Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас после 20 години во куќа се преселив во стан и поубаво ми е...додуше е битно да најдеш саглам стан во мирно и културно маало.Како што кажаа претходно сите што живеат во стан сакаат во Куќа. Јас цел живот сум во куќа со огромен двор и овошки и зимзелени дрвца (без базен) и цело време има нешто да се поправи,доправи, направи, среди,измети,исчисти,ископа, навади......и енма крај поготово ако идеш на работа и се треба да се заврши попладнето, башка на лето полно со гости да се разладат во дворчето. Сега купивме и стан па се надевам на малку раат од сите ствари
Исто ти се фаќа ако мислиш дека со тоа ќе го елиминираш проблемот со несовесни соседи.Станот премногу ме ограничува,на моменти се чувствувам како да живеам во затвор,а башка имам едни комшии до мене кои абер од култура немаат.Откако ја оженија ќерка им пред година дена,најмалку 5 пати неделно собираат гости до 2 по полноќ,со музика,урлање,тропање и слично.Да не почнам да пишувам за останатите комшии-малограѓани и во каква населба живеам.
Откако знам за себеси сум посакувал да живеам во куќа,конечно се создадоа услови да ми се исполни желбата па би требало кон крајот на летото да се преселам.И не ме плашат обврските и трошоците кои со себе ги носи живеењето во куќа,спокојот и задоволството немаат цена![]()
Ако во стан имаш опција да се повикаш на куќен совет и ред, за да не си директно инволвиран во тужби, овде го немаш тој лускуз.
Предност во куќа е тоа што можеш да си дозволиш повеќе комфор за разлика од стан, но и големи негативности кој ги спомна Лет 3 претходно.
Ова е научна фантастика. Има згради кои го спроведуваат ова?
Што подразбираш под комфор? Моиве имаат куќа и стан и дефинитивно повеќе комфор се има во куќата.
Не знам, кај мене нема ниту куќен совет...Ама ако изреагираат повеќе станари, најверојатно ќе се најде некое решение со новиве закони за станување.
Па тоа и го пишав, дека во куќата има повеќе комфор, за разлика од станот.
Под комфор подразбирам поголема квадратура на станбениот простор и дворното место.