Стакло-Прашање

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Еј имам еднo прашање еве една слика каде се забележуваат мали оштетувања на шоферфајбната ( оштетувањата се мали и се настанати од ударање на зрна песок ) е моето прашање е дали има шанси тие да се прошират ???

2116ts6.jpg

Има, ќе се шират постепено... почни со време да си бараш нова шофершајбна.

Прашањето кое треба да те интересира е: дали стаклото ти е осигурено? :) Инаку да, претежно со тек на време се шират како пукнатини.

Дефинитивно ќе се прошира. Имав сличен случај само што мене ми беше напукнато стаклото на шофершајбната доле десно и се прошири до спротивниот крај.

Мислам дека новус може да ја среди таа работа, т.е. да ги поправи тие оштетувања. Прашај таму!
Инаку, што побрзо реагираш, толку подобро...кога ќе се прошират, нема веќе спас, а и да се прави нешто, ќе се познава.
Брзата реакција е најбитна!

еј сега ми кажа еден човек дека не би требало да се прошири бидејки стаклото било фабричко и оти не била голема оштетеноста па што би рекле на ова

и да оштетувањето е само површинско ( нај горниот дел ) е само како одчепен некаде околу 1mm длабоко а надолу е добро

Можеби одма нема...ама земи во предвид неколку години циклуси од ладно-топло време, атмосферски влијанија, вода, сонце, евентуален притисок на стаклото и колку и да го пазиш ќе попушти некаде...

Стаклата би требало да ти се осигурани. Доколку не се, наредната регистрација осигурај ги и гледај овие гребнатини да не ги приметат. Откако ќе ги осигураш, можеш да бараш нови одма или да чекаш да се појави мала пукнатина (како пајажини се прават) и да бараш да ти се смени шофершајбната...

Можеби одма нема...ама земи во предвид неколку години циклуси од ладно-топло време, атмосферски влијанија, вода, сонце, евентуален притисок на стаклото и колку и да го пазиш ќе попушти некаде...

Стаклата би требало да ти се осигурани. Доколку не се, наредната регистрација осигурај ги и гледај овие гребнатини да не ги приметат. Откако ќе ги осигураш, можеш да бараш нови одма или да чекаш да се појави мала пукнатина (како пајажини се прават) и да бараш да ти се смени шофершајбната...

па пошто е нова колата утре ке ја осигурам и регистрирам ( ке ги осигурам и стаклата нема да приметат пошто кај нас видат нова колат и знаат нема маани и не ја загледуваат многу ) е сега дали можам да барам ново стакло ако се вакви мали оштетувањата или мора да се поголеми ??? ( ако барам ке барам после 3-4месеци )

Види вака... јас го имав истото срање. И ми се расцвета (читај како шофершајбната удрена со камен) кога ја миев. Претпоставувам дека беше загреана многу од сонцето и кога ја испрскав со вода едноставно распука. Така да барај нова шофершајбна или осигурај ја старата, како и да е нема да оди уште долго.

Види вака... јас го имав истото срање. И ми се расцвета (читај како шофершајбната удрена со камен) кога ја миев. Претпоставувам дека беше загреана многу од сонцето и кога ја испрскав со вода едноставно распука. Така да барај нова шофершајбна или осигурај ја старата, како и да е нема да оди уште долго.

еј утре ја осигурам обавезно само прашувам дали може да барам нова ако се мали оштетувањата како овие

еј утре ја осигурам обавезно само прашувам дали може да барам нова ако се мали оштетувањата како овие
Веќе нема да ти ја осигураат, бидејќи е оштетена :)
Сепак...шетни до Новус.

еј ке ја осигурам 100% ( на предходната кола имав и поголеми оштетувања стаклото веке беше почнало да се распукиува и пак ја осигурав и ми дадоа ново ) само прашувам дали ке може да барам нова шоферфајбна после неколку месеци ( ако се мали оштетувањата т.е малце поголеми од овие )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom