Средношколски протести

не сум приморан.И знам што прави латас,ама ти кажувам за последниве протести што беа во серија едно 6-7 протести,СЕКАДЕ се истите тие 20тина луѓе.И нормално дека ќе каже на вести,беа забележани активисти на сорос и сдсм,значи дека протестот е партиски.А да ги нема тие активисти,што ќе каже,каков доказ ќе приложи ? ме капиш ? :D
А ги виде ти тие 20 души или само се водиш од она што ти го сервира пропагандата?
И нормално е дека ПОКРАЈ засегнатите, како СОЛИДАРНОСТ и ПОДДРШКА ќе дадат и малкуте освестени луѓе на кои не им е страв да критикуваат. Нормално ќе се најдат неколку такви на кои ДОЛЖНОСТ им е во вакво страшно време да ги поддржат оние кои бараат поддршка.

Наспроти имаме целосно непотребни, платени и организирани контрапротести од владата, каде што нема ни засегнати луѓе, туку сите се принудени да се појават. Е тие се партиски и активисти и од нив треба да се плашиш.

А ги виде ти тие 20 души или само се водиш од она што ти го сервира пропагандата?
И нормално е дека ПОКРАЈ засегнатите, како СОЛИДАРНОСТ и ПОДДРШКА ќе дадат и малкуте освестени луѓе на кои не им е страв да критикуваат. Нормално ќе се најдат неколку такви на кои ДОЛЖНОСТ им е во вакво страшно време да ги поддржат оние кои бараат поддршка.

Наспроти имаме целосно непотребни, платени и организирани контрапротести од владата, каде што нема ни засегнати луѓе, туку сите се принудени да се појават. Е тие се партиски и активисти и од нив треба да се плашиш.
Хаха,многу освестени тие а,од љубов го праат тоа ? никако од интереси,м ? и нема што јас да водам по пропаганда на опозиција или позиција,доволно е фб профили да отворам на тие луѓе и да видам слики од секој можен протест.Што повеќе ми треба ?

Хаха,многу освестени тие а,од љубов го праат тоа ? никако од интереси,м ? и нема што јас да водам по пропаганда на опозиција или позиција,доволно е фб профили да отворам на тие луѓе и да видам слики од секој можен протест.Што повеќе ми треба ?
И како ова би ја негирало каузата, причината за протестот или би го поништило самиот протест?
Значи имало причина за протест, имало незадоволни страни, имало засегнати од некоја причина кои имале валидност да се спротивстават и да протестираат.

Како луѓето кои протестираат менува нешто ако стварно имало проблем?

Дали сфаќаш дека преку ова на невалиден начин се поништува целиот протест без да се ислушаат аргументите и без да им се помогне на засегнатите. На овој начин не се владее демократски.

Не, решението е слободна атмосфера и демократска влада која има морал и интегритет да ги праша и да ги слушне засегнатите. Наместо понижување, навредување, ЕТИКЕТИРАЊЕ, на секоја НОРМАЛНА и ПОТРЕБНА критика .

Сфаќаш што кажувам? Оваа гарнитура досега не покажала интегритет секоја своја одлука да ја одбрани со аргументи пред засегнатите и стручната јавност, туку напротив жестоко се спротивставувала на секоја критика, и враќала со недемократски средства како притисок, етикетирање, валкање и оцрнување во медиумите.
Да, тоа не е најсреќен одговор на другата структура која е инсталирана со децении во Македонија. Мора да најдат начин како да ја уништат без да страдаат малите во целата таа игра. Тешко е да бидеш прибран и присебен кога од другата страна имаш структура и машинерија која работи против тебе.

Да, тоа не е најсреќен одговор на другата структура која е инсталирана со децении во Македонија. Мора да најдат начин како да ја уништат без да страдаат малите во целата таа игра. Тешко е да бидеш прибран и присебен кога од другата страна имаш структура и машинерија која работи против тебе.
Зборуваш за оваа влада?

Јас пренесов вест. Не реков дека е точна или не е точна. Т.е. баш затоа ја пуштив за да видам некој да каже дали е точно или не. Каде ја виде етикетата? Од друга страна, на тебе не ти пречи цитати од либертас или други медиуми да се споделуваат а во кои се вели - заклучена врата во школо, вршен притисок и тн. и тн. Тие се сите работи кои се речиси невозможни да се проверат. Ги знаат само тие што се таму, затоа се одлични за манипулација. хелсиншки Комитет одамна не функционира.
Јас воопшто не те нападнав за веста. Околу веста те замолив да најдеш и постираш уште една информација околу нарушување на протестот од страна на амебите од УМС.
Кој рече дека ми пречи или дека не ми пречи!? Јас не дадов конкретен коментар. Еве, Бранко е најлошиот политичар кој се појавил на македонската политичка сцена. Никола е најглупавиот....и.т.н. Да го видиме проблемот. Кој се потрудил да го реши? Никој.
Реалноста е нешто повеќе од факт. Курир и другите куртонски медиуми нема да ти ја пренесат информацијата така како што ќе ти ја пренесе пр. 24 Вести. Во Телма и Либертас имаш ограничен проток на информации, но барем се пореални и поискрени во однос на Латас и неговите новинари кои се дел од неговото новинарско здружение- МАН.

И што функционира? ГДОМ!?

Оваа влада и оваа опозиција.
:pos:
Ако одлуките кои некој ги презема имаат покритие и основа, тогаш ќе ги брани со аргументи, а не со притисок, насилство, етикетирање.

Сулудо ми е да коментирам, гола е ситуацијата.

:pos:
Ако одлуките кои некој ги презема имаат покритие и основа, тогаш ќе ги брани со аргументи, а не со притисок, насилство, етикетирање.

Сулудо ми е да коментирам, гола е ситуацијата.
немаат аргументи си играат к*рташак, средношколците ги фатија. Ова се прави со цел да ги раздвижар заспаните средношколци. Тоа е поентата? :-)

не сум приморан.И знам што прави латас,ама ти кажувам за последниве протести што беа во серија едно 6-7 протести,СЕКАДЕ се истите тие 20тина луѓе.И нормално дека ќе каже на вести,беа забележани активисти на сорос и сдсм,значи дека протестот е партиски.А да ги нема тие активисти,што ќе каже,каков доказ ќе приложи ? ме капиш ? :D
на повеќето нормални луѓе во Македонија гајле им е што ќе каже латас на вести, секако нема да биде у корист на средношколците.

Јас воопшто не те нападнав за веста. Околу веста те замолив да најдеш и постираш уште една информација околу нарушување на протестот од страна на амебите од УМС.
Кој рече дека ми пречи или дека не ми пречи!? Јас не дадов конкретен коментар. Еве, Бранко е најлошиот политичар кој се појавил на македонската политичка сцена. Никола е најглупавиот....и.т.н. Да го видиме проблемот. Кој се потрудил да го реши? Никој.
Реалноста е нешто повеќе од факт. Курир и другите куртонски медиуми нема да ти ја пренесат информацијата така како што ќе ти ја пренесе пр. 24 Вести. Во Телма и Либертас имаш ограничен проток на информации, но барем се пореални и поискрени во однос на Латас и неговите новинари кои се дел од неговото новинарско здружение- МАН.

И што функционира? ГДОМ!?
Зошто би барал таква вест? Оваа што ја пренесов е од денес. Од 1990 до сега има милион вести за образованието не знам која е поентата.
Кој се потрудил? Веројатно сите од 1990 до сега, тоа им е работа. Е сега колку биле успешни тоа е друго прашање.
За медиумите, точно е дека никој не ја пренесува информацијата како што треба, со тоа што и тие ти што ги набројуваш се куртони. Тоа што ти ги погодуваат моменталните општествени/политички ставови не ги прави објективни. Бомбастични наслови, подргевање атмосфера е исто што и игнорирање и лепење етикети. Се е тоа дел од играта.

И како ова би ја негирало каузата, причината за протестот или би го поништило самиот протест?
Значи имало причина за протест, имало незадоволни страни, имало засегнати од некоја причина кои имале валидност да се спротивстават и да протестираат.

Како луѓето кои протестираат менува нешто ако стварно имало проблем?

Дали сфаќаш дека преку ова на невалиден начин се поништува целиот протест без да се ислушаат аргументите и без да им се помогне на засегнатите. На овој начин не се владее демократски.
Еј што збориш не си возможен...кој рече дека тоа ја негира каузата,дека не треба да се сослушаат,дека не треба да има валидност протестот ? се сослушаа,се укина математика,се врати стариот концепт на матура.Остана уште последното барање.Браво за средношколците,но проблемот пак ќе кажам е што дозволуваат у нивни редови да се пикаат и тие обоени луѓе,кои најмалку се засегнати или им е грижа,туку се таму з ада ги привлечат кон нив симпатиите на сите што протестираат,демек еве видете со вас сме,ама тоа не се искрени мисли.

демократски е да се остават да протестираат,да бараат и да им се усвојат барањата.Усвоија 2 од 3 барања на средношколците,и усвоија барања на студентите,што повеќе сакаш од демократија на ова поле ? сега ги слушам средношколците,пак не им е погодено,се водат по тоа ШТО АКО следната генерација им сменат,или наредната или не знам што...предложи еве ти како да се зацементира тоа да бидат сигурни дека нема да се мења ? да се стаи закон дека не треба да се менуваат законите за образование,и наредни 100 години да се полага матура вака како што е сега и ништо да не се чепка во образованието ?[DOUBLEPOST=1430751006][/DOUBLEPOST]
на повеќето нормални луѓе во Македонија гајле им е што ќе каже латас на вести, секако нема да биде у корист на средношколците.
ок,но овдека се работи за однос кон јавноста,а јавноста гледа баш тоа,сител,сакале ние тоа да го признаеме или не.Акцентот не ми беше на латас и сител,сосема нешто друго,ако сакаш и те интересира прочитај и ќе разбереш.

Оваа строфа одговара со твојот коментар и позицијата на средношколците. (y)

Never cared for what they say
Never cared for games they play
Never cared for what they do
Never cared for what they know
And I know

Ако сакаш објективност, ќе треба сам да ја креираш.........Сега дали ти си вклучен во таа игра?

Колку добра дискусија имавме изминатите денови. Зошто мораше да се појави овој платеник и да ја уништи целата дискусија. Модератори дај превземете нешто со овој. Кога доаѓа на темата само политика ни бистри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom