Средношколски протести

Немам потреба да правам галама, ти мислиш дека има и друг те користи. Продолжи.

Немам потреба да правам галама, ти мислиш дека има и друг те користи. Продолжи.
Јас не можам да зборам за твоите потреби. Но слободно можам да зборам за своите потреби, права и слободи. Моментално, за жал, тие се ограничени. И нормално со вакви ставови сум платеник на СОРОС и СДСМ! Па кога ќе се опарам те носам на скара. Важи?!

И како љубител на дела...од твоја страна само зборови. Сподели доказ. Било слика, било текст. :)

@Brutus Основците ако се дигнат на протест и тие ќе бидат организирани од опозицијата? Сигурен сум дека се што пишуваш во темата и сам не веруваш во тоа. Доста шириш негативна енергија на форумот.

Јас не можам да зборам за твоите потреби. Но слободно можам да зборам за своите потреби, права и слободи. Моментално, за жал, тие се ограничени. И нормално со вакви ставови сум платеник на СОРОС и СДСМ! Па кога ќе се опарам те носам на скара. Важи?!

И како љубител на дела...од твоја страна само зборови. Сподели доказ. Било слика, било текст. :)
Важи и ја тебе кога ќе ми легнат парите од ВМРО затоа што ти си убеден дека мене некој ме плаќа.[DOUBLEPOST=1430498617][/DOUBLEPOST]
@Brutus Основците ако се дигнат на протест и тие ќе бидат организирани од опозицијата? Сигурен сум дека се што пишуваш во темата и сам не веруваш во тоа. Доста шириш негативна енергија на форумот.
Не брат, тие не подлегнуваат на притисоци и манипулации. Не знам како до сега не се организира Пленум на Основци..

Не бе другар. Коренот на проблемот не е политички. Вака не се собираат политички поени. Ова ти е мат позиција за самиот министер, т.е. барања на 20.000 средношколци. Сите ли се финансирани од СОРОС?

Но потези и контра потези...што ќе направи министерот....кога ќе се појави? Ќе се сложи со нив, но под услов пропуштената настава да се изреализира!? 5 недели, тоа сосе саботи е цел еден месец.

П.С. Јас па не знам до сега како не се организира и контра-пленум!

Не бе другар. Коренот на проблемот не е политички. Вака не се собираат политички поени. Ова ти е мат позиција за самиот министер, т.е. барања на 20.000 средношколци. Сите ли се финансирани од СОРОС?

Но потези и контра потези...што ќе направи министерот....кога ќе се појави? Ќе се сложи со нив, но под услов пропуштената настава да се изреализира!? 5 недели, тоа сосе саботи е цел еден месец.

П.С. Јас па не знам до сега како не се организира и контра-пленум!
Како не се собираат? Кој пренесува за ова кој го поддржува? Кој ја прави кампањата...туку ај ќе пројде и 17 мај па ќе видиме...

Znaes sto e problemot so likovi kako tebe? Nesto sto ne e partisko, sakate da go napravite takvo. Vie mislite cel zivot se vrti okolu edna ili druga partija. Epa pogodi shto, ne e taka. Nekoj mozebi saka politicki da se aktivira na bilo koj nacin pa ne mora da zavisi od bilo kogo.

Znaes sto e problemot so likovi kako tebe? Nesto sto ne e DPMNE, sakate da go napravite DPMNE. Vie mislite cel zivot se vrti okolu DPMNE. Epa pogodi shto, ne e taka. Nekoj mozebi saka politicki da se aktivira na bilo koj nacin pa ne mora da zavisi od bilo kogo.

there i fixed it :pipi:

Едно е нешто да подржиш, друго е да го финансираш.

Јас те уверувам дека ова нема допирна точка со политиката на опозицијата. Ова е класично основно барање и замисла на 20.000 ученици за подобро образование. И истото можеше да се изреализира уште првите неколку дена.

Него , а што е со оние директори кои добиле директива да го загушат протестот и бојкотот!? Зар правото на протест не е уставно загарантирано право!? Ќе биде ли некој санкциониран?!

Абе зошто се обедувате да го убедите, треба да се врати во основно и да учи природа и општество за да го врати паметот.

Зошто е уствари погрешно да ги поддржува одредена партија во нивните барање?
Последен пат кога проверив, тоа и беше една од основните задачи на партиите. Конкретно, опозицијата е таа што секогаш треба да бара повеќе од власта, за народот. Каде е тука проблемот?

Ја имав заборавено темава па ми текна да ја проверам и што да видам, испишани 20 непрочитани страни. Тоа што го прочитав е буквално одење во ѕид, зборење со самиот себе. Истиот муабет се врти цело време, буквално.

Негоо, друго ми беше муабетот.
Како прво нормално е опозицијата да застане позади нешто што и штети на власта, а како второ тоа не значи дека тие се организатори и финиансирачи на протестите. Само што ние сме гомно од држава и одма има поделба, ако не си ваков тогаш си таков и точка. Никако нема некои што се неопределни и се борат за нешто подобро. Плус средношколците се нешто најблиску до возрасниот свет со право на глас ( 70%), со колку толку оформено мислење за нештата и најважно од се сеуште невини во светот на политиката и нејзините гомнарии.

Мое мислење за ситуацијава е дека на крајот ќе попуштат господава у одела. Пробаа со триста илјади подмолни и нехумани потези да ги оцрнат средношколците ама тоа не им успеа и не верувам дека ќе одат до крајност. Бидејќи полагањето на матура е за неполн месец, а сеуште е ситуацијата статус кво. И освен што ќе предизвикаат само поголем гнев кај народот, посебно кај младината нема ништо да добијат. Ваљда не сакаат протести и бојкотирања на матурата или други срања кога имаат начин за решавање на проблемот т.е согласување со барањата на средношколците.

За крај само да прашам нешто оф-топик.
Дали е овој Похован тросед баниран од темата или не ? Зошто чичето си дели навреди како од шала и никој не го санкционира.

Најмногу ќе настрадат матурантите поради протестите. Сигурен сум дека ненормално тешки тестови ќе ги направат за сите да извадат лоши резултати и да се фалат како се потребни реформите.

Најмногу ќе настрадат матурантите поради протестите. Сигурен сум дека ненормално тешки тестови ќе ги направат за сите да извадат лоши резултати и да се фалат како се потребни реформите.
Па не би се сложил во целост со тебе. Пошо еве лично јас ќе полагам интерна медицина, биологија, македонски и англиски.

Е сеа ако се врати стариот концепт на матура ќе добијам 300 прашања по интерна медицина и од тие 300, 30 мислам ќе ми се паднат на матура. Македонски и Англиски есеи, темите веќе се дадени а и не гледам некој проблем зошто би ме бувнале на есеј. Едино можат нешо мучки да направат со интерниот предмет (биологија во мојов случај) кај шо веќе ни се дадени 6 теми од 4 учебници за учење.

Па не би се сложил во целост со тебе. Пошо еве лично јас ќе полагам интерна медицина, биологија, македонски и англиски.

Е сеа ако се врати стариот концепт на матура ќе добијам 300 прашања по интерна медицина и од тие 300, 30 мислам ќе ми се паднат на матура. Македонски и Англиски есеи, темите веќе се дадени а и не гледам некој проблем зошто би ме бувнале на есеј. Едино можат нешо мучки да направат со интерниот предмет (биологија во мојов случај) кај шо веќе ни се дадени 6 теми од 4 учебници за учење.
Лани матурантите имаа најтешки тестови по македонски и математика. За да се одмаздат за протестите и бојкотот ќе стават намерно збунувачки и нејасно поставени прашања или пак одговори како што беше случај со екстерното и ќе потфрлиш на теоретскиот дел. (мислам за екстерните предмети македонски и англиски/математика)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom