

Фала!

Јас прв пат слушам за ваков проблем, не верувам дека можам било како да ти помогнам.

Андроник напиша:
Јас прв пат слушам за ваков проблем, не верувам дека можам било како да ти помогнам.

Епа и јас прв пат слушнав за ваков проблем кога ми кажа другаров дека му се случило тоа... и незнаев што да му кажам.... па мислев на некој од овде да не му се случил истиот проблем па да помогне... али ништо.. :P

vodkamixx напиша:
Дали ви се случило некогаш Start Menu лентата со сите алатки часовникот итн итн.. да ви ги нема?

Епа на едно другарче му се случи тоа и ме прашува што може да биде... 2 пати направи формат на компјутерот па пак инсталирал Windows... и пак му се губела Start Menu лентата... што може да биде ова и како да се поправи... ако знае некој да ми каже....

П.С. Не мислете дека ова е она Auto Hide the Taskbar, туку лентата воопшто ја нема и не се појавува во никој случај.... :!:

Фала!

Направил целосен формат или само на главната партиција?
Ако е само на главната, тогаш препорачувам целосна. Не гарантирам дека можеби ова ќе реши, но има случаеви кога многу помага.

Таа лента не се појавува кога не работи еxplorer.exe, односно не е стартуван со подигнувањето на компјутерот. Погледнете во task manager дали има таков процес.

Ако и понатаму не се појавува лентата, во task manager, под file ќе кликнете на "new task (run)..." и внатре впишете го еxplorer.exe.
На овој начин ќе може да видите дали е тоа проблемот.

Acid напиша:
Водкамикс, го решивте проблемот?

Чекај бе другаров од Охрид е.... дури септември ќе се видиме па да го решиме проблемот.... на фак. заедно сме :lol: :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom