Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки дали има некој подфорум или тема за станбени кредити и општо за кредити?
Конкретно треба да земаме кредит ги разгледав скоро сите банки и опции некако сите ми се исти некој по детално да не се разбира за ова ?
Ако ти е од помош, ние земавме пред нова година станбен од НЛБ со фиксна камата 10 години од 3,5% , и најмало учество ни бараа 15 % . Друга поволна банка според наша анализа беше стопанска и уни банка, другите не ни одговараа.Дечки дали има некој подфорум или тема за станбени кредити и општо за кредити?
Конкретно треба да земаме кредит ги разгледав скоро сите банки и опции некако сите ми се исти некој по детално да не се разбира за ова ?
ние земавме пред нова година станбен од НЛБ со фиксна камата 10 години од 3,5%
Еден куп народ држи депозити за 0.01% камата, со срање берза и фондови, мизерија бизнис клима, па ги чуваат во банка. Епа банката е топ и со 3% ќар на такви пари.супер за вас што ќе бидете сигурни во наредните 10 год. но она што не можам да го разберам е како е воопшто возможно да има инфлација во државава официјална од ~15% нефицијално и над 20% а да дава банка пари со камати од 3-4%.
Неам појма од економија прашај некој банкар, али едно е сигурно дека банката на крај пак има профит, да не барам низ вести али као да прочитав дека банките за лани оствариле профит од ~157 милиони еврасупер за вас што ќе бидете сигурни во наредните 10 год. но она што не можам да го разберам е како е воопшто возможно да има инфлација во државава официјална од ~15% нефицијално и над 20% а да дава банка пари со камати од 3-4%.
Од сите што гледав, само комерцијална имаше 0 трошоци за рефинансирање во друга банка. Ама па они немаа 10 години фиксна. 10 години фиксна имаат шпаркасе, нлб и стопанска.Барај која банка има подолг период на фиксна каматна стапка. Која е по флексибилна за рефинансирање и не те дере ако ги рефинансираш во друга банка (мада ова мислам сите исто дерат).
Продавам стан 60тина квадрати во Кисела Вода кај Рампа на граница со Центар стара зграда.
Гледав станови во тој дел и се беше над 1300 евра квадрат.Продавам стан 60тина квадрати во Кисела Вода кај Рампа на граница со Центар стара зграда. Заинтересирани нека пишат порака.
Таа цена Карши Пеглата.Гледав станови во тој дел и се беше над 1300 евра квадрат.
Каде точно е зградата и која цена?
Априлилили е очигледно за тебе. Сериозен сум за станов.48K evra taman e? ti i onaka veruvas ke padnat, plus ke gi investiras u nesto popametno![]()
Во зградата каде што е шехерезада?Таа цена Карши Пеглата.
Таа цена Карши Пеглата.
Автоматски споено мислење:
Априлилили е очигледно за тебе. Сериозен сум за станов.
48K evra taman e? ti i onaka veruvas ke padnat, plus ke gi investiras u nesto popametno![]()
Наброј му ти 84к за станот, и така веруваш дека цената ќе оди само нагоре во главниот град