Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Искрено, можеби и треба едно екстерно тестирање за правопис.Како едно не сваќате, не ве сакаат со сила ли ќе ги убедувате. Ја незнам како опстојува таква партија со ноторни лажговци, а сега уште бараат и власт. Нема веќе прости Македонци што ќе ве кружат, кога ќе вработите по еден член ќе правиме муабет. ;-)
Ја гледав видео само, солидна бројка. Повторно истата методологија, заплашување и уценување на малолетници, чисто христијански нели. Во ЈБТ, Корчагин (и мислам прочитав и за ГУЦ) затворени врати, дури и одземање телефони...не знам родителите како реагирале, ја да сум родител и мое дете да е затворено (па и да не иде на протест, пошто тука имаш деца што ќе сакаат да идат на одмор или едноставно сакаат дома да си одат или сакаат да си бегаат од часови) има хаос да биде. Значи тие не смеат да ги задржуваат против нивната волја, за тоа кривично се одговара во нормална земја, за несреќа, т.е. среќа за директорите, нашата не е таква.И, како помина протестот? Гледам немаат уште објавено нешто конкретно.
не сум за тоа да се ограничува напуштање на наставаМногу јасно, никој не е наивен дека СДСМ сака се' ова да искористи. Но, друго е кога државни пари се користат за овие цели.
Дури и да го апстрахираме тоа, кажи ми @Ireal дали е човече нормално 2-3 манијаци да затвараат 100 деца да не можат да излезат од училиште? Дури читав одземале и мобилни, но тоа ќе го земам со резерва.
Btw, првата слика не можам да ја земам како релевантна, сепак било кој може да го пишува тоа.
И да им се закануваат дека нема да ги носат на екскурзија за која веќе платиле ако не се појават утредента на школо?не сум за тоа да се ограничува напуштање на настава
( се разбира не за време на часот, освен за итни здравствени проблеми), но мора да се води ЕВИДЕНЦИЈА ... утре ќе убие некој а ќе каже бев во школо, имам алиби... Мобилни треба да се одземаат при влез во училница, кој внесува на час мобилен строго да биде казнет ... или да се набават уреди за блокирање на сигнал во училница... има одмор и училишен двор...
Да де, евиденција, никој не вика да нема евиденција, слободно нека има. Зошто да не за време на час? Тоа е непочитување кон професорот, но зошто да го спречи? Ќе го евидентира и тоа тоа.не сум за тоа да се ограничува напуштање на настава
( се разбира не за време на часот, освен за итни здравствени проблеми), но мора да се води ЕВИДЕНЦИЈА ... утре ќе убие некој а ќе каже бев во школо, имам алиби... Мобилни треба да се одземаат при влез во училница, кој внесува на час мобилен строго да биде казнет ... или да се набават уреди за блокирање на сигнал во училница... има одмор и училишен двор...
Sakash da mi kazesh deka ako srednoshkolci sakale da izlezat zakluchena vrata gi sprechila...abe ajde...da ne zvucham kao dinosaurus ama u moe vreme ako sakavme da izlezeme ne kluch na vrata, ne neopravdani...sveti petar da se pojaveshe ke izlezevme!Многу јасно, никој не е наивен дека СДСМ сака се' ова да искористи. Но, друго е кога државни пари се користат за овие цели.
Дури и да го апстрахираме тоа, кажи ми @Ireal дали е човече нормално 2-3 манијаци да затвараат 100 деца да не можат да излезат од училиште? Дури читав одземале и мобилни, но тоа ќе го земам со резерва.
Btw, првата слика не можам да ја земам како релевантна, сепак било кој може да го пишува тоа.
у мое време немаше во школо а и на факултет мобилни и никој не излегуваше на час, само на одмор ... ако има итен здравствен случај наставникот ќе повика...Да де, евиденција, никој не вика да нема евиденција, слободно нека има. Зошто да не за време на час? Тоа е непочитување кон професорот, но зошто да го спречи? Ќе го евидентира и тоа тоа.
Одземање на мобилни при влез во училница? Сериозно? Казнување...чекај бе, у која држава живееме, демократска Македонија или нацистичка Германија?Користење на мобилен на час е друго, носење (може да се десат X итни настани што ќе бараат внимание на ученикот) е сосема друго. Да немале телефони, како децата во Корчагин ќе викнеле полиција денеска? Па оној кретен од директор како попче отворил врати. Мобилни им одземале за да не комуницраат, да не се лажеме. Сепак, преголемо внимание е насочено кон T-Mobile со сите скандали, па не можеле и денеска да ја прекинат мрежата.
Тука можеш да одиграш на два начина: или ќе искршиш врата и ќе си отидеш или ќе чекаш и после ќе го искористиш тоа за да зголемиш притисок, „еве што прават директорите во гимназиите“ и слично. Не знаеш, можда се уплашиле децата, рачунај дека тука имаш и барем двајца типци од обезбедување. Eventually, на крајот пак се придружиле на протестот (колку што сфатив), откако морала полиција да интервенира. Тој директор ако има една трошка морал и свест утре оставка треба да си поднесе, прва работа сабајле.Sakash da mi kazesh deka ako srednoshkolci sakale da izlezat zakluchena vrata gi sprechila...abe ajde...da ne zvucham kao dinosaurus ama u moe vreme ako sakavme da izlezeme ne kluch na vrata, ne neopravdani...sveti petar da se pojaveshe ke izlezevme!
Abe vidi, u centar ziveam i od terasa gledav kolku " deca" se sobrale. Iskreno! Znachi najiskreno, ne izgleashe kako da im se pridruzile...napred imashe 2 reda, prviot red nosea transparent a pozadi razvodneto...po trotoarite ushe 10-15 so tochaci, so devojki, haha hihi muabeti...drama! Mislam deka maliot odziv ne e rezultat na opstrukcii od bilo kogo.Тука можеш да одиграш на два начина: или ќе искршиш врата и ќе си отидеш или ќе чекаш и после ќе го искористиш тоа за да зголемиш притисок, „еве што прават директорите во гимназиите“ и слично. Не знаеш, можда се уплашиле децата, рачунај дека тука имаш и барем двајца типци од обезбедување. Eventually, на крајот пак се придружиле на протестот (колку што сфатив), откако морала полиција да интервенира. Тој директор ако има една трошка морал и свест утре оставка треба да си поднесе, прва работа сабајле.